Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Top 5 Καλύτερες ψησταριές υγραερίου/BBQ 2024

Σε αντίθεση με τις ψησταριές κάρβουνου ή τις ηλεκτρικές ψησταριές, οι ψησταριές υγραερίου είναι ενεργειακά αποδοτικότερες με αξιόπιστο έλεγχο και ευκολία. Η απάντηση στην ερώτηση ποια είναι η καλύτερη ψησταριά υγραερίου μπορεί να είναι δύσκολη αλλά με την έρευνα αγοράς μας θα σας την απλοποιήσουμε.

Καλύτερο συνολικά
5.0 / 5

Η ψησταριά αυτή καλύπτει τις ανάγκες κάθε ψήστη. Διαθέτει καινοτόμο σύστημα μαγειρέματος PTS, μαντεμένιες σχάρες, επισμαλτωμένη σχάρα και τέσσερις ανεξάρτητα ρυθμιζόμενους ανοξείδωτους καυστήρες.

Πλεονεκτήματα

 • Το ενσωματωμένο θερμόμετρο στο καπάκι βοηθά στον ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας τόσο για άμεσο αλλά και για έμμεσο ψήσιμο, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη εμπειρία ψησίματος.
 • Διαθέτει εμαγιέ σχάρα θέρμανσης.
 • Η σχάρα Landmann διαθέτει δοχείο συλλογής λίπους και αφαιρούμενο δίσκο.
 • Διαθέτει σύστημα ομοιόμορφης εξάπλωσης της θερμότητας για μέγιστη απόδοση μαγειρέματος.
 • Διαθέτει επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα μεθανίου και πλευρικά ράφια.

Μειονεκτήματα

 • Η σχάρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε εξωτερικούς χώρους.
Η καλύτερη μεσαίας κατηγορίας
4.8 / 5

Αυτή η ψησταριά είναι γνωστή για την απίστευτη απόδοσης της. Επιπλέον, οι τρεις εστίες, η μεγάλη επιφάνεια ψησίματος και το διπλό καπάκι από ανοξείδωτο χάλυβα εξασφαλίζουν ότι το φαγητό σας θα είναι τέλειο.

Πλεονεκτήματα

 • Διαθέτει καπάκι και πόρτα αποθηκευτικού
 • χώρου διπλού τοιχώματος από ανοξείδωτο χάλυβα.
 • Το θερμόμετρό της είναι επίσης κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι.
 • Η σχάρα είναι μαντεμένια με εμαγιέ επικάλυψη .
 • Τέσσερις ρόδες για εύκολη μεταφορά.
 • Η σχάρα διαθέτει αφαιρούμενο συλλέκτη λίπους.

Μειονεκτήματα

 • Δεν διαθέτει πέτρες λάβας.
Καλύτερη επιλογή από άποψη budget
4.4 / 5

Αυτή η ψησταριά υγραερίου είναι εξοπλισμένη με καπάκι και δύο πλαϊνά ράφια. Επιπρόσθετα διαθέτει σταθερότητα και αντοχή υλικού, καθιστώντας την ένα από τα πιο ανθεκτικά μπάρμπεκιου.

Πλεονεκτήματα

 • Οι ρόδες της ενισχύουν την εύκολη μεταφορά της.
 • Διαθέτει μετακινούμενες σχάρες που προσφέρουν αποθηκευτικό χώρο.
 • Ευκολία και άνεση στην προετοιμασία και μαγείρεμα φαγητών για πολύ κόσμο.
 • Διαθέτει μεγάλη επιφάνεια ψησίματος.

Μειονεκτήματα

 • Δεν συνοδεύεται από πέτρες λάβας.
 • Η σχάρα δεν διαθέτει θερμόμετρο.
καλύτερη φορητή ψησταριά υγραερίου
4.0 / 5

Η συγκεκριμένη ψησταριά σε συμπιεσμένο μέγεθος και ελάχιστο βάρος, αποτελεί μια υπέροχη επιλογή. Είναι εξοπλισμένη με αντικολλητική επίστρωση, δοχείο νερού για τη συλλογή λίπους και αφαιρούμενα ενσωματωμένα στηρίγματα.

