Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Οι 5 καλύτερες ηλεκτρικές ψησταριές 2024

Οι ηλεκτρικές ψησταριές μετακινούνται πιο άνετα, όπως επίσης και η εγκατάσταση τους και ο καθαρισμός τους είναι πιο εύκολες από ότι των ψησταριών με αέριο ή κάρβουνο, καθιστώντας τις τέλειες για άτομα που ζουν σε διαμερίσματα ή σε άλλες πολύ μικρές περιοχές. Αλλά, με τις ηλεκτρικές σχάρες που κυμαίνονται από αυτές με καπάκια έως αυτές με χωρίς και σε αυτές με αποσπώμενα καπάκια, η επιλογή της καλύτερης ψησταριάς μπορεί να είναι απαιτητική.

Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε όταν θέτετε το ερώτημα: ποια ηλεκτρικη ψησταρια να παρω, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις καλύτερες ηλεκτρικές ψησταριές σε διάφορους τομείς.

Καλύτερο συνολικά
4.9 / 5

H TEFAL GC 712 D έχει 6 προγράμματα ψησίματος που αυτόματα προσαρμόζουν τη θερμοκρασία με βάση το φαγητό και το ψήνουν τέλεια. Οι αφαιρούμενες πλάκες της και τα δοχεία για τα υγρά θα είναι ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων.

Πλεονεκτήματα

 • Είναι εύκολο να αφαιρέσετε και να καθαρίσετε τις δύο επιφάνειες θέρμανσης.
 • Οι έξυπνοι αλγόριθμοί της μπορούν να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε με ακρίβεια την κατάλληλη θερμοκρασία μαγειρέματος.
 • Η διαδικασία ψησίματος είναι αρκετά αποτελεσματική.

Μειονεκτήματα

 • Σε μερικές περιπτώσεις, η ψησταριά υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργεί χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.
Η καλύτερη υψηλής ποιότητας ψησταριά
4.6 / 5

H Cecotec Perfectcountry Bbq διαθέτει τεχνολογία PowerGrill και πλάκα χυτού αλουμινίου με κάλυμμα Rockstone, ώστε να αποφεύγεται να κολλάει πάνω το φαγητό.

Πλεονεκτήματα

 • Έχει γερά πόδια που την διατηρούν σταθερό κατά το ψήσιμο.
 • Καθαρίζεται εύκολα, χάρη στην αποσπώμενη πλάκα και το γράσο.
 • Είναι απλή στη συναρμολόγηση.

Μειονεκτήματα

 • Επειδή διαθέτει βύσμα δύο ακίδων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μετατροπέα τριών ακίδων για να το χρησιμοποιήσετε.
Καλύτερη αξία
4.0 / 5

Η Severin Pg 8109 διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο ανακλαστήρα που εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας, κάνοντας το έτσι ιδανικό για μια οικογενειακή ψησταριά. Τα αξεσουάρ του μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων.

Πλεονεκτήματα

 • Περιέχει καλώδιο βιομηχανικής επέκτασης και πρίζα καλής ποιότητας
 • Διαθέτει έλεγχο θερμοκρασίας που λειτουργεί
 • Έχει μια αντικολλητική επίστρωση.
 • Περιλαμβάνεται μια υψηλής ποιότητας ψησταριά από ανοξείδωτο ατσάλι.

Μειονεκτήματα

 • Είναι δύσκολος ο καθαρισμός του κάτω μέρους του δοχείου νερού.
Η καλύτερη κάθετη σχάρα
3.9 / 5

Η Clatronic Dvg-3686 διαθέτει υψηλής ποιότητας μέταλλο θέρμανσης που ψήνει στη βέλτιστη θερμοκρασία και θερμαίνει ομοιόμορφα. Η κάθετη θέση μαγειρέματος επιτρέπει στα λίπη να στάζουν ελεύθερα στο δίσκο που συλλέγονται.

