Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Τα καλύτερα soundbars

Τα soundbar είναι ένας εξαιρετικός και κομψός τρόπος για να απολαμβάνετε τη μουσική σας με άνεση. Είναι μικρά και πιάνουν λιγότερο χώρο. Τα soundbar είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερα με λιγότερα χρήματα. Ωστόσο, το να βρείτε το ιδανικό soundbar που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας μπορεί να είναι δύσκολο. Αλλά μην ανησυχείτε, σας έχουμε καλύψει, καθώς σας παρουσιάζουμε τα πέντε καλύτερα soundbar για το 2021.

Καλύτερη αξία
4.8 / 5

Αυτό το soundbar είναι ιδανικό για τηλεοράσεις 4K HD και μπορείτε να το συνδέσετε στην τηλεόρασή σας ασύρματα. Είναι ευέλικτο καθώς λειτουργεί καλά με πολυκαναλικά συστήματα όπως το DTS και το Dolby.

Πλεονεκτήματα

 • Έχει καθηλωτικό ήχο
 • Πεντακάθαρα φωνητικά
 • Άψογη εγκατάσταση
 • Επιτρέπει την κοινή χρήση ήχου

Μειονεκτήματα

 • Δεν υποστηρίζει eARC (μεταφορά ήχου από καλώδιο)
Το επόμενο καλύτερο
4.7 / 5

Σκεφτείτε αυτό το soundbar ως σύστημα home theater. Παράγει ένα ευρύ φάσμα ήχων και έχει βαθύ μπάσο. Οφείλει το μπάσο του στο subwoofer. Συνδέστε αυτό το Soundbar με ευκολία με ασύρματη σύνδεση.

Πλεονεκτήματα

 • Η μέγιστη ένταση είναι εκκωφαντική
 • Παράγει λεπτομερή και ισορροπημένο ήχο
 • Το subwoofer έχει πολύ βαθύ μπάσο
 • Ο ήχος γεμίζει το δωμάτιο

Μειονεκτήματα

 • Ο ήχος δεν είναι πολύ έντονος.
Η Καλύτερη Οικονομική Επιλογή
4.1 / 5

Με 300wattts, αυτό το Soundbar προσφέρει ήχο υψηλής ανάλυσης και εξισορροπεί τα πεντακάθαρα πρίμα του με τα subwoofer. Μπορείτε να απολαύσετε μια συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία με αυτό το soundbar.

Πλεονεκτήματα

 • Η εγκατάσταση είναι εύκολη
 • Ιδανικό για κινηματογραφική εμπειρία ήχου
 • Έχει κομψό σχεδιασμό
 • Εύκολη σύζευξη

Μειονεκτήματα

 • Οι οδηγίες δεν είναι λεπτομερείς
Το καλύτερο premium
4.8 / 5

Το Sonos σας επιτρέπει να ελέγχετε φωνητικά αυτό το Soundbar με έναν Βοηθό Google, που είναι σαν την Alexa. Παράγει ρεαλιστική ποιότητα ήχου που σας δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε μέσα στην ταινία που παρακολουθείτε.

Πλεονεκτήματα

 • Φωνητικός έλεγχος
 • Κομψός και εξαιρετικός σχεδιασμός
 • Τεχνολογία Trueplay Tuning για εξαιρετικό ακουστικό ήχο.
 • Ευέλικτη και εύκολη τοποθέτηση.

Μειονεκτήματα

 • Η μουσική προβολή δεν είναι πολύ καλή.
Το καλύτερο για υπολογιστή
3.9 / 5

Με ισχύ 160W, αυτό το Soundbar πηγαίνει το βαθύ μπάσο σε άλλο επίπεδο που θα αναδείξει την ποιότητα της μουσικής σας. Αυτό το soundbar έχει ιδανικό σχεδιασμό που το καθιστά τέλειο για όσους έχουν περιορισμένο χώρο στα σπίτια τους.

