Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Τα 5 κορυφαία κινητά με την καλύτερη κάμερα 2024

Ίσως βλέπετε τους φίλους σας να δημοσιεύουν απίστευτα πορτρέτα και νυχτερινές λήψεις και ζηλεύετε το Instagram τους ή ίσως είστε έτοιμοι να εμβαθύνετε στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας, αλλά δεν είστε έτοιμοι να επενδύσετε σε μια φωτογραφική μηχανή. Όποια και αν είναι η αιτία, αν είστε έτοιμοι να αγοράσετε νέα κάμερα smartphone, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Εξετάσαμε τις κορυφαίες μάρκες και μοντέλα και φτιάξαμε μια λίστα με τις 5 καλύτερες κάμερες smartphone για να διευκολύνουμε αυτή τη δύσκολη απόφαση.

Καλύτερη κάμερα iPhone
5.0 / 5

Το Apple iPhone 14 Pro Max είναι μια αξιόλογη συνέχεια του εξαιρετικού iPhone 13. Διαθέτει 3 κάμερες με βελτιώσεις λογισμικού που σας δίνουν μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες που μπορείτε να τραβήξετε με ένα smartphone.

Πλεονεκτήματα

 • Απίστευτης ποιότητας νυχτερινές φωτογραφίες και πορτρέτα
 • Άψογο λογισμικό βελτίωσης φωτογραφιών
 • Οπτική σταθεροποίηση εικόνας
 • Καλή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό
 • Η ποιότητα του βίντεο είναι εξαιρετική

Μειονεκτήματα

 • Ακριβό
 • Περιορισμένος έλεγχος από το χρήστη
Καλύτερη κάμερα Android
5.0 / 5

Με όλα τα φρουφρού που περιμένετε από το smartphone-ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S21 πηγαίνει την ψηφιακή φωτογραφία σε νέο επίπεδο, με εκπληκτική δυνατότητα ζουμ και καταπληκτικές βελτιώσεις λογισμικού.

Πλεονεκτήματα

 • Εντυπωσιακό ζουμ
 • Απίστευτη ποιότητα εικόνας
 • Φωτεινή οθόνη με λαμπερά χρώματα
 • Η λειτουργία Vlogger επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση της μπροστινής και της πίσω κάμερας

Μειονεκτήματα

 • Ακριβό
 • Βαριά συσκευή
Καλύτερη κάμερα σε οικονομικό κινητό
3.8 / 5

Το Poco M5 έχει απίστευτα χαρακτηριστικά κάμερας smartphone σε πολύ καλή τιμή. Έχει απίστευτο φακό 50MP και διάφραγμα f/1.8 με βελτιώσεις που κάνουν τις φωτογραφίες σας να μοιάζουν σαν να έχετε το δικό σας στούντιο.

Πλεονεκτήματα

 • Τράβηξε φωτογραφίες μέσω το τριπλό σύστημα καμερών
 • Εξαιρετική ποιότητα φωτογραφιών για τα χρήματά του
 • Εξαιρετική λειτουργία πορτρέτου

Μειονεκτήματα

 • Τα χρώματα είναι πιο ζεστά από όσο θα έπρεπε να είναι
 • Μπορεί να παρουσιάζει εφέ “ghosting” στα 120Hz
Καλύτερη αξία κάμερας iPhone
4.6 / 5

Μπορεί να μην είναι πλέον τελευταίας γενιάς, αλλά το iPhone 11 έχει καταπληκτική κάμερα smartphone. Με μια απίστευτα ζωντανή λειτουργία πορτρέτου και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό, δεν θα απογοητευτείτε.

Πλεονεκτήματα

 • iPhone χαμηλού κόστους
 • Εξαιρετικά πορτρέτα
 • Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας
 • Καλή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό

Μειονεκτήματα

 • Δεν έχει οπτικό ζουμ
 • Εικόνες με “θόρυβο” σε εσωτερικούς χώρους
 • Περιορισμένος έλεγχος από το χρήστη στην εφαρμογή κάμερας
Το πιο ευέλικτο κινητό με κάμερα
4.2 / 5

Ο κομψός σχεδιασμός και η ευέλικτη ρύθμιση της κάμερας στο Huawei P50 Pro πάει τις φωτογραφίες σας σε άλλο επίπεδο. Με ένα εντυπωσιακό οπτικό ζουμ, βελτιωμένους αισθητήρες και εστίαση, θα λατρέψετε αυτό το smartphone.