Πλεονεκτήματα

 • Η ψησταριά διαθέτει αφαιρούμενα πόδια και ειδικά καπάκια.
 • Όλα τα στοιχεία της χωράνε τέλεια στο εσωτερικό του.
 • Το καπάκι της λειτουργεί και ως γουόκ.
 • Το συμπαγές μέγεθός της την καθιστά εύκολη στη μεταφορά και την αποθήκευση.
 • Η ψησταριά προσφέρει διαφορετικές επιφάνειες μαγειρέματος.

Μειονεκτήματα

 • Κατάλληλη μόνο για μια μικρή ομάδα ατόμων.
καλύτερη για μπάρμπεκιου πάρτι
4.3 / 5

Με τον μεγάλο χώρο ψησίματος που διαθέτει η συγκεκριμένη ψησταριά, είναι από τις καλύτερες ψησταριές υγραερίου για μεγάλη παρέα. Απολαύστε άριστα ψητά και νόστιμα γεύματα με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Πλεονεκτήματα

 • Η σχάρα διαθέτει τέσσερις ρόδες για πιο εύκολη φορητότητα
 • Διαθέτει γαλβάνιζέ αφαιρούμενο συλλέκτη λίπους.
 • Η ψησταριά BBQ5100 διαθέτει χυτοσίδηρο επικαλυμμένο με σμάλτο.
 • Η επιφάνεια ψησίματος είναι μεγάλη.
 • Διαθέτει πέντε εστίες και ένα πλαϊνό καυστήρας.

Μειονεκτήματα

 • Δεν διαθέτει ούτε παράθυρο ούτε πέτρες λάβας.

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Ελέγξαμε πρόσφατα τα προϊόντα μας και υποστηρίζουμε τις επιλογές του καταλόγου μας. Ελέγχουμε και ενημερώνουμε τους καταλόγους μας συνεχώς, ώστε να μπορείτε εγγυημένα να επιλέξετε από τα καλύτερα αποτελέσματα.

Οδηγός αγοράς ψησταριών υγραερίου

υγραερίου/BBQ

Για πολλούς από εμάς, το ψήσιμο ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια. Με τη συνεχιζόμενη πανδημία, τα μπάρμπεκιου έχουν γίνει ακόμη πιο δημοφιλή, καθώς ενώνουν τις οικογένειες ή τις παρέες μετά από την μεγάλη περίοδο απομόνωσης και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες χαλάρωσης και διασκέδασης. Όταν πρόκειται να αναζητήστε μια νέα ψησταριά, θα έρθετε αντιμέτωποι με τις εξής κατηγορίες: ψησταριές κάρβουνου, πέλλετ και ψησταριές υγραερίου.

Με τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε την καλύτερη ψησταριά υγραερίου για εσάς. Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή κατά την αγορά σας.

Ψησταριά υγραερίου έναντι ψησταριάς κάρβουνου

Οι γνώμες διίστανται όσον αφορά του δυο αυτούς διαφορετικούς τύπους ψησταριάς, καθώς και οι δύο έχουν τα ξεχωριστά πλεονεκτήματα τους αλλά και τους φανατικούς οπαδούς τους. Ορισμένοι λάτρεις του μπάρμπεκιου υποστηρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για απολαυστικό ψήσιμο είναι τα κάρβουνα, καθώς προσδίδουν στο φαγητό μια πλούσια καπνιστή γεύση, ενώ οι πιστοί της ψησταριάς υγραερίου πιστεύουν ότι η καπνιστή γεύση καταστρέφει την γεύση ορισμένων τροφίμων. Ακολουθεί μια σύγκριση των δύο.