Πλεονεκτήματα

 • Τα αποσπώμενα ατσάλινα κομμάτια του μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων
 • χωρίς κανένα πρόβλημα.
 • Διαθέτει έναν εύκολο στη λειτουργία διακόπτη ON/OFF.
 • Με το ψήσιμο μεγάλων κοτόπουλων, αποδίδει θαυμάσια.
 • Μπορείτε να ψήσετε μέχρι 2 κιλά κρέας σε αυτό χωρίς προβλήματα.

Μειονεκτήματα

 • Κοστίζει ακριβά
Η καλύτερη ψησταριά εξωτερικού χώρου
4.0 / 5

Η First Austria 5350-1 2400W περιλαμβάνει καπάκι και ράφι, κάνοντας το ιδανικό για χρήση σε εξωτερικό χώρο. Η πλάκα από χυτό αλουμίνιο διαθέτει αντικολλητική επικάλυψη, επιτρέποντας έτσι την ταχύτερη θέρμανση.

Πλεονεκτήματα

 • Η ψησταριά είναι εξαιρετικής ποιότητας και λειτουργεί άριστα.
 • Έχει μεγάλη δύναμη και μπορεί να ετοιμάσει γρήγορα φαγητό.
 • Είναι εύκολη στη συναρμολόγηση.
 • Το δοχείο συλλογής λίπους αφαιρείται και καθαρίζεται εύκολα.

Μειονεκτήματα

 • Κατά τη διαδικασία που ανάβει η φωτιά, μπορεί να δημιουργηθεί μια αδικαιολόγητη έντονη μυρωδιά.

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Είναι προτεραιότητά μας να εκπροσωπούμε τα πιο ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές, γι’αυτό ελέγχουμε τους καταλόγους μας και τους ενημερώνουμε κατάλληλα για να σας παρέχουμε επιλογές υψηλής ποιότητας.

Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής ψησταριάς

ηλεκτρικές ψησταριές buying guide

Μια ηλεκτρική ψησταριά μπορεί να αποτελεί τον σωστό εξοπλισμός για τις μαγειρικές σας ανάγκες εάν προτιμάτε το εύκολο μαγείρεμα, ακόμα κι όταν θέλετε να δοκιμάσετε την άψογα καρβουνιασμένη γεύση ψητών κρεάτων, λαχανικών και άλλων φαγητών. Οι ηλεκτρικές ψησταριές είναι εξαιρετικά εύχρηστες, ακόμη και αν τους λείπουν τα γκουρμέ χαρακτηριστικά της ψησταριάς αερίου και κάρβουνου.

Ορίστε τι κάνει τις ηλεκτρικές ψησταριές μοναδικές, καθώς και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μια από αυτές.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική ψησταριά;

Οι ηλεκτρικές ψησταριές παρέχουν όλη τη γεύση που περιμένατε να έχει το φαγητό από μια ψησταριά, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει εμφανής ανοιχτή φλόγα, επιτρέποντάς σας να μαγειρέψετε όπως εσείς επιθυμείτε σε περισσότερα μέρη. Αντί να μαγειρεύουν πάνω σε φωτιά, χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό θερμαντικό εξάρτημα πίσω από τις σχάρες της ψησταριάς, όπως θα κάνατε με το αέριο, το κάρβουνο ή άλλες κοινές πηγές καυσίμου. Εξαιτίας αυτού, οι ηλεκτρικές ψησταριές μπορούν να χρησιμοποιηθούν έξω από τις περισσότερες κατοικίες, τα συγκροτήματα διαμερισμάτων, τα ξενοδοχεία και άλλα μέρη όπου το ψήσιμο δεν επιτρέπεται. Εκτός από την άνεση του ηλεκτρισμού, μια ηλεκτρική ψησταριά είναι επίσης εύκολη στο να χρησιμοποιηθεί και να καθαριστεί.