Πλεονεκτήματα

 • Γρήγορη φόρτιση, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας
 • Πολύ καλή selfie κάμερα
 • Πολύ καλή ποιότητα βίντεο στα 30fps
 • Εξαιρετική ποιότητα φωτογραφιών ημέρας και νύχτας
 • Αδιάβροχο

Μειονεκτήματα

 • Παίρνει μόνο κάρτες NV για επέκταση μνήμης

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Είναι προτεραιότητά μας να εκπροσωπούμε τα πιο ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές, γι’αυτό ελέγχουμε τους καταλόγους μας και τους ενημερώνουμε κατάλληλα για να σας παρέχουμε επιλογές υψηλής ποιότητας.

Οδηγός αγοράς

κινητά με την καλύτερη κάμερα buying guide

Πριν αποφασίσετε να αναβαθμίσετε το τηλέφωνό σας, δημιουργήσαμε έναν εύχρηστο οδηγό αγοράς που σας δίνει όλα όσα χρειάζεστε για να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Έχουμε ερευνήσει δεκάδες άρθρα και δοκιμάσαμε τηλέφωνα για να κατανοήσουμε τον κόσμο της φωτογραφίας με smartphone.

Πώς συγκρίνεται η φωτογραφία με smartphone με τις επαγγελματικές κάμερες;

Με λίγα λόγια, τα smartphone πλησιάζουν σε ποιότητα τις επαγγελματικές αυτόνομες κάμερες και, όπως γνωρίζετε, είναι πολύ πιο βολικά. Ένας λόγος για αυτό είναι η υπολογιστική φωτογραφία, η οποία χρησιμοποιεί αλγορίθμους που ενισχύουν τις εικόνες σχεδόν στιγμιαία, δίνοντάς σας επαγγελματικά αποτελέσματα ακόμη και με μικροσκοπικούς φακούς και αισθητήρες, σε σχέση με τους πολύ μεγαλύτερους φακούς και αισθητήρες μιας επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής.

Ωστόσο, με τα σωστά εργαλεία και τις γνώσεις, ένας επαγγελματίας φωτογράφος θα πάρει τελικά καλύτερες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας επαγγελματικά εργαλεία, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους και την πλειονότητα των φωτογραφιών που παίρνουμε, τα σύγχρονα smartphones είναι περισσότερο από αρκετά ισχυρά για να σας δώσουν τις εικόνες που χρειάζεστε.

Τι πρέπει να ψάξετε σε ένα τηλέφωνο με κάμερα

Μόλις νιώσετε έτοιμοι να βρείτε το καλύτερο smartphone για τις φωτογραφίες σας, υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες στις οποίες θέλετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Αποθήκευση

Μια τυπική ψηφιακή φωτογραφία σε ένα iPhone 12 είναι περίπου 3,5 mb. Αυτό σημαίνει ότι, σε κάθε gigabyte, μπορείτε να χωρέσετε περίπου 280 φωτογραφίες. Ο τυπικός χώρος αποθήκευσης σε ένα απλό smartphone είναι 64gb, αλλά σας συνιστούμε να επιλέξετε όσο μεγαλύτερο χώρο αντέχει η τσέπη σας, συνήθως 256gb ή ακόμα και 512gb.

Ορισμένα τηλέφωνα έχουν υποδοχές κάρτας SD για επιπλέον αποθήκευση, αλλά είναι καλύτερο να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερη ενσωματωμένη μνήμη. Θυμηθείτε ότι το smartphone σας χρειάζεται αποθηκευτικό χώρο για κάθε εφαρμογή και για όλα τα άλλα πράγματα που θα αποθηκεύετε στο τηλέφωνό σας. Τα βίντεο, ειδικά τα βίντεο 4K, είναι τεράστια, και μία ώρα βίντεο καταλαμβάνει περίπου 45gb χώρο.