Ευκολία χρήσης

Όταν αγοράζετε ένα προϊόν, ο πρώτος παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε είναι αν είναι εύκολο στη χρήση. Και στην περίπτωση αυτή, οι ψησταριές υγραερίου είναι πολύ πιο απλές στην χρήση από ότι οι ψησταριές κάρβουνου. Ανάβουν εύκολα και γρήγορα και μπορεί να τις χειριστεί ο καθένας, χωρίς να έχει απαραίτητα τρομερή εμπειρία πάνω στο ψήσιμο.

Επιπλέον, οι περισσότερες ψησταριές υγραερίου διαθέτουν πρόσθετα ράφια αποθήκευσης που μπορούν να βοηθήσουν στην αποθήκευση των μαγειρικών σκευών όπου και αν βρίσκεστε. Με τον τρόπο αυτό γλυτώνετε χώρο και κόπο.

Θερμότητα

Τα κάρβουνα και το υγραέριο παράγουν διαφορετικά εύρη θερμότητας, ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας κατά το ψήσιμο στο γκριλ. Για να βγει το κρέας στη σχάρα τέλειο, πρέπει να έχετε τον απόλυτο έλεγχο της έντασης της φωτιάς, μετρώντας συχνά τις θερμοκρασίες. Δυστυχώς, οι περισσότερες ψησταριές με κάρβουνο δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Οι ψησταριές υγραερίου αντιθέτως μπορούν να προσφέρουν το απόλυτο ακριβές ψήσιμο, απελευθερώνοντας όλους τους χυμούς και τις γεύσεις των φαγητών.

Γεύση

Σε πολλούς κυριαρχεί η άποψη ότι οι παραδοσιακές ψησταριές κάρβουνου προσφέρουν μια πιο μεστή καπνιστή γεύση στα ψητά. Ωστόσο και με τις ψησταριές υγραερίου μπορεί να επιτευχθεί το τέλειο κάπνισμα στα φαγητά. Πως γίνεται αυτό; Mε την προσθήκη του κατάλληλου κουτιού καπνίσματος στη ψησταριά σας. Θα ανακαλύψετε μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων από την οποία μπορείτε να επιλέξετε.

Επιπλέον, οι περισσότερες ψησταριές υγραερίου προστατεύουν τους πίδακες φλόγας και τους καυστήρες τους καλύπτοντας τους με μεταλλικές πλάκες, κεραμικές ή πέτρες λάβας. Επίσης, απορροφούν τη θερμότητα αποτρέποντας την άμεση επαφή με τη φλόγα. Συνήθως, όταν οι σταγόνες υγρασίας από το φαγητό πέφτουν στις περιοχές θερμότητας, εξατμίζονται, προκαλώντας καπνό και ατμό όπως στις ψησταριές με κάρβουνο.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η ψησταριά υγραερίου σας

Με τις άπειρες επιλογές εκεί έξω και με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που μπορεί να διαθέτουν οι ψησταριές υγραερίου, ενδεχομένως να μπερδευτείτε. Παρακάτω αναλύονται τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την αγορά ακριβών και μη κατάλληλων ψησταριών με περιττά και ανούσια απλώς αξεσουάρ.

Μέγεθος

Οι διάφοροι παράγοντες μεγέθους που πρέπει να σκεφτείτε κατά την αγορά μιας ψησταριάς υγραερίου είναι οι εξής :

Περιοχή μαγειρέματος

Ο κύριος παράγοντας για τον καθορισμό του μεγέθους μιας σχάρας είναι η επιφάνεια μαγειρέματος που μετράται σε τετραγωνικές ίντσες. Η περιοχή μαγειρέματος είναι το πλάτος της περιοχής ψησίματος πολλαπλασιασμένο με το μήκος της. Όταν εξετάζετε την περιοχή μαγειρέματος, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον αριθμό των ατόμων για τα οποία θα μαγειρέψετε και τον αριθμό των πιάτων.