Είδη ηλεκτρικών ψησταριών

Οι ηλεκτρικές ψησταριές δεν απαιτούν προπάνιο ή κάρβουνο, καθιστώντας τες ιδανικές για χρήση σε διαμερίσματα, στην παραλία ή σε ένα σπίτι στη λίμνη. Οι ηλεκτρικές ψησταριές καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια για να λειτουργούν και έτσι σας επιτρέπουν να ετοιμάζετε γρήγορα το κάθε σας γεύμα.
Οι περισσότερες ποικιλίες ηλεκτρικών ψησταριών υπάρχουν παρακάτω.

Ηλεκτρικές ψησταριές- μπάρμπεκιου για εξωτερικούς χώρους

Σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό μπάρμπεκιου στην αυλή, οι ηλεκτρικές ψησταριές εξωτερικού χώρου έχουν μικρότερες επιφάνειες μαγειρέματος και διαμέτρους. Έχουν επίσης πτυσσόμενα πόδια, λαβή μεταφοράς, ενσωματωμένη επιτραπέζια βάση ή ένα κλείδωμα για το καπάκι ώστε να μην ανοίγει η ψησταριά όταν βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αυτές οι ψησταριές είναι ελαφριές και εύκολες στη μεταφορά.

Ηλεκτρικές ψησταριές εσωτερικού χώρου

Οι ψησταριές εσωτερικού χώρου είναι λίγο πιο γρήγορες και πιο εύκολες στη χρήση από αυτές τις ψησταριές εξωτερικού χώρου. Επειδή χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια, παρέχουν μια πιο ομοιόμορφα θερμαινόμενη επιφάνεια μαγειρέματος. Αυτές συνήθως είναι εύκολο να τις καθαρίσεις- πολλές ψησταριές εσωτερικού χώρου διαθέτουν ακόμη και αποσπώμενες σχάρες που μπορούν να μπουν και να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Είναι εξαιρετικές για όσους δεν έχουν αρκετό χώρο για μπάρμπεκιου- ψησταριές εξωτερικού χώρου.

Ηλεκτρική συσκευή κάπνισης

Το καπνιστό κρέας με ηλεκτρικό καπνιστή απαιτεί έναν εκπληκτικά μικρό αριθμό εξαρτημάτων. Η θέρμανση με μεταφορά θερμότητας επιτυγχάνεται με τη θέρμανση ενός θαλάμου μαγειρέματος όπου μέσα εκεί ρέει αέρας. Στην ίδια διάταξη, θα βρείτε ένα θάλαμο μαγειρέματος, ένα ηλεκτρικό θερμαντικό εξάρτημα, σχάρες ψησταριάς, ένα τηγάνι νερού, όπως επίσης και ένα τζάκι για να καίγονται τα ξύλα ώστε να βελτιώσετε τη γεύση του καπνιστού κρέατος.

Αφιερώστε λίγο χρόνο μετά από κάθε φορά μαγειρέματος για να καθαρίσετε τις επιφάνειες της ψησταριάς, συμπεριλαμβανομένων των ανθεκτικών ταψιών και τις σχάρες τηγανίσματος. Η χρήση ενός ταψιού συλλογής υπολειμμάτων θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη συσκευή κάπνισής σας καθαρή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Απλά θυμηθείτε να σκουπίσετε το δίσκο συλλογής υπολειμμάτων (λίπους) μαζί με την υπόλοιπη μονάδα.

Ηλεκτρικές πλάκες ψησίματος

Οι ηλεκτρικές πλάκες ψησίματος μπορούν να τοποθετηθούν σε πάγκους οπουδήποτε στην κουζίνα. Βασικά, μια ηλεκτρική πλάκα ψησίματος είναι μια μεγάλη, ανοιχτή επιφάνεια σχάρας που μπορεί να φτιάξει πολλά γεύματα ταυτόχρονα, όπως τηγανίτες.