RAM

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των smartphones είναι η μνήμη RAM, που σημαίνει μνήμη τυχαίας προσπέλασης. Αυτή είναι η βραχυπρόθεσμη μνήμη που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας για την εκτέλεση κώδικα. Όσο περισσότερη μνήμη RAM έχετε, τόσο πιο γρήγορα και πιο ομαλά θα τρέχει το τηλέφωνό σας. Ένα τυπικό smartphone θα έχει 4-8 GB μνήμης RAM, αλλά και πάλι, σας συνιστούμε να επιλέξετε όσο περισσότερη μνήμη μπορεί να αντέξει η τσέπη σας. Όσο περισσότερη μνήμη έχετε, τόσο πιο γρήγορο θα είναι το τηλέφωνό σας.

Απόδοση Επεξεργαστή

Η μνήμη RAM είναι ένα στοιχείο που θα σας δώσει καλή απόδοση, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι το chipset του επεξεργαστή, που είναι ο κινητήρας του smartphone σας.

Η Apple χρησιμοποιεί A chips και η τρέχουσα σειρά είναι η A14 στο iPhone 12 – αυτός είναι ο ταχύτερος επεξεργαστής που διατίθεται σε οποιoδήποτε smartphone, τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο. Τα τηλέφωνα Android χρησιμοποιούν το Snapdragon με το 888 να είναι το ταχύτερο αυτή τη στιγμή.

Μπαταρία

Οι μπαταρίες τηλεφώνου μετριούνται σε mAh (Milliamps/Hour), το οποίο ουσιαστικά σας λέει πόση ενέργεια μπορεί να αποθηκεύσει η μπαταρία του τηλεφώνου σας. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας επηρεάζεται επίσης από την απόδοση του chipset και τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου σας. Αν χρησιμοποιείτε “βαριές” εφαρμογές παιχνιδιών, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με την απλή περιήγηση στα social media.

Οθόνη

Το μέγεθος της οθόνης είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, επειδή όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η συσκευή σας. Σας συνιστούμε να έχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάλυση. Όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορείτε να δείτε στο τηλέφωνό σας. Προτιμούμε τα μεγαλύτερα μοντέλα κινητών και όχι τάμπλετ για φωτογραφία, επειδή είναι ευκολότερο να τα χειριστείτε με το ένα χέρι.

Επεξήγηση προδιαγραφών της κάμερας τηλεφώνου

Τώρα που γνωρίζετε τα κύρια χαρακτηριστικά των smartphones και τι πρέπει να αναζητήσετε, θα επικεντρωθούμε στις συγκεκριμένες διαφορές μεταξύ των smartphone φωτογραφικών.

Φακός κινητά με την καλύτερη κάμερα

Φακός

 • Ευρείας γωνίας: αναφέρεται επίσης ως κύρια ή τυπική κάμερα, αυτή είναι η πρώτη σας κάμερα. Το εστιακό μήκος είναι συνήθως περίπου στα 22-30 mm, το οποίο είναι αξιοπρεπές για τα περισσότερα σενάρια, καθιστώντας αυτόν τον φακό το “παιδί για όλες τις δουλειές”.
 • Εξαιρετικά ευρεία γωνία: αυτός ο φακός περιλαμβάνει μεγαλύτερο οπτικό πεδίο στην εικόνα, καθιστώντας το βολικό για τοπία, αρχιτεκτονική και ομαδικές λήψεις. Το εστιακό μήκος φτάνει τα 12-18 mm.
 • Τηλεφακός: θα χρησιμοποιήσετε αυτόν τον φακό όταν θέλετε να μεγεθύνετε ένα αντικείμενο που βρίσκεται πιο μακριά (χωρίς να βασίζεστε στο ψηφιακό ζουμ). Οι περισσότερες κάμερες με τηλεφακό έχουν οπτικό ζουμ 2x έως 3x.
 • Macro: εάν ενδιαφέρεστε για πολύ κοντινές λήψεις λουλουδιών, εντόμων ή άλλων μικρών αντικειμένων, αυτό θα γίνει ο αγαπημένος σας φακός. Μπορεί να λειτουργήσει με πολύ μικρές αποστάσεις εστίασης και να τραβήξει ευκρινείς εικόνες μικροσκοπικών αντικειμένων. Ορισμένα μοντέλα τηλεφώνων δεν διαθέτουν ξεχωριστό φακό macro, αλλά κάποιος από τους άλλους φακούς τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Ορισμένα τηλέφωνα έχουν ακόμη και ενσωματωμένους macro φακούς που σας επιτρέπουν να δείτε τις ίνες των υφασμάτων.
 • Αισθητήρας βάθους: αυτή η κάμερα δεν παίρνει φωτογραφίες. Αντί αυτού, χρησιμοποιείται για να θολώσει το φόντο (που ονομάζεται εφέ bokeh) κατά τη λήψη πορτρέτων με την κύρια κάμερα. Βασικά, εξασφαλίζει ότι το θέμα είναι εστιασμένο, ενώ το φόντο είναι θολό. Δεν έχουν όλα τα μοντέλα αισθητήρα βάθους – κάποια χρησιμοποιούν τον τηλεφακό για να επιτύχουν το αποτέλεσμα, άλλα βασίζονται στο λογισμικό.