Οι χώροι μαγειρέματος των περισσότερων ψησταριών υγραερίου έχουν μέγεθος μεταξύ 400-500 τετραγωνικών ιντσών, ένα κατάλληλο μέγεθος για το μέσο σπίτι. Εάν έχετε μεγάλη οικογένεια ή σκοπεύετε να φιλοξενήσετε μια μεγάλη παρέα, μια ψησταριά 600-800 τετραγωνικών ιντσών θα ήταν κατάλληλη. Για κάθε άτομο για το οποίο μαγειρεύετε, μετρήστε τουλάχιστον 72 τετραγωνικές ίντσες χώρου μαγειρέματος.

Μέγεθος σχάρας

Αφού προσδιορίσετε την κατάλληλη περιοχή μαγειρέματος, ο προσδιορισμός του μεγέθους της σχάρας γίνεται ευκολότερος. Το μέγεθος της σχάρας που θα επιλέξετε εξαρτάται συνήθως από τα τρόφιμα που θα επεξεργαστείτε. Για παράδειγμα, εάν ένα μπιφτέκι χρειάζεται περίπου 98 τετραγωνικές ίντσες χώρου μαγειρέματος και η ψησταριά υγραερίου σας έχει διαστάσεις 800 τετραγωνικών ιντσών, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μαγειρέψετε οκτώ μπιφτέκια ταυτόχρονα. Το ίδιο ισχύει και για άλλα τρόφιμα, όπως για τα παϊδάκια, και τις μπριζόλες.

Θερμότητα

Όταν αγοράζετε την ψησταριά υγραερίου σας, το πρώτο χαρακτηριστικό που θέλετε να γνωρίζετε είναι οι BTUs της. Η Βρετανική Θερμική Μονάδα (BTU) είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται για να δείξει πόση ενέργεια απαιτείται για να αυξηθεί η θερμοκρασία ενός κιλού νερού κατά έναν βαθμό Φαρενάιτ. Όταν πρόκειται για ψησταριές υγραερίου, η BTU αναφέρεται στη μέτρηση της θερμότητας που μπορεί να παράγει μια ψησταριά όταν ένας καυστήρας βρίσκεται στη μέγιστη ισχύ του.

Καύσιμα

Τα διαφορετικά καύσιμα μιας ψησταριάς επηρεάζουν σημαντικά τη γεύση, οπότε οι περισσότεροι αγοραστές θεωρούν σημαντικό τον τύπο καυσίμου που χρησιμοποιείται σε μια ψησταριά. Παρακάτω αναφέρονται τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στις ψησταριές υγραερίου.

CNG – Οι ψησταριές φυσικού αερίου είναι αυτές που δεν χρησιμοποιούνται περισσότερο, αν και διατίθενται στην αγορά. Για να λειτουργήσει το φυσικό αέριο, η ψησταριά πρέπει να διαθέτει ειδική σύνδεση φυσικού αερίου, η οποία συνήθως αντλείται από την εγκατάσταση του σπιτιού σας. Όταν συνδεθεί στη γραμμή φυσικού αερίου, η ψησταριά θα λειτουργεί σαν να είναι προπανίου. Με αυτή την παροχή καυσίμου, μπορείτε να ψήσετε μόνο σε συγκεκριμένα μέρη με ασφαλή σύνδεση γραμμής φυσικού αερίου.

LPG – Το υγρό προπάνιο είναι ένα από τα πιο κοινά καύσιμα αερίου που χρησιμοποιούνται στις ψησταριές. Ένα πλεονέκτημα της χρήσης ψησταριών προπανίου είναι ότι μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο φυσικό αέριο. Ένα από τα μειονεκτήματα της χρήσης ψησταριών με καύσιμο προπάνιο είναι ότι το αέριο μπορεί να τελειώσει αναπάντεχα κατά την διάρκεια ενός ψησίματος. Τα καλά νέα ωστόσο, είναι ότι με μια επίσκεψη στο πλησιέστερο πρατήριο το ξαναγέμισμα της φιάλης γίνεται πανεύκολα.