Συνήθως, μικρές πλάκες ψησίματος επαφής χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα ενός ή δύο σάντουιτς (ή άλλων ζεστών φαγητών) κάθε φορά. Αντίθετα, οι μεγάλες πλάκες ψησίματος επαφής σάς επιτρέπουν να μαγειρεύετε σε στιλ πρέσας ή να διπλώνετε το φαγητό επίπεδα για να δημιουργήσετε δύο επιφάνειες μαγειρέματος. Επιπλέον, μερικοί έχουν ακόμη και πλάκες βάφλας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε βάφλες. Συνήθως διατίθενται με αναστρέψιμες πλάκες τόσο για ψήσιμο όσο και για πλάκες ψησίματος.

Πολυλειτουργική ηλεκτρική ψησταριά

Μια πτυσσόμενη πλάκα ψησίματος με μια επίπεδη επιφάνεια μαγειρέματος από τη μία πλευρά και μια κυματώδης επιφάνεια μαγειρέματος από την άλλη, σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική ψησταριά πολλαπλών χρήσεων ως τοστιέρα ή ψησταριά επαφής. Ο μεντεσές προσαρμόζεται για παχύτερα ή λεπτότερα γεύματα και ανοίγει εξ ολοκλήρου για να κάνει τις επιφάνειες μαγειρέματος επίπεδες, κάτι που είναι ιδανικό για τηγανίτες ή άλλα γεύματα σε περίπτωση που ανησυχείτε για τον ατμό.

Μπορείτε να ρυθμίσετε ακριβείς θερμοκρασίες χρησιμοποιώντας το κουμπί της ψησταριάς και ο πίνακας χειρισμού της ψησταριάς/τοστιέρας προσφέρει χαμηλές, μεσαίες, ισχυρές ρυθμίσεις ψησίματος. Για απλό καθαρισμό, οι πλάκες είναι αποσπώμενες και πλένονται στο πλυντήριο πιάτων με ασφάλεια.

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε μια ηλεκτρική ψησταριά

Μην αγοράζετε ηλεκτρική ψησταριά χωρίς να μάθετε για μερικά από τα πιο σημαντικές δυνατότητες και εκτιμήσεις του προϊόντος. Για να διασφαλίσετε ότι η ψησταριά δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, σκεφτείτε τον τύπο της ηλεκτρικής σχάρας που απαιτείται για μια οικογένεια ή απλά ψυχαγωγία, όπως επίσης και το σωστό μέγεθος για τον χώρο που θα τοποθετηθεί ή την αυλή.

Όταν αγοράζετε μια ηλεκτρική ψησταριά και διερωτάστε: Ποια ειναι η καλυτερη ηλεκτρικη ψησταρια, να έχετε στο νου τα παρακάτω.

Η σχεδίαση και η κατασκευή

Η σχεδίαση και η κατασκευή ηλεκτρικές ψησταριές

Το αλουμίνιο και ο χυτοσίδηρος χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ηλεκτρικών ψησταριών. Οι κατασκευαστές εφαρμόζουν συχνά ένα δεύτερο στρώμα αντικολλητικής επικάλυψης για τρόφιμα στην επιφάνεια μαγειρέματος ώστε να ενισχύσουν το υλικό. Ο καθαρισμός και η προθέρμανση είναι πολύ πιο απλή υπόθεση με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε λάδι ή βούτυρο. Καλού κακού, αυτές οι ψησταριές έχουν κάποιο σύστημα αποστράγγισης λίπους.

Ο σχεδιασμός της ψησταριάς είναι ζωτικής σημασίας για να προσελκύσει το μάτι του κάθε αγοραστή, αλλά και για να καθιστά την ψησταριά πολύ πρακτική. Ο σχεδιασμός έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την αξία της ψησταριάς, διευκολύνοντας επίσης ακόμα και τη λειτουργία της.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αντικολλητικά υλικά είναι πολύ πιο απλά να καθαριστούν από τα όμοια τους που είναι πορσελάνης και έτσι κάνουν το ψήσιμο στη ψησταριά πολύ πιο ευχάριστο γεγονός. Είναι καλή ιδέα να επιλέξετε μια ηλεκτρική ψησταριά με αντικολλητική επίστρωση για την καθαρίζετε και να τη συντηρείτε πιο εύκολα.