Πλεονεκτήματα

 • Ωραίο σχέδιο
 • Διαθέτει κιτ τοποθέτησης σε τοίχο
 • Ασύρματη σύνδεση
 • Εύκολο στη χρήση

Μειονεκτήματα

 • Απαιτούνται ενημερώσεις υλικολογισμικού για να έχετε καλύτερο ήχο

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Ελέγξαμε πρόσφατα τα προϊόντα μας και υποστηρίζουμε τις επιλογές του καταλόγου μας. Ελέγχουμε και ενημερώνουμε τους καταλόγους μας συνεχώς, ώστε να μπορείτε εγγυημένα να επιλέξετε από τα καλύτερα αποτελέσματα.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

soundbar buying guide

Αν ήσασταν πάντα περίεργοι για το πώς οι επαγγελματίες επιλέγουν τα καλύτερα soundbar, θα πρέπει να διαβάσετε τον οδηγό αγοράς μας. Θα σας δείξουμε πώς να αγοράζετε soundbar σαν επαγγελματίας. Ακολουθήστε μας προσεκτικά καθώς εξερευνούμε τα χαρακτηριστικά που όλοι πρέπει να γνωρίζουν πριν επενδύσουν σε οποιοδήποτε soundbar.

Τι είναι ένα soundbar, και γιατί να το προτιμήσετε αντί για σύστημα home theater;

Γενικά, τα soundbar είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν στο σπίτι σας σε σχέση με τα πλήρη συστήματα home theater. Αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν χρειάζεται να ασχολείστε με καλώδια. Αν αυτά τα καλώδια σας ενοχλούν, η χρήση soundbar μπορεί να είναι μια καλή λύση για εσάς. Χρειάζεται μόνο να συνδέσετε ασύρματα το soundbar στην τηλεόρασή σας.

Τα soundbar είναι επίσης μικρά και έχουν ωραία εμφάνιση. Με τα soundbar, θα έχετε φανταστική ποιότητα ήχου, ειδικά όταν τα συνδυάζετε με ένα subwoofer. Ένα ηχείο home theater, από την άλλη, είναι πολύ πιο περίπλοκο. Μια άλλη διαφορά είναι στην ποιότητα του ήχου. Απαιτεί διαφορετικά μέρη ενός ηχείου και καλώδια για να εγκατασταθεί. Θα έχετε καθηλωτικό ήχο surround με πλήρες home theater, σε αντίθεση με το soundbar.

Ποιοι είναι οι διαθέσιμοι τύποι soundbar;

Τα soundbar είναι διαθέσιμα σε διαφορετικούς τύπους. Μοιάζουν μεταξύ τους αλλά διαφέρουν ως προς το αποτέλεσμα και τη μάρκα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι διαφορετικά είδη soundbar ταιριάζουν σε άλλα γούστα πελατών.

Έχουν διαφορετικά στυλ, χαρακτηριστικά, απαιτήσεις κ.λπ. Παρακάτω, εξετάζουμε κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις τους. Σας προετοιμάζουμε για να ξέρετε τι να περιμένετε.

Soundbar με subwoofer

Τα soundbar με subwoofer ενισχύουν την ποιότητα ήχου του ηχοσυστήματός σας. Έχουν ήχο surround. Τα καλύτερα soundbar με subwoofer έχουν πάντα ασύρματα subwoofer. Αυτά τα ασύρματα subwoofer σας δίνουν ήχο surround και βαθύ μπάσο που προσθέτει δραματικότητα και βάθος σε ό, τι παρακολουθείτε και ακούτε. Ένα άλλο πλεονέκτημα των soundbar που έχουν subwoofer είναι ότι είναι συμβατά με την Alexa. Σας βοηθάει στα πάντα, από το να αυξομειώσετε την ένταση της μουσικής που ακούτε, μέχρι να κλείσετε εντελώς τη μουσική. Αν ψάχνετε να απολαύσετε τις λεπτομέρειες του μπάσου που μπορεί να παράγει το soundbar σας, θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο με subwoofer.

