Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Τα 5 Καλύτερα Πικάπ 2024

Οι συνήθειες ροής μουσικής έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας. Πιθανώς οι περισσότεροι άνθρωποι μετακινήθηκαν από τη χρήση συσκευών αναπαραγωγής δίσκων σε άλλα μέσα. Ωστόσο, μερικές φορές νιώθουμε την ανάγκη να ακούσουμε μουσική χωρίς να ακουμπήσουμε την οθόνη του κινητού μας. Γι’ αυτό και υπάρχει ακόμη η ανάγκη για τα καλύτερα πικάπ αναπαραγωγής δίσκων.

Καλύτερο συνολικά
4.8 / 5

Η εξαιρετική δυνατότητα συμβατότητας του Yamaha Vinyl 500 επιτρέπει την σύνδεση με τον υπάρχοντα ενισχυτή ή το δίκτυο MusicCast. Θα σας επιτρέψει να μεταδώσετε μουσική από οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας.

Πλεονεκτήματα

 • Μπορεί να συνδεθεί σε συσκευές WiFi, ethernet, Bluetooth και MusicCast.
 • Έχει διπλές εξόδους.
 • Λειτουργεί ως ολοκληρωμένος προενισχυτής MusicCast.
 • Είναι εύκολο στην εγκατάσταση.

Μειονεκτήματα

 • Η χρήση του στην εφαρμογή MusicCast σταματά την αναπαραγωγή.
 • Δεν υποστηρίζει καθόλου κωδικούς Bluetooth υψηλής ποιότητας.
Καλύτερο με Ενσωματωμένα Ηχεία
4.3 / 5

Αν και ακριβό, το Lenco LS-300 σάς επιτρέπει να ακούτε τους αγαπημένους σας δίσκους και τραγούδια από το smartphone σας. Τα δύο ενσωματωμένα ηχεία είναι αρκετά ισχυρά, παρέχοντας ποιοτικό ήχο σε ένα μεγάλο δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα

 • Μπορεί να συνδεθεί με το smartphone σας.
 • Τα δύο ενσωματωμένα ηχεία είναι αποσπώμενα.
 • Έχει δύο επιλογές ταχύτητας.
 • Το πλαστικό του κάλυμμα το διατηρεί καθαρό.

Μειονεκτήματα

 • Δεν έχει λειτουργία Bluetooth handsfree.
 • Δεν μπορεί να κωδικοποιήσει MP3.
Καλύτερο Vintage Πικάπ
4.3 / 5

Με το κομψό ρετρό Vintage Hif- 1898d, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε νέα ηχεία ή ενισχυτές, καθώς διαθέτει και τα δύο. Είναι καλύτερο για χρήστες με λιγότερες απαιτήσεις, επειδή διαθέτει ενσωματωμένο ενισχυτή και ηχεία.

Πλεονεκτήματα

 • Δεν έχει προενισχυτή.
 • Είναι συμβατό με πολλές συσκευές.
 • Μπορεί να απενεργοποιηθεί αυτόματα.
 • Είναι ημι-αυτόματο.

Μειονεκτήματα

 • Δεν έχει βέλτιστες θύρες εισόδου και εξόδου.
Καλύτερη Φορητή Συσκευή
4.1 / 5

Η ακρόαση vintage μουσικής γίνεται τώρα καλύτερη με το πικάπ Crosley που ελέγχει την ένταση και συνδέεται με Bluetooth. Χάρη στη φορητότητά του, τα ενσωματωμένα ηχεία βελτιστοποιούν την εμπειρία ακρόασης.

Πλεονεκτήματα

 • Έχει δύο ταχύτητες.
 • Κάνει αναπαραγωγή δίσκων αμέσως.
 • Επιτρέπει την ψηφιοποίηση του LPS σε έναν υπολογιστή.
 • Μπορεί να λειτουργεί αυτόματα.
 • Συνδέεται με smartphones.

Μειονεκτήματα

 • Η αναπαραγωγή δίσκων δεν είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.
Καλύτερο για Αρχάριους
3.8 / 5

Συνδεθείτε με το Akai Atte 10 μέσω των ακουστικών, ηχείων ή ενισχυτών όποτε θέλετε χαλαρή δόνηση. Ο μαγευτικός αναλογικός ήχος του θα σας συναρπάσει για μια μοναδική εμπειρία ποιοτικής μουσικής.