Μέγεθος

Μερικές ηλεκτρικές ψησταριές είναι αρκετά μικρές για να ετοιμάσουν ένα δείπνο μόνο για ένα ή δύο άτομα, ενώ άλλες είναι αρκετά μεγάλες για να ταΐσουν μια ολόκληρη οικογένεια. Κανένα από τα δύο δεν είναι καλύτερο, όλα εξαρτώνται ανάλογα με το πώς θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε. Επειδή πιθανότατα θα κρατήσετε τη ψησταριά σε εσωτερικό χώρο όταν δεν την χρησιμοποιείτε, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το συνολικό της μέγεθος.

Το μέγεθος της επιφάνειας ψησίματος ή ο χώρος μαγειρέματος είναι το πιο σημαντικό στοιχείο όταν επιλέγετε το μέγεθος της ψησταριάς. Το μέγεθος της περιοχής μαγειρέματος μετριέται σε τετραγωνικές ίντσες. Μια τυπική σχάρα αερίου τριών καυστήρων διαθέτει χώρο μαγειρέματος 450-500 τετραγωνικών ιντσών (2900 – 3200 τετραγωνικών εκατοστών), ο οποίος είναι παραπάνω από αρκετός για μια μέση οικογένεια.

Ασφαλής στο πλυντήριο πιάτων

Όταν επιτρέπεται το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων σημαίνει πως η ψησταριά έχει κατασκευαστεί ειδικά για να αντέχει την υψηλή θερμότητα και τα σκληρά απορρυπαντικά που συνήθως συναντάμε στα πλυντήρια πιάτων. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά, σκουριά ή αποχρωματισμός όταν τα πιάτα καθαρίζονται στο πλυντήριο πιάτων.

Τα αποσπώμενα ατσάλινα εξαρτήματα (πλάκες) μιας ηλεκτρικής σχάρας μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Ελέγξτε αν η συσκευή είναι κατάλληλη για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων πριν την αγοράσετε. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το πλένετε τα εξαρτήματα της στο χέρι. Αλλά, θα τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων μαζί με τα υπόλοιπα κουζινικά σκεύη σας.

Θερμοκρασία και ισχύς

Εάν ζητάτε μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία, αναζητήστε ψησταριές που μπορούν να διανέμουν ανελλιπώς τη θερμότητα. Σκεφτείτε για μια ψησταριά που έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζετε εσείς την θερμότητα στο επίπεδο που εσείς επιλέγετε, εάν θέλετε να μαγειρεύετε σε χαμηλότερη ή μέτρια θερμότητα ή να χρησιμοποιείτε μεθόδους έμμεσης θερμότητας.

Η παραγωγή θερμότητας ποικίλλει, με κάποια μοντέλα να παράγουν θερμοκρασίες άνω των 180 βαθμών Κελσίου, που είναι αρκετά ζεστές για να μαγειρέψουν τα περισσότερα γεύματα. Ενώ κάποιες άλλες ηλεκτρικές ψησταριές έχουν ρυθμίσεις θερμοκρασίας που κυμαίνονται από 200 έως 300 βαθμούς Κελσίου.

Το θερμαντικό στοιχείο θα πρέπει να μπορεί να παράγει τις απαιτούμενες θερμοκρασίες για το μπάρμπεκιου. Καλού κακού, το ενσωματωμένο θερμόμετρο σάς επιτρέπει να επιβλέπετε και να τροποποιείτε εύκολα τα πράγματα.

Λειτουργίες

Μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων είναι διαθέσιμες με τις ηλεκτρικές ψησταριές. Η ψησταριά πρέπει να έχει ένα ή δύο σχάρες, να είναι αρκετά μικρή για να ταιριάζει στην επιφάνεια της κουζίνας σας και να έχει θερμοστάτη ή χρονοδιακόπτη. Τα παρακάτω είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά μιας ηλεκτρικής ψησταριάς.