Megapixels

Το μέγεθος και η ποιότητα μιας φωτογραφίας (ανάλυση) μετριέται με τον αριθμό των εικονοστοιχείων που περιέχει. Ένα εκατομμύριο εικονοστοιχεία είναι ένα megapixel και αυτή είναι η τυπική μέτρηση για τις κάμερες κινητού. Το iPhone 12 Pro το απλοποιεί, με τις 4 κάμερές του να είναι 12 megapixel. Άλλα τηλέφωνα, όπως το Samsung Galaxy S21 Ultra έχουν διαφορετικές ποιότητες, με την κύρια κάμερα να φτάνει μέχρι τα 108 megapixel και τη μικρότερη σε μόλις 10. Για τις περισσότερες φωτογραφίες, το 12 είναι αρκετό, αλλά όσο περισσότερα εικονοστοιχεία υπάρχουν τόσο πιο καλό ψηφιακό ζουμ θα έχετε, και θα μπορείτε να κάνετε περισσότερα με τις φωτογραφίες σας αφού τις πάρετε.

Διάφραγμα

Το διάφραγμα μετράει την ποσότητα του φωτός που μπαίνει στο φακό της φωτογραφικής σας. Όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο περισσότερο φως και όσο μικρότερο είναι το διάφραγμα, τόσο καλύτερα θα αποδίδει η κάμερά σας στις ρυθμίσεις χαμηλότερου φωτισμού. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύεται από το γράμμα “f” που ακολουθείται από έναν αριθμό. Το iPhone 12 Pro, για παράδειγμα, έχει διάφραγμα f/1.6 ενώ το διάφραγμα του Samsung Galaxy S12 Ultra είναι f/1.8, το οποίο δίνει ελαφρώς πιο σκούρες φωτογραφίες.

Σταθεροποίηση Εικόνας

Ακόμα κι αν δεν τρέμουν τα χέρια σας, η κακή σταθεροποίηση μπορεί να οδηγήσει σε θολές φωτογραφίες ή βίντεο, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό. Τα ακριβότερα τηλέφωνα έχουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS0, που μετακινεί φυσικά το φακό της κάμερας ή τον αισθητήρα για να αντισταθμίσει την ακούσια κίνηση.) Άλλα τηλέφωνα μπορεί να έχουν ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (EIS) η οποία χρησιμοποιεί λογισμικό για να εξουδετερώσει την αστάθεια.

Ζουμ

κινητά ζουμ

Υπάρχουν 2 τύποι ζουμ που πρέπει να λάβετε υπόψη: το οπτικό ζουμ και το ψηφιακό ζουμ.

Το οπτικό ζουμ σημαίνει ότι η κάμερα διαθέτει μια σειρά φακών που προσαρμόζονται για να κάνουν μεγέθυνση και σμίκρυνση. Το οπτικό ζουμ σημαίνει ότι η κάμερα θα τραβήξει την εικόνα στην πλήρη ποιότητά της και θα φανεί εξαιρετική. Τα περισσότερα τηλέφωνα έχουν ζουμ 2x ή 3x, αλλά μερικά, όπως το Samsung Galaxy S21 Ultra, έχουν φακούς ζουμ 10x που σας επιτρέπουν να πλησιάσετε πάρα πολύ το αντικείμενο της φωτογραφίας σας.