Πλεονεκτήματα

 • Δεν έχει στερεοφωνικά ηχεία.
 • Επιτρέπει συνδεσιμότητα με κινητές συσκευές.
 • Είναι εύκολο στη χρήση.

Μειονεκτήματα

 • Δεν έχει τηλεχειριστήριο.
 • Δεν έχει θύρα μικροφώνου.

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Σας εκτιμούμε ως πελάτη, γι’αυτό ενημερώνουμε συνεχώς τους καταλόγους των προϊόντων μας για να σας προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα στις καλύτερες τιμές. Να είστε βέβαιοι ότι έχουμε πρόσφατα επαληθεύσει τα κορυφαία μας προϊόντα.

Οδηγός Αγοράς Πικάπ

Πικάπ buying guide

Για δεκαετίες, οι συσκευές αναπαραγωγής δίσκων πικάπ υπήρξαν το αστέρι του μουσικού συστήματος. Τα κύρια στοιχεία που έχουν τα καλύτερα πικάπ περιλαμβάνουν ενισχυτές και ηχεία, αλλά ο τύπος που επιλέγετε καθορίζει την ποιότητα της μουσικής. Αυτό ασκεί μεγάλη πίεση κατά την επιλογή του σωστού πικάπ. Εξάλλου με τόσες πολλές επιλογές, η σύγχυση μπορεί να επιδεινωθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταλήξαμε σε αυτόν τον οδηγό αγοράς, για να διευκολύνουμε την επιλογή σας.

Χειροκίνητο ή Αυτόματο – Ποιο είναι Καλύτερο;

Πολλές τεχνολογικές εξελίξεις έχουν συμβεί με την πάροδο του χρόνου και οι περισσότερες συσκευές έχουν μεταφερθεί από χειροκίνητη λειτουργία σε αυτόματη. Ούτε η βιομηχανία των δίσκων δεν έμεινε πίσω. Έτσι, οι περισσότερες μάρκες αναβάθμισαν τα προϊόντα τους σε αυτόματα. Ακολουθεί μια ανάλυση αυτών των κατηγοριών.

Χειροκίνητο

Με ένα χειροκίνητο πικάπ χρειάζεται να κάνετε όλη την δουλειά εσείς, καθώς πρέπει να χαμηλώνετε τον τόνο όταν ξεκινάτε τη μουσική και να τον σηκώνετε όταν τελειώσει ο δίσκος. Πρέπει επίσης να το επιστρέψετε στη θέση ανάπαυσης και να το απενεργοποιήσετε. Τα χειροκίνητα πικάπ έχουν απλούστερα σχέδια και προσφέρουν το μεγαλύτερο εύρος επιλογών. Είναι χαμηλής συντήρησης, καθώς δεν υπάρχουν εσωτερικοί μηχανισμοί και λιγότερα πράγματα είναι πιθανό να καταστραφούν. Αυτή η κατηγορία συσκευών αναπαραγωγής δίσκων είναι κατάλληλη για συλλέκτες που δεν ενοχλούνται από την επιπλέον δουλειά που τους συνοδεύει.

Αυτόματο

Αυτές οι συσκευές πικάπ παίρνουν την ηχομόνωση από τη θέση ανάπαυσης, ξεκινούν τη μουσική και όταν τελειώσουν, επιστρέφουν το πικάπ στη θέση ανάπαυσης. Τα αυτόματα πικάπ εξοικονομούν περισσότερο χρόνο και σας απαλλάσσουν από βαριές εργασίες, σε αντίθεση με τα χειροκίνητα. Δυστυχώς, επειδή τα αυτόματα πικάπ έχουν περισσότερες δυνατότητες, παράγουν περισσότερο ανεπιθύμητο ήχο από τα χειροκίνητα. Είναι επίσης πιο ακριβά καθώς πρέπει να πληρώσετε για την ευκολία και τη λειτουργικότητα που παρέχουν. Τα αυτόματα πικάπ είναι κατάλληλα για άτομα που είναι νέοι στο βινύλιο, καθώς αποτρέπουν τυχαίες ζημιές.

Ημι-Αυτόματο

Τα ημιαυτόματα πικάπ δεν χαμηλώνουν τον τόνο όταν θέλετε να ξεκινήσει η μουσική, αλλά θα τον σηκώσουν αυτόματα όταν τελειώσει η εγγραφή. Θα βάλουν επίσης το πικάπ πίσω στη θέση ανάπαυσης και θα το απενεργοποιήσουν. Αυτές οι συσκευές πικάπ είναι κατάλληλες για άτομα που μπορούν να κοιμηθούν εύκολα ακούγοντας μουσική και θα ήθελαν να εξοικονομήσουν ενέργεια. Τα ημιαυτόματα πικάπ δημιουργούν μια ισορροπία μεταξύ των δύο εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα αποδοτικότητα. Ένα μειονέκτημα αυτών των πικάπ είναι ότι δεν υπάρχουν σχεδόν στην αγορά σήμερα.