 • Έλεγχος θερμοκρασίας – Η βασική ιδέα των ηλεκτρικών ψησταριών είναι ότι είναι συσκευές χρησιμοποιούνται άμεσα χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις, αν και ο έλεγχος θερμοκρασίας διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο. Όταν ενεργοποιείται, κάποια έχουν προκαθορισμένη μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, ενώ άλλα παρέχουν μια αίσθηση ελέγχου με διάφορες ρυθμίσεις.
 • Αποσπώμενος δίσκος στάλαξης – Επειδή το λίπος στάζει και μπορεί να συλλεχθεί σε δίσκους στάλαξης, πολλές εταιρείες προωθούν την ηλεκτρική ψησταριά ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στο μπάρμπεκιου.
 • Μετρητής θερμοκρασίας – Ο μετρητής θερμοκρασίας είναι ένα εργαλείο για τον προσδιορισμό της εσωτερικής θερμοκρασίας των φαγητών, ιδίως ψητών και μπριζόλας και άλλων έτοιμων γευμάτων. Όταν βλέπετε τι γράφει ο μετρητής τότε δείχνει πότε το γεύμα έχει φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο ψησίματος.
 • Θερμοστάτης – Οι θερμοστάτες ελέγχουν τη θερμοκρασία χάρη στις μεταλλικές λωρίδες που περιέχουν οι οποίες διογκώνονται όταν θερμαίνονται. Η ηλεκτρική ενέργεια μεταφέρεται μέσω της λωρίδας μέσω του συνδεδεμένου κυκλώματος, το οποίο ενεργοποιεί τη θέρμανση.

Φορητότητα

Οι ψησταριές με μικρή επιφάνεια μπορεί να ζυγίζουν μόνο 10 κιλά, ενώ οι ηλεκτρικές ψησταριές εξωτερικού χώρου πλήρους μεγέθους μπορεί να ζυγίζουν περισσότερο από 200 κιλά. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε δυνατότητες που κάνουν το μάζεμα και τη μετακίνηση της ψησταριάς παιχνιδάκι. Όταν δεν χρησιμοποιούνται, οι μικρές σχάρες μπορεί να διαθέτουν πτυσσόμενα ή αποσπώμενα πόδια και οι μεγαλύτερες σχάρες μπορεί να έχουν ρόδες που τους επιτρέπουν να γλιστρούν ομαλά σε επίπεδο δάπεδο.

Μια ψησταριά με ρόδες θα περιλαμβάνει σχεδόν σίγουρα τουλάχιστον μία λαβή για να σας βοηθήσει να την σύρετε ή να την σπρώξετε πάνω από σε ένα δάπεδο ή μια αυλή. Από την άλλη πλευρά, οι μικρότερες ηλεκτρικές ψησταριές μπορεί να έχουν μία ή περισσότερες λαβές ώστε να είναι πιο εύκολα να τις σηκώσετε, να τις μεταφέρετε και να τις αποθηκεύεστε χωρίς να κρατούν στρογγυλεμένες πλευρές.

Η ασφάλεια μιας ηλεκτρικής ψησταριάς

Είτε ψήνετε σε εσωτερικό είτε εξωτερικό χώρο, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις καλύτερες πρακτικές ασφάλειας της ψησταριάς ώστε να αποφύγετε μια πιθανή καταστροφή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των γευμάτων σας.

Πάντα να επιβλέπετε την ψησταριά και να βεβαιώνεστε ότι έχει καθαριστεί και συντηρηθεί επαρκώς πριν τη χρησιμοποιήσετε. Κρατήστε τα παιδιά μακριά από τη ζεστή επιφάνεια και επιλέξτε έναν ασφαλή χώρο για να ψήσετε μακριά από διακοσμητικά και εύφλεκτα αντικείμενα. Το καλύτερο θα ήταν να έχετε κοντά σας έναν πυροσβεστήρα.