Το Ψηφιακό ζουμ σημαίνει ότι ο φακός είναι σταθερός, αλλά η κάμερα χρησιμοποιεί λογισμικό για να μεγεθύνει την εικόνα. Όταν συμβεί αυτό, χάνετε την ποιότητα και θα έχετε μια θολή εικόνα ή εικόνα που φαίνονται τα πίξελ. Τα smartphones κάνουν πολλές διορθώσεις για να κάνουν τη φωτογραφία να φαίνεται όσο το δυνατόν καλύτερη, αλλά τα ψηφιακά ζουμ εξακολουθούν να είναι κατώτερα από τα οπτικά ζουμ.

Λειτουργίες Κάμερας

Αυτή είναι μια ευρεία κατηγορία, καθώς το λογισμικό πίσω από τις κάμερες τηλεφώνου εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο. Βασικά, τα σύγχρονα τηλέφωνα είναι αρκετά έξυπνα ώστε να προσαρμόζουν ψηφιακά τις φωτογραφίες όταν δεν υπάρχουν αρκετά οπτικά μέσα. Για παράδειγμα, όταν υπάρχει κόντρα φως, χρησιμοποιείται το HDR (Υψηλό Δυναμικό Εύρος). Η κάμερα παίρνει αυτόματα πολλές εικόνες διαφορετικής έκθεσης και τις συνδυάζει σε μια ενιαία εικόνα που έχει σωστή έκθεση στις σκιές και τα φωτεινά σημεία.

Η νυχτερινή λειτουργία λειτουργεί παρόμοια, με την κάμερα να παίρνει μια σειρά φωτογραφιών και στη συνέχεια να τις συνδυάζει για να δημιουργήσει μια καθαρή τελική εικόνα.

Όταν φωτογραφίζετε ανθρώπους, πολλά τηλέφωνα έχουν μια ειδική λειτουργία πορτρέτου για να θολώνουν το φόντο και να κάνουν το θέμα της φωτογραφίας να ξεχωρίζει περισσότερο.

Συμπίεση

Όταν τραβάτε μια φωτογραφία, οι περισσότερες κάμερες τη συμπιέζουν για να εξοικονομήσουν χώρο, και σίγουρα γνωρίζετε τη συμπιεσμένη μορφή εικόνας JPEG. Η τελευταία μορφή συμπίεσης είναι η HEIC (Μορφή Εικόνας Υψηλής Απόδοσης) που δημιουργεί πιο ποιοτικές εικόνες και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.

Αλλά η τελευταία προσφορά από τις high-end κάμερες smartphone είναι η δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων σε μορφή RAW. Το RAW σημαίνει ότι η εικόνα δεν θα έχει καμία συμπίεση και ουσιαστικά αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες από τη φωτογραφία. Αυτά τα αρχεία είναι πολύ μεγάλα, αλλά σας δίνουν την ευκαιρία να διορθώσετε τη φωτογραφία αφού την πάρετε και να κάνετε εκπληκτικά πράγματα.

Δυνατότητες βίντεο

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην έχετε πολλές χρήσεις για το βίντεο σε 4K (για να μην αναφέρουμε το 8K) στο τηλέφωνό σας, καθώς το 1080p είναι ιδανικό για πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο μεγαλύτερης ανάλυσης απαιτούν επίσης περισσότερο χώρο αποθήκευσης και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για επεξεργασία και συμπίεση.

Αξεσουάρ για καλύτερες φωτογραφίες

Αν όντως θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για να πάρετε εξαιρετικές φωτογραφίες, τότε υπάρχουν μερικά αξεσουάρ εκεί έξω που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το smartphone σας.

Συσκευές σταθεροποίησης τηλεφώνου

 • Τρίποδο πλήρους μεγέθους: αυτά είναι καλά για λήψεις μεγάλης έκθεσης σε αχνό φως, επειδή δεν έχει σημασία πόσο σταθερό νομίζετε ότι είναι το χέρι σας – δεν είναι.
 • Μικρό τρίποδο: τα εύκαμπτα ή επιτραπέζια τρίποδα είναι ιδανικά για vlogging
 • Ράβδοι επέκτασης (selfie sticks): αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις selfies σας, αυτές οι επεκτάσεις μπορούν να σας δώσουν μεγάλη προοπτική στις φωτογραφίες σας.
 • Gimbal: για πιο προηγμένη σταθερότητα εικόνας, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα Gimbal, που χρησιμοποιεί γυροσκόπια για να σας δώσει 3D σταθεροποίηση. Αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για βίντεο που μετακινείστε και κρατάτε την κάμερα ταυτόχρονα.