Soundbar χωρίς subwoofer

Υπάρχουν soundbar χωρίς subwoofer και αποδίδουν μια χαρά και από μόνα τους. Αυτά τα soundbar έχουν συνήθως φανταστική τεχνολογία που βοηθά στην παραγωγή ήχου χωρίς παραμορφώσεις. Για παράδειγμα, μερικά soundboards χωρίς subwoofer αναπτύσσουν τεχνολογία “QuietPort” που αφαιρεί την παραμόρφωση του ήχου. Η τεχνολογία “PhaseGuide” εξασφαλίζει επίσης ότι οι ακροατές απολαμβάνουν την ποικιλία ήχου που μπορεί να παράγει το soundbar. Ωστόσο, τα soundbar χωρίς subwoofer μπορεί να μην σας δώσουν πολύ πλούσιο μπάσο. Θα χρειαστείτε ένα subwoofer για να έχετε λεπτομέρειες στην περιοχή του μπάσου, σε τραγούδια, ταινίες κ.λπ. Αυτοί οι τύποι soundbar είναι επίσης συμβατοί με το Βοηθό Google και την Alexa.

Κινηματογραφικά soundbar

Μόνο από το όνομα, μπορείτε ήδη να μαντέψετε πως λειτουργεί αυτός ο τύπος soundbar. Αναπαράγουν την κινηματογραφική ακουστική εμπειρία στο δικό σας home theater, από την άνεση του σπιτιού σας. Τα κινηματογραφικά soundbar ενισχύουν την ποιότητα ήχου των ταινιών που παρακολουθείτε, δίνοντάς σας σε έναν φανταστικό ήχο surround. Θα νιώθετε σαν να είστε μέσα στην ταινία. Αυτοί οι τύποι ηχείων είναι ιδανικοί για να παρακολουθήσετε ταινίες και να ρυθμίσετε το εσωτερικό ή εξωτερικό home theater.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις συνδέσεις

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις συνδέσεις

Υπάρχουν δύο σημαντικοί τρόποι για τη σύνδεση του soundbar με την τηλεόρασή σας. Μπορείτε να το κάνετε με τον παλιομοδίτικο τρόπο χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο αν δεν μπορείτε να κάνετε ασύρματη σύνδεση. Η σύνδεση που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τη συμβατότητα της τηλεόρασής σας.

Σύνδεση οπτικής εξόδου

Αυτός ο τύπος σύνδεσης είναι αρκετά περιορισμένος καθώς δεν υποστηρίζει πολλές μορφές. Είναι ένα υποκατάστατο για όταν το soundbar σας δεν διαθέτει υποδοχή HDMI. Παρόλο που υποστηρίζει πολύ λίγες μορφές, κάποιοι προτιμούν αυτή τη σύνδεση επειδή πιστεύουν ότι η μετατροπή της ενέργειας μειώνει τις παρεμβολές. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να είναι ένας μύθος επειδή δεν υπάρχει τρόπος να δούμε αν όντως μειώνονται οι ηλεκτρικές παρεμβολές. Ανεξάρτητα από αυτό, πριν προμηθευτείτε ένα καλώδιο οπτικής σύνδεσης, βεβαιωθείτε ότι η τηλεόρασή σας υποστηρίζει αυτόν τον τύπο σύνδεσης. Αυτό το είδος σύνδεσης υποστηρίζει Stereo, Dolby Digital, DTS.