Και όσον αφορά τη γεύση;

Το φαγητό που μαγειρεύεται σε ηλεκτρική ψησταριά έχει γεύση όπως ακριβώς το φαγητό που μαγειρεύεται σε οποιαδήποτε άλλη ψησταριά με αέριο ή κάρβουνο! Και τούτο έχει διαπιστωθεί ύστερα από πολλές για ηλεκτρικη ψησταρια γνωμες. Επειδή το λάδι και το λίπος από τα αυτά που μαγειρεύετε θα στάζουν ακριβώς πάνω στο θερμαντικό στοιχείο, αυτό ισχύει. Έτσι, θα παράγει καπνό και μια παραδοσιακή γεύση μπάρμπεκιου. Τα ροκανίδια ξύλου καπνίσματος είναι επίσης μια εξαιρετική μέθοδος για να δώσετε μια καπνιστή γεύση στα ψητά σας που μαγειρεύονται στην ηλεκτρική ψησταριά, ειδικά αν η ψησταριά είναι καινούργια. Ωστόσο, ελέγξτε μαζί με τον κατασκευαστή της ψησταριάς σας για να δείτε αν επιτρέπονται ή συνιστώνται τα ροκανίδια ξύλου.

Οι καλύτερες μάρκες ηλεκτρικών ψησταριών

Είναι σημαντικό να αγοράσετε μια ηλεκτρική ψησταριά από έναν φημισμένο κατασκευαστή που ταιριάζει στο χώρο σας και τον τρόπο ζωής σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επένδυσή σας.

Οι καλύτερες μάρκες ηλεκτρικών ψησταριών υπάρχουν παρακάτω

Tefal

Η Tefal είναι μία από τις καλύτερες μάρκες που προσφέρουν ποικιλία από ψησταριές. Τα εξαιρετικά μεγάλα στοιχεία θέρμανσης στις ψησταριές αυτής της μάρκας παρέχουν ομοιόμορφη θέρμανση σε ολόκληρο το γεύμα που μαγειρεύετε για τα καλύτερα αποτελέσματα ψησίματος.

First Austria

Με την πάροδο των χρόνων, η μάρκα First Austria δημιούργησε προϊόντα που είναι οικονομικά και κομψά. Οι ψησταριές της μάρκας διαθέτουν αντικολλητικές πλάκες, εντελώς αποσπώμενα εξαρτήματα για απλό καθαρισμό και αποσπώμενο μεταλλικό δίσκο στάλαξης.

Severin

Η Severin παράγει οικιακές συσκευές υψηλής ποιότητας γερμανικής κατασκευής εδώ και δεκαετίες, κάνοντας έτσι την καθημερινότητα στο σπίτι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και απλή. Οι περισσότερες από τις ψησταριές της μάρκας περιλαμβάνουν ένα αναστρέψιμο, αντικολλητικό πιάτο ψησίματος για ψήσιμο στη μία πλευρά και 4 μικροσκοπικές επιφάνειες για κρέπες από την άλλη, όπως επίσης και έναν φυσικό λίθο ψησίματος για χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, υγιεινό ψήσιμο.

Οι τελικές λέξεις

Αν σας αρέσει το ψήσιμο αλλά δεν έχετε τον χώρο που απαιτείται ή τη δυνατότητα να το κάνετε αυτό, λόγω των συνθηκών διαβίωσης σας, μια ηλεκτρική ψησταριά είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Θα ανακαλύψετε ότι μπορούν περισσότερα από το να παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα και θα σας αρέσει η ευκολία και η κινητικότητά τους.

Οι καλύτερες για ηλεκτρικη ψησταρια γνωμες, σύμφωνα με τις κριτικές μας συγκλίνουν στην Severin Pg 8109. Αυτή η ψησταριά είναι η κορυφαία επιλογή μας, εφόσον διαθέτει αποτελεσματικό έλεγχο θερμοκρασίας, αντικολλητική επίστρωση και υψηλής ποιότητας σχάρα από ανοξείδωτο ατσάλι. Η αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή είναι η Austria 5350-1 2400W, το πιο φανταστικό μπάρμπεκιου εξωτερικού χώρου με αποτελεσματικό μετρητή ισχύος και θερμοκρασίας.

Back to top button