Πρόσθετοι φακοί

Μπορείτε να αγοράσετε ειδικά σχεδιασμένους φακούς κάμερας που μπορούν να προστεθούν στο τηλέφωνό σας για πιο ποιοτικές φωτογραφίες macro.

 • Φακοί macro: αυτοί μεγεθύνουν τις εικόνες, ώστε να μπορείτε να τραβήξετε κοντινές λήψεις όταν χρειάζεται.
  Φακοί fisheye: αυτός ο φακός θα παραμοφώσει την εικόνα για να πάρετε φωτογραφίες με πιο μεγάλη γωνία, συνήθως με θολωμένες γωνίες και το κέντρο να προεξέχει.
 • Ευρεία γωνία: Τα περισσότερα smartphones έχουν φακό ευρείας γωνίας, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε φακούς που αυξάνουν αυτή την ικανότητα.
 • Τηλεφακός: η προσθήκη ενός τηλεφακού μετά την αγορά του κινητού θα κάνει τα μακρινά αντικείμενα να φαίνονται κοντά.
 • Φίλτρα: μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν αριθμό φίλτρων όπως πολωτές, καλειδοσκόπια και πολλά άλλα.

Power bank

power bank

Αν παίρνετε πολλές φωτογραφίες και βίντεο καθημερινά, είναι καλή ιδέα να αγοράσετε ένα power bank, καθώς ακόμη και ένα τηλέφωνο με την καλύτερη διάρκεια μπαταρίας χρειάζεται να φορτιστεί. Είναι καλό να έχετε ένα επιπλέον power bank, ειδικά όταν ταξιδεύετε σε εξωτερικούς χώρους και δεν είστε σίγουροι πού θα μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας με USB.

Αδιάβροχα καλύμματα

Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα αδιάβροχα καλύμματα για υποβρύχιες φωτογραφίες. Οι υποβρύχιες φωτογραφίες κάνουν πανέμορφα εφέ φωτογραφίας.

Απομακρυσμένος έλεγχος κλείστρου

Αυτό θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε την πίσω κάμερα κατά τη λήψη selfie ή φωτογραφιών που δεν μπορείτε να πατήσετε το κλείστρο και δεν θέλετε να πειραματιστείτε με την ενσωματωμένη λειτουργία χρονοδιακόπτη

Πάνελ με LED

Τα πάνελ με LED έχουν γίνει πιο μικρά και πιο προσιτά και θα σας βοηθήσουν να τραβήξετε τέλειες φωτογραφίες σε κακό φως. Αυτά λειτουργούν σαν τα φλας σε κανονικές κάμερες και σας επιτρέπουν να γεμίσετε ένα χώρο με περισσότερο φως από το αδύναμο φλας του τηλεφώνου σας.

Rig κάμερας

Για όσους παίρνουν τη δημιουργία περιεχομένου στα σοβαρά, όχι μόνο για φωτογραφίες αλλά και για βίντεο, αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή. Σε αυτές οι κατασκευές μπορείτε να τοποθετήσετε το smartphone σας, φώτα, μικρόφωνα, μπαταρίες, και ότι αξεσουάρ φωτογραφίας smartphone μπορείτε να σκεφτείτε.

Καλύτερες μάρκες κάμερας κινητού

Υπάρχουν πολλά smartphones εκεί έξω, αλλά αυτές είναι οι κύριες μάρκες που συνεχώς κατασκευάζουν τις καλύτερες κάμερες κινητού.

Apple

Η Apple είναι συνώνυμη με τα smartphones από τη στιγμή που βγήκε το πρώτο iPhone που άλλαξε κυριολεκτικά τον κόσμο μεταφέροντας τη δύναμη της φωτογραφίας στην παλάμη του χεριού μας. Από τότε, βελτιώνουν τη φήμη τους καθώς κάθε γενιά iPhone που βγαίνει έχει ολοένα και πιο ποιοτικές κάμερες.

Samsung

Η Samsung με τη σειρά Galaxy έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να φτάσει την Apple, που με τις κάμερές της βρίσκεται στην κορυφή του φωτογραφικού κόσμου. Προσφέρουν περισσότερα megapixel, υψηλότερο οπτικό ζουμ και άλλα χαρακτηριστικά για να ανταγωνιστούν το iPhone.

Back to top button