Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Top 5 το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι 2024

Καλύτερο συνολικά
5.0 / 5

Το Xiaomi Pro 2 συνδυάζει χαμηλό κόστος με υψηλή ποιότητα κίνησης και έξυπνα χαρακτηριστικά, κάνοντας αυτό το μοντέλο το αγαπημένο μας. Δεν σχεδιάστηκε για ανηφορικά μέρη, αλλά είναι ιδανικό για ήρεμες βόλτες στην πόλη.

Πλεονεκτήματα

 • Σύστημα διπλού φρεναρίσματος
 • Μεγάλη εμβέλεια
 • Εύκολο τιμόνι και καλή ευελιξία
 • Καλή απόσβεση και αξιοπρεπής άνεση οδήγησης
 • Απλή αλλά άνετη εφαρμογή

Μειονεκτήματα

 • Όχι η γρηγορότερη επιτάχυνση
 • Δεν είναι αρκετά ισχυρό για απότομους λόφους
Για καθημερινή χρήση
4.7 / 5

Αυτό το πατίνι είναι πολύ ασφαλές και άνετο σε διάφορες επιφάνειες, σκαρφαλώνοντας και σε λόφους έως 20°. Είναι εξαιρετική εναλλακτική για τα ΜΜΜ, αν και είναι σχετικά βαρύ στη μεταφορά του.

Πλεονεκτήματα

 • Πολύ υψηλή άνεση οδήγησης
 • Πολύ μεγάλη εμβέλεια
 • Εξαιρετικό τιμόνι και ευελιξία
 • Υπέροχο σύστημα φρεναρίσματος
 • Χειρίζεται κλίσεις έως 20°

Μειονεκτήματα

 • Πολύ ακριβό
 • Ζυγίζει σχεδόν 20 κιλά
Η Καλύτερη Οικονομική Επιλογή
4.3 / 5

Το Xiaomi Mi Essential είναι μια προσιτή επιλογή σχεδιασμένη για νέους χρήστες. Διαθέτει μικρότερη μπαταρία που μειώνει το χρόνο φόρτισης και προσφέρει ένα ελαφρύ πατίνι εύκολο στη μεταφορά.

Πλεονεκτήματα

 • Γρήγορη φόρτιση
 • Ελαφρύ στη μεταφορά
 • Σύστημα διπλού φρεναρίσματος
 • Ευρεία βάση για ευκολότερη εξισορρόπηση

Μειονεκτήματα

 • Υπολείπεται σε ισχύ και ταχύτητα
Καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι με κάθισμα
4.2 / 5

Αυτό το ηλεκτρικό πατίνι έχει σχεδιαστεί για όσους κινούνται στην πόλη, αγαπούν την αυτονομία και τις μεγάλες αποστάσεις. Προσφέρει επιπλέον άνεση ενώ κάθεστε και ο ισχυρός κινητήρας 350W φτάνει έως 35 χλμ./ώρα.

Πλεονεκτήματα

 • Ηλεκτρικό πατίνι με κάθισμα
 • Σχεδιασμένο για ασφαλείς μετακινήσεις
 • Άνετος μηχανισμός αναδίπλωσης
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα έως 120 κιλά
 • Αυτονομία για απόσταση έως 38 χιλιομέτρων

Μειονεκτήματα

 • Μεγάλος χρόνος φόρτισης
 • Ακριβό
Καλύτερο για παιδιά
4.0 / 5

Αυτό το προσιτό πατίνι Segway με μικρό μέγεθος και χαμηλότερη μέγιστη ταχύτητα είναι απολύτως κατάλληλο για παιδιά ή εφήβους. Επιταχύνει έως 16 χλμ./ώρα για ασφαλέστερη οδήγηση στους νέους.