Σύνδεση HDMI και HDMI ARC

Η δημιουργία σύνδεσης μέσω καλωδίου HDMI είναι η καλύτερη ενσύρματη σύνδεση για το soundbar σας. Ο λόγος είναι ότι υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα μορφών ήχου. Επίσης, η πλειοψηφία των σημερινών τηλεοράσεων διαθέτει θύρες HDMI για τη δημιουργία σύνδεσης HDMI. Επιπλέον, τα καλώδια HDMI είναι αρκετά ισχυρά ώστε να αντέχουν στην πλειοψηφία των ηχητικών συστημάτων που είναι διαθέσιμα σήμερα. Αυτό το χαρακτηριστικό το καθιστά μια ευέλικτη μορφή ενσύρματης συνδεσιμότητας. Μεταξύ των μορφών που υποστηρίζονται είναι οι Stereo, Dolby Digital, DTS, DTS:X, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos, Dolby True HD. Πριν επιχειρήσετε μια σύνδεση HDMI με την τηλεόρασή σας, βεβαιωθείτε ότι η τηλεόρασή σας υποστηρίζει HDMI-ARC που επιτρέπει τη μεταφορά ήχου.

Ασύρματη συνδεσιμότητα

Η ικανότητα του soundbar να συνδέεται ασύρματα με μια εξωτερική πηγή το καθιστά πιο βολικό και εύκολο στη χρήση.

Bluetooth

Η σύνδεση του soundbar στην τηλεόρασή σας μέσω Bluetooth είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να συνδέσετε το soundbar με την τηλεόραση. Αρχικά, αν δεν σας αρέσει να κυκλοφορούν καλώδια στο σπίτι σας, πρέπει να προτιμήσετε τη σύνδεση μέσω Bluetooth. Ο μόνος περιορισμός στη δημιουργία σύνδεσης Bluetooth είναι ότι τώρα όλες οι τηλεοράσεις διαθέτουν Bluetooth. Επίσης, υπάρχει όριο στην απόσταση μεταξύ συσκευών αφού πραγματοποιηθεί σύνδεση Bluetooth.

WiFi

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συνδέσετε και ηχεία. Θα βοηθούσε να επιλέξετε ένα soundbar με σύνδεση WiFi επειδή σας επιτρέπει να συνδέσετε πολλά soundbar μαζί. Δημιουργεί επίσης μια ασύρματη σύνδεση μεγάλης απόστασης. Επιπλέον, σε σύγκριση με τις συνδέσεις Bluetooth, οι συνδέσεις WiFi είναι ταχύτερες. Το μειονέκτημα είναι ότι θα αντιμετωπίσετε καθυστερήσεις αν η σύνδεση στο διαδίκτυο δεν είναι σταθερή.

Κανάλια των soundbar – τι σημαίνουν τα 2.0, 3.1, 5.2;

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Soundbars είναι ότι λειτουργούν με αριθμούς καναλιών. Αυτοί οι αριθμοί απεικονίζουν τον αριθμό και την κατεύθυνση των ηχείων που έχει το soundbar σας με ή χωρίς subwoofer. Οι κατασκευαστές αντιπροσωπεύουν τους αριθμούς καναλιών ως 2.0 και 5.1.

Τα soundbar με τη σήμανση 2.0 έχουν δύο κατευθύνσεις ηχείων. Ένα ηχείο βλέπει προς τα δεξιά και το άλλο προς τα αριστερά, αλλά δεν διαθέτει subwoofer.

Ένα κανάλι 3.1 ενός soundbar σημαίνει ότι το σύστημα διαθέτει τρία ηχεία και ένα subwoofer. Στην ουσία, ένα από τα ηχεία βλέπει δεξιά, ένα δεξιά και ένα στη μέση.

Το ίδιο ισχύει και για ένα soundbar με κανάλι 5.1. Αυτό σημαίνει ότι το soundbar σας διαθέτει πέντε ηχεία και ένα subwoofer. Η κατεύθυνση των ηχείων θα ήταν ένα ηχείο στη μέση, δύο πίσω, ένα στα αριστερά, και το τελευταίο στα δεξιά.

Όταν το Soundbar σας είναι 5.1.4, αυτό σημαίνει ότι διαθέτει πέντε ηχεία, ένα subwoofer και τέσσερα επιπλέον ηχεία για την παραγωγή ήχου.