Καυστήρες

Καυστήρες

Οι καυστήρες απελευθερώνουν τη θερμότητα που παράγεται από μια ψησταριά και ουσιαστικά αποτελούν την καρδιά κάθε ψησταριάς , επηρεάζοντας πολλές φορές και τον τρόπο με τον οποίο θα βγει το φαγητό. Οι καυστήρες διακρίνονται στα εξής είδη:

Πλευρικοί καυστήρες – Ορισμένες ψησταριές υγραερίου διαθέτουν πλευρικούς καυστήρες που είναι πολύ χρήσιμοι όταν προετοιμάζετε άλλα τρόφιμα ή βράζετε νερό, καθώς τα κύρια τρόφιμα ψήνονται στην κύρια περιοχή μαγειρέματος. Οι πλευρικοί καυστήρες αποτελούν πλεονέκτημα επειδή εξοικονομούν χρόνο και πόρους. Δεν θα χρειάζεται να κάνετε περιττές διαδρομές στο σπίτι για να μαγειρέψετε τα επιπλέον γεύματά σας αφού θα τα έχετε όλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος.

Καυστήρες περιστροφής – Οι καυστήρες περιστροφής ή εξάτμισης περιστρέφονται πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος και είναι κατάλληλοι για το ομοιόμορφο ψήσιμο μεγάλων κομματιών κρέατος. Οι περισσότεροι προτιμούν αυτούς τους καυστήρες, επειδή βοηθούν να διατηρούνται οι φυσικοί χυμοί και οι γεύσεις του κρέατος, καθώς αυτό μαγειρεύεται. Οι καυστήρες αυτοί συνδυάζονται συνήθως με καυστήρες υπερύθρων για να δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Καυστήρες υπερύθρων – Η τελευταία λέξη στην τεχνολογία των καυστήρων θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά. Οι καυστήρες υπερύθρων μπορούν να επιτύχουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε σύντομο χρονικό διάστημα για να παρέχουν υψηλής ποιότητας φαγητό στη ψησταριά μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι οι πιο ενεργειακά αποδοτικοί καυστήρες της αγοράς, αν και δεν χρησιμοποιούνται συχνά.

Σχάρες

Οι σχάρες των ψησταριών υγραερίων κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, όπως πορσελάνη, χυτοσίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Αρκετοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του κάθε υλικού, αλλά επιλέγουν τα υλικά με κριτήριο την αισθητικής τους. Αγνοούν δηλαδή την πολύ σημαντική πληροφορία ότι τα μέταλλα αντιδρούν διαφορετικά στα περιβάλλοντα στοιχεία. Και στην περίπτωση των ψησταριών, το στοιχείο αυτό είναι η υψηλή θερμότητα.

Από ανοξείδωτο χάλυβα – Οι ψησταριές από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και καθιστούν πανεύκολη την διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης τους σε σύγκριση με άλλες από διαφορετικά υλικά. Ωστόσο, σε αυτές μπορεί να συσσωρεύονται περισσότερες ουσίες ή λίπη και να τείνουν να συγκρατούν λιγότερη θερμότητα.

Σχάρες ανοξείδωτου χάλυβα με επικάλυψη πορσελάνης – Οι σχάρες χάλυβα με επικάλυψη πορσελάνης είναι αυτές που χρησιμοποιούνται λιγότερο, επειδή θρυμματίζονται εύκολα μετά από μακρά περίοδο έκθεσης στη θερμότητα. Παρόλο που είναι αισθητικά οι πιο ωραίες, η ποιότητα τους είναι η φτωχότερη μεταξύ των τριών τύπων.

Σχάρες από χυτοσίδηρο – Οι περισσότερες σχάρες από χυτοσίδηρο είναι ενσωματωμένες με ένα προστατευτικό στρώμα από σμάλτο πορσελάνης σε γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα. Ο χυτοσίδηρος είναι μια πιο δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι οικονομικά αποδοτικός και εύκολος στη συντήρηση.

Ευκολία χρήσης

Ορισμένα από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά είναι συνήθως εγκατεστημένα για να διευκολύνουν την εύκολη λειτουργία της ψησταριάς υγραερίου. Διευκολύνουν τη συντήρηση και την παρακολούθηση της τρέχουσας κατάστασης της ψησταριάς.