Πλεονεκτήματα

 • Ελαφρύ με μόνο 8,4 κιλά
 • Αντιολισθητικός τάπητας σιλικόνης
 • Ρυθμιζόμενο ύψος λαβής
 • Εξαιρετικό σύστημα φρεναρίσματος
 • Οικονομικό

Μειονεκτήματα

 • Μέγιστο βάρος 50 κιλά
 • Το πατίνι δεν έχει φώτα

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Ελέγξαμε πρόσφατα τα προϊόντα μας και υποστηρίζουμε τις επιλογές του καταλόγου μας. Ελέγχουμε και ενημερώνουμε τους καταλόγους μας συνεχώς, ώστε να μπορείτε εγγυημένα να επιλέξετε από τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αγοραστικός οδηγός για ηλεκτρικό πατίνι

ηλεκτρικο πατινι

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης, καθώς είναι γρήγορα, διασκεδαστικά και εύκολα στον έλεγχο. Αλλά είναι επίσης δαπανηρά. Επομένως, είναι απαραίτητο να κάνετε έρευνα και να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα μοντέλο αξιόπιστο, ασφαλές και με τις κατάλληλες δυνατότητες για τις ανάγκες σας. Ποιο είναι το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι λοιπόν;

Πλεονεκτήματα αγοράς ενός ηλεκτρικού πατινιού

Τα ηλεκτρικά πατίνια σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε τον καθαρό αέρα και τον ήλιο αντί να υποφέρετε στις δημόσιες συγκοινωνίες ή στην κυκλοφοριακή συμφόρηση. Συνήθως, μειώνουν επίσης το χρόνο ταξιδιού, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για πολυάσχολους ανθρώπους. Για να οδηγήσετε ένα πατίνι, δεν απαιτείται άδεια. Είναι πολύ απλό στη χρήση, καθιστώντας το κατάλληλο για παιδιά και εφήβους.

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι φιλικά προς το περιβάλλον λόγω του χαμηλότερου περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος σε σύγκριση με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, δεν μολύνουν την ατμόσφαιρα και τα επίπεδα θορύβου τους είναι χαμηλά. Είναι επίσης πιο προσιτά και φορητά από άλλα ηλεκτρικά οχήματα (όπως ηλεκτρικά ποδήλατα).

Τέλος, το κόστος συντήρησης για το καλύτερο ηλεκτρικό πατίνι είναι σχετικά χαμηλό, και ποτέ δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για δωρεάν χώρο στάθμευσης.

Άνεση οδήγησης και ασφάλεια

Δεν εξασφαλίζουν όλα τα πατίνια μια εξίσου ευχάριστη και άνετη εμπειρία. Διαφέρουν αισθητά, καθώς μερικά έχουν σχεδιαστεί για μικρότερες και πιο επίπεδες περιοχές, ενώ άλλα μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις ακόμη και με ανηφορική κλίση. Η ομαλότητα της διαδρομής και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας θα επηρεάσουν επίσης πόσο συχνά και πόσο μακριά θα μπορείτε να μετακινηθείτε.

Μέγεθος τροχού

Το μέγεθος του τροχού που αναφέρεται στις προδιαγραφές αναφέρεται στην εξωτερική διάμετρο του ελαστικού. Για τα περισσότερα μοντέλα, αυτό κυμαίνεται από 15 έως 25 εκατοστά.

Οι μεγαλύτεροι τροχοί οδηγούν σε πιο ομαλή, πιο άνετη και ταχύτερη οδήγηση. Τέτοια πατίνια συνήθως έχουν επίσης υψηλότερη μέγιστη χωρητικότητα φορτίου.

Οι μικρότεροι τροχοί κάνουν το ταξίδι πιο δύσκολο ενώ δεν είναι ιδανικοί για ταξίδια εκτός δρόμου. Ωστόσο, το πατίνι είναι πιο ευέλικτο όταν χρειάζεται να κάνετε απότομες στροφές. Συχνά, τα μοντέλα με μικρότερους τροχούς είναι επίσης πιο συμπαγή και ελαφριά.

Τύπος ελαστικών

Τύπος ελαστικών για ηλεκτρικό πατίνι

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ελαστικών που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά πατίνια.

Τα χωρίς αέρα/στερεά ελαστικά αποτελούνται εξ ολοκλήρου από σκληρό καουτσούκ ή από καουτσούκ με κάλυμμα από πολυμερές. Είναι πολύ ανθεκτικά σε παραμορφώσεις και διατρήσεις, αλλά έχουν ως αποτέλεσμα μια πιο τραχιά και ανώμαλη οδηγική εμπειρία. Είναι επίσης πολύ βαρύτερα σε σύγκριση με τα ελαστικά με αέρα. Ένας υποτύπος στερεών ελαστικών είναι τα λεγόμενα ελαστικά με κυψέλες που προσφέρουν καλύτερη απόσβεση και παραμένουν δύσκολα στο να τρυπηθούν. Αλλά είναι από τις πιο ακριβές επιλογές και εξακολουθούν να είναι βαριές.