Ενεργά και παθητικά ηχεία – ποια πρέπει να επιλέξω;

Υπάρχουν δύο μορφές soundbar, τα παθητικά ηχεία και τα ενεργά ηχεία. Αυτά τα ηχεία διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες τους. Οι κατασκευαστές κατασκευάζουν τα παθητικά ηχεία χωρίς ενσωματωμένο ενισχυτή. Στην ουσία, δεν θα απολαύσετε πλήρως τις παθητικές soundbar σας, καθώς δεν διαθέτουν ενισχυτές. Θα χρειαστεί να αγοράσετε εξωτερικούς ενισχυτές που θα βελτιώσουν το ηχητικό σήμα που παράγει το soundbar σας. Τα παθητικά soundbar είναι αρκετά ακριβά. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πιο ποιοτικά από τα ενεργά soundbar.

Για τα παθητικά soundbar, θα χρειαστείτε μια περίπλοκη ρύθμιση. Θα χρειαστείτε επίσης πιθανώς τη βοήθεια τρίτου για να το εγκαταστήσετε στο δωμάτιό σας. Αλλά ένα από τα οφέλη του είναι ότι θα απολαμβάνετε ήχο υψηλής ποιότητας όταν παίζετε τη μουσική σας ή παρακολουθείτε μια ταινία.

Τα ενεργά ηχεία έχουν τροφοδοσία. Διαθέτουν ενσωματωμένους ενισχυτές για την βελτίωση των ηχητικών σημάτων. Σε αντίθεση με τα παθητικά soundbar, είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Δεν χρειάζεστε επιπλέον gadget για να τα ρυθμίσετε πλήρως. Αλλά δεν διαθέτουν ορισμένα χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, τα ενεργά soundbar δεν είναι αρκετά ευέλικτα. Δεν μπορείτε να τα συνδέσετε σε άλλα συστήματα στο σπίτι. Επίσης, είναι δύσκολο να συνδέσετε τα ενεργά soundbar σε άλλα ηχεία λόγω των ενσωματωμένων ενισχυτών τους.

Τόσο τα ενεργά όσο και τα παθητικά ηχεία είναι καλά αλλά ταιριάζουν σε διαφορετικές καταστάσεις και ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να έχετε τη δική σας ρύθμιση σας, είναι καλύτερο να επενδύσετε σε ένα παθητικό ηχείο. Διαφορετικά, ένα ενεργό ηχείο θα σας κάνει μια χαρά.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες πρόσθετες λειτουργίες που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε soundbar.

Alexa

amazon alexa

Τα soundbar με subwoofer και τα soundbar χωρίς subwoofer διαθέτουν λειτουργίες φωνητικού ελέγχου. Με τη δυνατότητα συγχρονισμού της Alexa, μπορείτε να ελέγχετε τη μουσική σας με τη φωνή σας. Δεν έχουν όλα τα soundbar αυτό το χαρακτηριστικό. Ωστόσο, ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε soundbar με τη λειτουργία Alexa είναι να αγοράσετε soundbar από καινοτόμες μάρκες. Βάζουν πάντα την Alexa στα soundbar τους. Με αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να μεταδώσετε απευθείας μουσική από τις άλλες συσκευές σας.

Βοηθός Google

Αρκετά soundbar προσφέρουν το Βοηθό Google. Ωστόσο, ορισμένες μάρκες προσφέρουν αυτό το χαρακτηριστικό καλύτερα από άλλες. Ίσως είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με την Google. Κάποια από τα καλύτερα soundbar που έχουν Βοηθό Google είναι από τις μάρκες Sonos, LG, Boss, και VIZIO.
Ενώ υπάρχουν και άλλες μάρκες, οι συγκεκριμένες προσφέρουν εξαιρετικό συγχρονισμό με το Βοηθό Google. Όπως και η Alexa, ο Βοηθός Google σας βοηθάει όταν θέλετε να μεταδώσετε μουσική από το λάπτοπ, το κινητό σας και από άλλες συσκευές ήχου.