Μετρητής καυσίμου – Ο μετρητής καυσίμου είναι ένα εξάρτημα που δείχνει τη στάθμη του προπανίου στη δεξαμενή. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε πότε το αέριο έχει σχεδόν εξαντληθεί, ώστε να μην σας βρει ποτέ απροετοίμαστους.

Ηλεκτρονική ανάφλεξη – Αυτή η λειτουργία διευκολύνει την εκκίνηση και τη λειτουργία της ψησταριάς. Οι ψησταριές υγραερίου με ηλεκτρονικά στοιχεία ανάφλεξης είναι συνήθως ασφαλέστερες και πιο αξιόπιστες. Λειτουργεί με την ενεργοποίηση ενός σπινθήρα, μόλις πατηθεί το κουμπί ανάφλεξης.

Ενσωματωμένη ένδειξη θερμότητας – Το να μπορείτε να βλέπετε και να καταγράφετε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ψησταριάς σας είναι ένα σοβαρό ατού, καθώς επιτρέπει το ελεγχόμενο και ακριβές μαγείρεμα.

Αποθηκευτικοί χώροι – Οι περισσότερες ψησταριές διαθέτουν χρήσιμα αποθηκευτικά σημεία στον σκελετό τους. Έτσι, τα φαγητά που έχουν ήδη ψηθεί ή εκείνα βρίσκονται σε σειρά για ψήσιμο θα βρουν την κατάλληλη θέση τους στα αποθηκευτικά αυτά ράφια.

Μεταφορά

Καλό θα είναι να επιλέξετε μια ψησταριά υγραερίου που είναι ελαφριά ή συμπαγούς μεγέθους για να μπορείτε να φτιάχνετε τις νόστιμες και απολαυστικές λιχουδιές σας παντού. Τα αποσπώμενα πόδια και τα αναδιπλούμενα πλευρικά ράφια επίσης είναι μια χρήσιμη επιλογή.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Οι σύγχρονες ψησταριές διαθέτουν τόσα πολλά επιπρόσθετα προηγμένα χαρακτηριστικά που τις καθιστούν απόλυτα εύχρηστες. Αν βρείτε μια ψησταριά υγραερίου με αυτά τα χαρακτηριστικά σε προσιτή τιμή, θα πρέπει σίγουρα να την αγοράσετε.

Ενσωματωμένος φωτισμός

Οι καλοί ψήστες δεν θα πρέπει να περιορίζουν το ψήσιμο τους μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα φως ψησταριάς είναι απαραίτητο για όσους θέλουν να συνεχίσουν το πάρτι μπάρμπεκιου ακόμη και μετά το σούρουπο. Ορισμένες ψησταριές υγραερίου διαθέτουν ενσωματωμένο φωτισμό για να μη μαγειρέψετε υπερβολικά τη μπριζόλα ή τα μπιφτέκια σας στο σκοτάδι. Ο φωτισμός σχάρας θα αποτρέψει επίσης τυχόν τυχαία εγκαύματα κατά το ψήσιμο στη σχάρα.

Αξεσουάρ

αξεσουάρ ψησταριές υγραερίουBBQ

Τα διάφορα αξεσουάρ για την ψησταριά θα σας λύσουν τα χέρια. Ένα κάλυμμα που να προστατεύει την ψησταριά σας την περίοδο που δεν την χρησιμοποιείτε ή ένα κουτί καπνίσματος για να προσδώσετε έξτρα γεύση στα φαγητά είναι κάποια από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα αξεσουάρ που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οδηγίες ασφαλείας

Τα πάρτι μπάρμπεκιου με φίλους θα μπορούσαν να διακοπούν απότομα και άδικα επειδή αγνοήσατε ένα μέτρο ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζεται όταν χρησιμοποιείτε μια ψησταριά υγραερίου. Για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα, βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τα ακόλουθα μέτρα ασφαλείας:

Τοποθέτηση της ψησταριάς

Βεβαιωθείτε ότι η ψησταριά υγραερίου βρίσκεται σε ένα καλά αεριζόμενο μέρος του σπιτιού, κατά προτίμηση σε εξωτερικό χώρο. Κρατήστε την σε απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων από το κυρίως κτίριο ή και περισσότερο αν είναι δυνατόν. Ελέγχετε τακτικά για διαρροές αερίου γύρω από την περιοχή πριν χρησιμοποιήσετε τη ψησταριά. Επιπλέον, θα πρέπει να κρατάτε τις διακοσμήσεις μακριά από τη σχάρα και να έχετε πάντα σε απόσταση αναπνοής έναν πυροσβεστήρα.