Τα πνευματικά ή ελαστικά με αέρα είναι παρόμοια με αυτά που έχετε δει σε ποδήλατα και αυτοκίνητα. Απορροφούν καλύτερα τους κραδασμούς, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερη άνεση οδήγησης, αλλά απαιτούν περισσότερη συντήρηση καθώς θα χρειαστεί να ελέγχετε την πίεση και να διορθώνετε τυχόν τρύπες. Ορισμένα πνευματικά ελαστικά διαθέτουν έναν εσωτερικό σωλήνα που μπορεί απλά να αντικατασταθεί όταν υποστεί ζημιά, ενώ άλλα είναι χωρίς σωλήνες.

Τα πατίνια μεσαίας κατηγορίας και υψηλής τεχνολογίας έχουν ως επί το πλείστον πνευματικά ελαστικά στις μέρες μας. Ακόμα κι αν ψάχνετε για ένα ηλεκτρικό πατίνι φθηνό, θα έχετε μια καλύτερη εμπειρία οδήγησης εάν ένα (και κατά προτίμηση και τα δύο) ελαστικό είναι γεμάτο με αέρα.

Ανάρτηση

Ακριβώς όπως με τα αυτοκίνητα, το σύστημα ανάρτησης ενός ηλεκτρικού πατινιού εξομαλύνει τα χτυπήματα στο δρόμο, απορροφώντας τους κραδασμούς και βελτιώνοντας την ποιότητα οδήγησης. Έτσι, εάν σκοπεύετε να ταξιδεύετε εκτός δρόμου ή να περνάτε από πιο τραχύ έδαφος, αξίζει να επενδύσετε σε ένα μοντέλο με προηγμένο σύστημα ανάρτησης.

Τα φθηνότερα μοντέλα θα έχουν συνήθως μόνο πίσω ή εμπρός ανάρτηση (ή καμία απολύτως). Ελέγξτε τις προδιαγραφές, καθώς η πλήρης ανάρτηση είναι ζωτικής σημασίας για οδήγηση σε ανώμαλα εδάφη. Ακόμη και για τους χρήστες στην πόλη, συνιστούμε να αναζητήσετε ένα μοντέλο με ανάρτηση σε τουλάχιστον έναν τροχό.

Το είδος της ανάρτησης έχει επίσης σημασία. Η ελαστική ανάρτηση είναι η απλούστερη και φθηνότερη λύση. Τα μεγάλα πνευματικά ελαστικά μπορούν να παρέχουν ίση (ή καλύτερη) απορρόφηση κραδασμών από τα φθηνά ελατήρια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα καλύτερα πατίνια συνδυάζουν ελαστική ανάρτηση με υδραυλική.

Φρένα

Φρένα για ηλεκτρικό πατίνι

Τα ποιοτικά φρένα είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των άλλων, καθώς επιτρέπουν τον έλεγχο της ταχύτητας στο ηλεκτρικό πατίνι και την άμεση ακινητοποίηση όταν χρειάζεται. Τα συστήματα πέδησης μπορούν να χωριστούν σε δύο κύριες κατηγορίες: μηχανικά και ηλεκτρονικά.

Τα μηχανικά συστήματα φρένων βασίζονται σε έναν φυσικό μηχανισμό επιβράδυνσης. Περιλαμβάνουν φρένα στα πόδια, τη ζάντα και δισκόφρενα. Εάν οδηγείτε με 24 χλμ/ώρα, η τυπική απόσταση φρένου ποικίλλει μεταξύ 3 και 6 μέτρων, ανάλογα με το σύστημα που χρησιμοποιείται.