Καινοτόμα χαρακτηριστικά ενός soundbar

Σε αυτή την εποχή του Διαδικτύου των Πραγμάτων, θα ήταν περίεργο να μην βρούμε soundbar και άλλα gadget για το σπίτι με έξυπνα χαρακτηριστικά. Οι συσκευές με έξυπνες λειτουργίες διευκολύνουν τη ζωή σας. Θα ελέγχετε εύκολα την τηλεόρασή σας και άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το soundbar σας. Θα μεταμορφώσετε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείτε τις βιντεοκλήσεις σας, την ποιότητα της μουσικής σας κ.λπ.

Τηλεχειριστήριο soundbar

Ορισμένες μάρκες soundbar έχουν τηλεχειριστήριο μαζί με το soundbar τους. Παρόλο που φαίνεται ότι το τηλεχειριστήριο μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στην αρχή, όταν συνδέσετε το soundbar με την τηλεόρασή σας, θα παρατηρήσετε ότι δεν είναι. Θα ελέγχετε την ένταση ήχου και άλλες λειτουργίες του soundbar με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Επομένως, το τηλεχειριστήριο του soundbar δεν είναι και τόσο χρήσιμο.

Μπροστινή οθόνη

Αν και δεν υπάρχουν πολλά soundbar με μπροστινή οθόνη, αυτή η λειτουργία είναι απαραίτητη. Σας ενημερώνει για την κατάσταση του soundbar σας. Για παράδειγμα, αν υπάρχει κάποιο σφάλμα, η οθόνη θα το εμφανίσει. Θα γνωρίζετε επίσης γρήγορα πόσο ψηλά ή χαμηλά μπορεί να φτάσει ο ήχος.

Καλύτερες μάρκες soundbar

Υπάρχουν ορισμένες μάρκες που κάνουν τα καλύτερα soundbar. Αυτές οι μάρκες βρίσκονται στη λίστα επειδή χρησιμοποιούν καινοτόμο τεχνολογία στα soundbar τους. Παρακάτω είναι κάποιοι από τους καλύτερους κατασκευαστές soundbar.

JBL

Ως αμερικανική μάρκα, η JBL υπερηφανεύεται για τη δημιουργία εξοπλισμού ήχου υψηλής ποιότητας, όπως ακουστικά, ηχεία Bluetooth κ.λπ. Η μάρκα έχει δύο κατηγορίες: JBL consumer service και JBL professional. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τους καταναλωτές να δουν τη μουσική τους να ζωντανεύει.

LG

Η LG είναι μία από τις μάρκες που εγκαινίασαν μια νέα ψηφιακή εποχή. Τα καινοτόμα προϊόντα της βοηθούν και συντηρούν την πρόοδο της τεχνολογίας. Η γκάμα των συσκευών ήχου τους προσφέρει πάντα πολυτελή και ανεκτίμητη εμπειρία.

Sonos

Η Sonos είναι μια άλλη μάρκα που κάνει επανάσταση στον τρόπο που ακούτε μουσική. Τα ηχεία της διαθέτουν τη δυνατότητα να παράγουν υψηλής ποιότητας ήχο surround. Το ηχοσύστημα της Sonos παράγει λεπτομέρειες που δεν έχετε ακούσει ποτέ στα τραγούδια σας.

Yamaha

Η Yamaha είναι γνωστή για τα καταπληκτικά της μουσικά όργανα, όμως κατασκευάζει και πολύ καλά ηχοσυστήματα. Αναπτύσσει καινοτόμο τεχνολογία για τη δημιουργία ηχείων, soundbar, και άλλων ψηφιακών συστημάτων ήχου που σας δίνουν φανταστική εμπειρία.

Back to top button