Πικάπ με Ιμάντα ή Άμεσης Αναπαραγωγής;

Πικάπ με Ιμάντα ή Άμεσης Αναπαραγωγής;

Το πικάπ με ιμάντα έχει σχεδιαστεί με έναν ιμάντα που περιστρέφει την πλάκα του πικάπ. Δεδομένου ότι τα ελέγχει ένας ιμάντας, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να φτάσουν σε πλήρη ταχύτητα. Μακροπρόθεσμα, ο ιμάντας θα φθαρεί και θα χρειαστεί αντικατάσταση. Από την άλλη πλευρά, τα πικάπ άμεσης αναπαραγωγής διαθέτουν έναν κινητήρα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πλάκα. Μπορούν να περιστρέψουν την πλάκα γρηγορότερα και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς να υποστούν βλάβη στον δίσκο.

Ταχύτητα Δίσκου

Η ταχύτητα του δίσκου είναι πολύ σημαντική γιατί καθορίζει την ποιότητα της μουσικής. Υπάρχουν τρεις κύριοι βαθμοί ταχύτητας περιστροφής της πλάκας και είναι οι εξής:

 • 33 1/3 rmp: Αυτή η ταχύτητα δίσκου έχει πιο αργή αναπαραγωγή με στενά αυλάκια, αποδεικνύοντας ότι είναι οικονομικά επιθυμητή για τις δισκογραφικές εταιρείες. Προτιμούνται επίσης επειδή είναι λιγότερο ευαίσθητα σε βλάβες.
 • 45 rmp: Όσο πιο γρήγορα γυρίζει ένας δίσκος, τόσο καλύτερα ακούγεται. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο από το 33 1/3 rmp. Αυτοί οι δίσκοι είναι μικρότεροι και φθηνότεροι στην παραγωγή.
 • 78 rmp: Αυτή η ταχύτητα δίσκου χρησιμοποιήθηκε περισσότερο, καθώς παρήγαγε ήχο καλύτερης ποιότητας από τα δύο προηγούμενα. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα πικάπ σε θέση να εκτελέσουν τέτοια ταχύτητα λόγω της πολύπλοκης λειτουργίας τους.

Τι να Προσέξω σε Ένα Πικάπ

Υπάρχουν ορισμένες ιδιότητες και χαρακτηριστικά ενός πικάπ που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά σας. Ειδικά για αρχάριους μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξουν τα σωστά πικάπ αν δεν γνωρίζουν τι ακριβώς να ψάξουν. Ακολουθεί μια ανάλυση αυτών των χαρακτηριστικών.

Κεφαλή

Μια κεφαλή είναι μια συσκευή που διαβάζει τις πληροφορίες στην εγκοπή του πικάπ και τις μετατρέπει σε ηλεκτρικά σήματα που ενισχύονται ως ήχος ή μουσική. Οι κύριες κατηγορίες κεφαλών περιλαμβάνουν κινούμενο πηνίο και κινούμενο μαγνήτη και λειτουργούν και οι δύο με την ίδια αρχή. Το μόνο μέρος της κεφαλής που κάνει άμεση επαφή με το δίσκο είναι η γραφίδα που δονεί το πρόβολο ενώ παρακολουθεί τις κινήσεις του αυλακιού. Οι δονήσεις από τη γραφίδα μεταφέρονται στη συνέχεια στον μαγνήτη που περνά το σήμα μέσω ενός phono πριν φτάσει στα ηχεία.

Θύρα Εξόδου USB

Η λειτουργία θύρας εξόδου USB σάς επιτρέπει να ακούτε τα αγαπημένα σας άλμπουμ βινυλίου σε μια συσκευή αποθήκευσης για αποθήκευση. Αυτά τα αντίγραφα μπορούν να αναπαραχθούν χρησιμοποιώντας άλλες συσκευές όταν το πικάπ δεν είναι διαθέσιμο ή κοντά.