 • Τα φρένα ποδιού λειτουργούν πιέζοντας το πόδι σας προς τα κάτω στο φτερό πάνω από τον πίσω τροχό. Η επαφή μεταξύ του φτερού και του τροχού δημιουργεί αντίσταση, η οποία επιβραδύνει το ηλεκτρικό πατίνι. Τα φρένα ποδιού μπορεί να είναι χρήσιμα αλλά είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν όταν οδηγείτε σε υψηλότερες ταχύτητες.
 • Τα φρένα ζάντας βρίσκονται μέσα στον τροχό και έχουν χαμηλή συντήρηση. Είναι επίσης αξιόπιστα σε συνθήκες υγρασίας, αλλά είναι επιρρεπή στην υπερθέρμανση και είναι πιο ακριβά για επισκευή.
 • Τα δισκόφρενα έχουν την καλύτερη δύναμη ακινητοποίησης και χρησιμοποιούνται στα καλύτερα πατίνια μεσαίας κατηγορίας και σχεδόν σε όλα τα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών. Τα δισκόφρενα μπορεί να είναι υδραυλικά, ημι-υδραυλικά ή μηχανικά. Πλήρως υδραυλικό είναι το καλύτερο σύστημα που μπορείτε να αγοράσετε, παρέχοντας σταθερό και σταθερό φρενάρισμα με εξαιρετικό έλεγχο.

Τα ηλεκτρονικά/αναγεννητικά συστήματα πέδησης βασίζονται αποκλειστικά στη χρήση του κινητήρα για φρενάρισμα. Είναι χαμηλής συντήρησης αλλά δεν θα μπορούν να σταματήσουν γρήγορα το σκούτερ σας. Στα 24 χλμ/ώρα, η απόσταση πέδησης όταν χρησιμοποιείτε μόνο ένα ηλεκτρονικό φρένο μπορεί να είναι 9-12 μέτρα.

Τα καλύτερα μοντέλα ηλεκτρικών πατινιών διαθέτουν τουλάχιστον δύο συστήματα πέδησης (συχνά συνδυάζουν ηλεκτρονικά και μηχανικά). Αυτό παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας σε περίπτωση βλάβης του ενός συστήματος.

Μέγιστη ταχύτητα

Η οδήγηση ενός ηλεκτρικού πατινιού είναι πολύ διαφορετική από την οδήγηση αυτοκινήτου ή ποδηλάτου. Για την πόλη αρκεί ένα μοντέλο που μπορεί να φτάσει τα 24 χλμ/ώρα. Ολοένα περισσότεροι δήμοι σε όλο τον κόσμο απαγορεύουν επίσης να πηγαίνουν γρηγορότερα από αυτό το όριο λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να οδηγήσετε σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, ορισμένα μοντέλα μετακινήσεων μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 30-35 χλμ/ώρα. Για να μην αναφέρουμε τα πατίνια επιδόσεων που φτάνουν ακόμη και τα 80 χλμ/ώρα. Θυμηθείτε ότι η οδήγηση με μεγαλύτερη ταχύτητα είναι πιο επικίνδυνη. Έτσι, λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και φορέστε κατάλληλο εξοπλισμό.

Εμβέλεια

Η εμβέλεια σε ένα πατίνι αναφέρεται στην απόσταση που μπορεί να διανύσει πριν εξαντληθεί η μπαταρία. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, από την ισχύ του κινητήρα και τη σχεδίαση του πατινιού έως το βάρος του αναβάτη, την μέση ταχύτητα, ακόμη και τις καιρικές συνθήκες.

Γενικά, οι κατασκευαστές τείνουν να υπερεκτιμούν τις δυνατότητες των προϊόντων τους κατά 30-50%. Έτσι, καλό είναι να είστε κριτικοί σε σχέση με αυτό που διαβάζετε στις προδιαγραφές, διαιρέστε το δια δύο και εκτιμήστε αν καλύπτει τις τυπικές ανάγκες μετακίνησής σας. Σκεφθείτε επίσης ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Σας συνιστούμε να πάρετε μαζί σας έναν φορτιστή (ή να αφήσετε έναν επιπλέον φορτιστή στον προορισμό σας) εάν πρέπει να καλύψετε αποστάσεις κοντά στο μέγιστο εύρος του πατινιού.

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά

Μόλις περιορίσετε τις επιλογές που προσφέρουν την απαραίτητη άνεση και ασφάλεια για τις βόλτες σας, υπάρχουν μερικές άλλες πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αυτές καθορίζουν πόσο ισχυρό, φορητό και ανθεκτικό στο νερό θα είναι το πατίνι σας.