Χρήση της ψησταριάς

Καθαρίζετε πάντα τη σχάρα σας μετά τη χρήση, επειδή η συσσώρευση λίπους μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη πυρκαγιάς. Βεβαιωθείτε ότι δεν ανοίγετε το γκάζι ενώ το καπάκι της ψησταριάς είναι κλειστό. Επιπλέον, μην αφήνετε ποτέ τη σχάρα σας χωρίς επιτήρηση, διότι μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά. Έχετε έτοιμα όλα τα υλικά που χρειάζεστε πριν ανάψετε τη σχάρα. Τέλος, μην υπερφορτώνετε τη σχάρα σας, ειδικά με λιπαρά κρέατα, γιατί οι πολλές σταγόνες λίπους στη φλόγα μπορεί να προκαλέσουν ανάφλεξη.

Καλύτερες μάρκες ψησταριάς υγραερίου

Με τις πολλές μάρκες που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε την πιο κατάλληλη για εσάς ψησταριά υγραερίου. Οι περισσότερες από αυτές τις μάρκες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη σύγχυση. Με τον οδηγό αγοράς μας, μπορείτε να αξιολογήσετε τις μάρκες και να τις περιορίσετε σε αυτό που σας αρέσει. Οι μάρκες που αναφέρονται σε αυτή την ενότητα επιλέχθηκαν επειδή διαθέτουν τα καλύτερα προϊόντα και είναι αγαπητές στους καταναλωτές.

Landmann

Η Landmann είναι μια φημισμένη ευρωπαϊκή μάρκα ψησταριάς που προμηθεύει τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο. Με τη γκάμα των προϊόντων της, η εταιρεία έχει αποδείξει με επιτυχία πόσο ικανή είναι η βιομηχανία. Σήμερα, η Landmann έχει καινοτομήσει και προσφέρει τον πιο αποδοτικό και ποικίλο εξοπλισμό μπάρμπεκιου, συμβάλλονταςστο να γίνεται η ζωή μας καθημερινά ευκολότερη.

Enders

Η Enders Company εργάζεται σκληρά κάθε μέρα για να αναπτύξει καινοτόμα και τέλεια προϊόντα μπάρμπεκιου που δημιουργούν την καλύτερη εμπειρία. Η εταιρεία βρίσκεται στον κλάδο εδώ και 130 χρόνια και έχει κατακτήσει κάποιες τεχνικές που τη βοήθησαν να γίνει καλύτερη.

Campingaz

Η εταιρεία Campingaz ασχολείται κυρίως με την κατασκευή ειδών BBQ, συμπεριλαμβανομένων ψησταριών με κάρβουνο και υγραέριο, σόμπες, ψυγεία, φυσίγγια αερίου και φανάρια. Απολαύστε μια υπέροχη εμπειρία ψησίματος με την οικογένεια και τους φίλους σας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό της εταιρείας κατά των μπάρμπεκιου σας. Η Campingaz ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που κατασκεύασε ψησταριές αερίου.

Char-broil

Η Char-broil ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγε ψησταριές με κάρβουνα το 1948. Αργότερα παρουσίασε καινοτόμα προϊόντα στην ίδια σειρά που είναι πλέον στάνταρ μεταξύ των σύγχρονων ψησταριών. Για δεκαετίες, εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι το ψήσιμο στην ψησταριά είναι πιο προσιτό και πιο εύκολο για όλους.

Back to top button