Ισχύς κινητήρα

Τα ηλεκτρικά πατίνια βαθμολογούνται με βάση την κατανάλωση ενέργειας που μετριέται σε watt. Ένας υψηλότερος αριθμός σημαίνει έναν πιο ισχυρό κινητήρα και θα παρατηρήσετε τη διαφορά όταν πρόκειται για επιτάχυνση και αναρρίχηση σε πλαγιές. Για ενήλικες, προτείνουμε μοντέλα με κινητήρα τουλάχιστον 250 watt. Αυτό θα είναι αρκετό για επίπεδες επιφάνειες και μικρούς λόφους.

Οι επιβάτες που ζουν σε περιοχές με υψίπεδα πρέπει να στοχεύουν σε ένα πιο ισχυρό μοντέλο ~ 500 watt. Λάβετε υπόψη ότι ακόμη και τα πατίνια υψηλής ισχύος επιβραδύνουν όταν πρόκειται για πιο απότομες αναβάσεις και μόνο μοντέλα υψηλής απόδοσης είναι κατάλληλα για κλίσεις άνω του μέσου όρου.

Βάρος και αναδίπλωση του πατινιού

αναδίπλωση του ηλεκτρικο πατινι

Εάν πρέπει να μεταφέρετε το πατίνι σας τακτικά, αναζητήστε ένα πιο ελαφρύ μοντέλο που μπορεί να διπλωθεί γρήγορα. Σκεφτείτε πόσο βάρος αισθάνεστε κουβαλώντας (αν δεν είστε σίγουροι, κάντε ένα πείραμα στο τοπικό σας γυμναστήριο). Υπάρχουν πατίνια με αξιοπρεπή αυτονομία που ζυγίζουν 11-13 κιλά.

Τα μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερες και πιο δύσκολες βόλτες θα είναι βαρύτερα, με μερικά να φτάνουν τα 20 κιλά. Για μερικούς, αυτό μπορεί να είναι πάρα πολύ για να το ανεβάσετε σε ένα αυτοκίνητο ή να το μεταφέρετε στον επάνω όροφο.

Οι βολικές λαβές, οι ιμάντες ώμου και τα πτυσσόμενα σχέδια είναι άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να μεταφέρετε το πατίνι σας με λιγότερη προσπάθεια.

Μέγιστο βάρος χρήστη

Τα περισσότερα πατίνια μπορούν να υποστηρίξουν έναν αναβάτη βάρους έως 100 κιλών, αλλά ορισμένα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν 120 κιλά ή περισσότερο. Για λόγους ασφαλείας, είναι ζωτικής σημασίας να μην υπερβείτε το όριο που δηλώνει ο κατασκευαστής, και αυτό περιλαμβάνει επίσης το βάρος των ρούχων, των υποδημάτων και του σακιδίου σας.

Το βάρος του χρήστη αλλάζει επίσης τις πτυχές απόδοσης του πατινιού, συμπεριλαμβανομένης της μέγιστης ταχύτητας, της απόδοσης και της εμβέλειας. Αν επιθυμείτε πιο γρήγορη μετακίνηση, αναζητήστε ένα μοντέλο με σημαντικά υψηλότερο όριο από το πραγματικό σας βάρος.

Βαθμολογία προστασίας εισόδου

Η βαθμολογία προστασίας εισόδου (σε συντομία IP) χρησιμοποιείται για την μέτρηση της αντίστασης στην σκόνη και το νερό. Ο πρώτος αριθμός υποδεικνύει προστασία στερεών σωματιδίων και βαθμολογείται από 0 έως 6. Ένας υψηλότερος αριθμός σημαίνει υψηλότερο επίπεδο προστασίας. Εάν υπάρχει ένα γράμμα x αντί για έναν αριθμό, αυτό σημαίνει ότι η προστασία από στερεά σωματίδια δεν έχει δοκιμαστεί (αυτό συμβαίνει συνήθως και με τα ηλεκτρικά πατίνια).

Ο δεύτερος αριθμός υποδεικνύει προστασία από την υγρασία και μετριέται από 0 έως 9. Και πάλι, όσο υψηλότερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο πιο προστατευμένο θα είναι το πατίνι σας. Δεν έχουν όλα τα ηλεκτρικά πατίνια βαθμολογία IP, αλλά συνιστούμε στους ενήλικες αναβάτες να απομακρύνονται από τέτοια μοντέλα. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να οδηγήσετε σε κακές καιρικές συνθήκες, μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια απροσδόκητη μπόρα.

Τα πατίνια παντός καιρού θα πρέπει να έχουν την ελάχιστη βαθμολογία IPx4. Υψηλότερα σημαίνει καλύτερα, ειδικά αν ζείτε σε μια περιοχή με έντονες βροχοπτώσεις.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας

Η ασφάλεια είναι μία επιπλέον βασική παράμετρος όταν ψάχνετε για ένα ηλεκτρικό πατίνι και ορισμένα μοντέλα είναι αρκετά καλύτερα εξοπλισμένα από άλλα. Ωστόσο, η κάλυψη αυτών των πέντε βασικών στοιχείων θα προστατεύσει τις βόλτες σας από περιττούς κινδύνους, ανεξάρτητα από το μοντέλο που έχετε.

Φωτισμός

Όπως τα ποδήλατα, έτσι και τα πατίνια διαθέτουν λευκό φως μπροστά και κόκκινο πίσω. Και τα δύο είναι απαραίτητα αν σκοπεύετε να οδηγήσετε στο σκοτάδι. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα μοντέλα εξοπλισμένα με φώτα. Και ακόμη και αν υπάρχουν φώτα, μπορεί να μην είναι αρκετά ορατά.

Μπορείτε να αγοράσετε και να δέσετε ένα επιπλέον σετ από φωτάκια σε οποιοδήποτε μοντέλο. Υπάρχουν επίσης ειδικά φώτα που μπορείτε να προσαρτήσετε στο σακίδιο πλάτης, τα ρούχα ή το κράνος σας.

Κράνος

Ενώ δεν απαιτείται από τη νομοθεσία, η χρήση κράνους συνιστάται ιδιαίτερα κάθε φορά που οδηγείτε. Αυτό μπορεί να αποτρέψει σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι σε περίπτωση ατυχήματος. Εάν ανησυχείτε για την εμφάνιση, κράνη είναι διαθέσιμα σε όλα τα σχήματα, στυλ και εύρη τιμών. Υπάρχουν επίσης πτυσσόμενα κράνη που αποθηκεύονται πιο εύκολα και ελαφριά μοντέλα για μεγαλύτερη άνεση.

Κλειδαριά

Αφού επενδύσετε σε ένα κατάλληλο πατίνι, σε φώτα και κράνος, σίγουρα δεν θέλετε να κλαπεί το απόκτημά σας. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις όπου δεν μπορείτε να διπλώσετε και να πάρετε το πατίνι σας μέσα. Η απόκτηση μιας καλής κλειδαριάς θα το λύσει αυτό και η επιλογή είναι τεράστια,

συμπεριλαμβανομένων κλειδαριών αλυσίδας, κλειδαριών με καλώδια και κλειδαριών U. Λάβετε υπόψη ότι η ποιότητα διαφέρει επίσης. Αναζητήστε ένα μοντέλο που δεν μπορεί να κοπεί ή να σπάσει εύκολα, για παράδειγμα, μια υψηλής ποιότητας κλειδαριά U.

Θήκη τηλεφώνου

Μην κινδυνεύετε να αποσπάσετε την προσοχή λόγω του τηλεφώνου σας και να προκαλέσετε ατύχημα. Η τοποθέτηση μιας θήκης στο τιμόνι θα προστατεύσει εσάς και το τηλέφωνό σας. Αυτή η ρύθμιση είναι επίσης πολύ βολική εάν χρειάζεστε οδηγίες GPS για να μην χαθείτε σε μια νέα διαδρομή.

Σφραγιστικό διάτρησης

Προτείνουμε πατίνια με ελαστικά γεμάτα αέρα για καλύτερη πρόσφυση και άνεση οδήγησης, αλλά ο κίνδυνος διάτρησης είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα. Η χρήση σφραγιστικού διάτρησης θα ελαχιστοποιήσει τέτοιες απρόσμενες εκπλήξεις. Τα καλύτερα στεγανοποιητικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για την προστασία των νέων ελαστικών όσο και για την επισκευή τους από φθορές.

Back to top button