Συνδεσιμότητα

Τα σύγχρονα πικάπ έχουν σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά τη συνδεσιμότητα που διευκολύνουν τη λειτουργία τους. Τα πιο κοινά χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας που έχουν σχεδιαστεί σε αυτά τα πικάπ περιλαμβάνουν airplay, WiFi, Bluetooth και συμβατότητα με άλλες συσκευές όπως ενισχυτές ή ηχεία. Ορισμένα πικάπ επιτρέπουν τον τηλεχειρισμό μέσω εφαρμογών όπως το MusicCast.

Προενισχυτής Phono

Ένας προενισχυτής phono είναι ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στο πικάπ να συνδέεται ή να γίνεται συμβατό με ενισχυτές. Ορισμένα πικάπ έχουν ενσωματωμένο προενισχυτή phono, για να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται χειροκίνητα επειδή σε κάποιους δεν αρέσει αυτό το χαρακτηριστικό.

Wow και Φλοτέρ

Παρόμοια με όλα τα CD players, τα πικάπ έχουν διάφορα χαρακτηριστικά ποιότητας ήχου. Το Wow και το φλοτέρ είναι χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ικανότητα ενός πικάπ να διατηρεί καλή ταχύτητα, να αποφεύγει τις αλλοιώσεις, και να ακούγεται καλά συνεχώς.

Mat πλάκας

Το mat είναι ένα λεπτό αντικείμενο από καουτσούκ ή τσόχα σε σχήμα δίσκου τοποθετημένο στην πλάκα ενός παίκτη, αλλά κάτω από τον πραγματικό δίσκο. Σκοπός του είναι να κρατήσει τον δίσκο στη θέση του και να απορροφήσει επιπλέον δονήσεις που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά.

Αντίστροφη Αναπαραγωγή

Τα περισσότερα πικάπ στερούνται αυτής της δυνατότητας επειδή μερικές φορές στρεβλώνει τους δίσκους. Επιτρέπει την αντίστροφη αναπαραγωγή των δίσκων.

Σταθεροποίηση Ταχύτητας

Ένας σταθεροποιητής ταχύτητας λειτουργεί κάνοντας μικροσκοπικές τροποποιήσεις στην ταχύτητα σταθεροποιώντας τον ήχο και την κλίση της πλάκας, με αποτέλεσμα ήχο καλύτερης ποιότητας.

Σχεδιασμός

Τα περισσότερα σχέδια πικάπ λειτουργούν χρησιμοποιώντας έναν περιστρεφόμενο δίσκο για να δημιουργήσουν ήχο. Πρόκειται για το ίδιο σχέδιο όπως αυτό που χρησιμοποιούν οι DJ.

Ευκολία Χρήσης και Εγκατάσταση

Τα πικάπ είναι εύκολα στο να λειτουργήσουν, καθώς τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν ενσωματωμένους ενισχυτές και ηχεία. Εάν είστε αρχάριος, επιλέξτε αυτό που σας δίνει εύκολη εγκατάσταση.

Η Εγκατάσταση του Πικάπ

Η συναρμολόγηση ενός πικάπ είναι απλή, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν χωρίς τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Ωστόσο, για αρχάριους, μπορεί να είναι αρκετά αγχωτικό να λειτουργήσετε το πικάπ. Το διαδίκτυο διαθέτει πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση ενός πικάπ, καθιστώντας το ακόμη πιο δύσκολο. Ακολουθούν σίγουρα βήματα που θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε σωστά το πικάπ σας.

Πικάπ με Ηχεία Plus – Αυτή η ρύθμιση είναι η πιο συμπαγής και διαθέτει έναν προενισχυτή ενσωματωμένο στο πικάπ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε το πικάπ σας σε τροφοδοτικό ηχείο μέσω καλωδίου RCA. Τα ηχεία που τροφοδοτούνται συνήθως έχουν ενσωματωμένους ενισχυτές, επομένως δεν απαιτούνται άλλα εξαρτήματα.

Πικάπ με Προενισχυτή και με Ηχεία Plus – Εδώ, ένας ξεχωριστός προενισχυτής προστίθεται στη μίξη για να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμοσμένο ήχο. Ο ξεχωριστός προενισχυτής απαιτεί πρόσθετο καλώδιο γείωσης συνδεδεμένο από τον προενισχυτή στο πικάπ και τα ηχεία.

Πρέπει να Αγοράσετε Ξεχωριστά Ηχεία;  – Τα περισσότερα πικάπ είναι συμβατά με εξωτερικά ηχεία και ενισχυτές για καλύτερη διευκόλυνση της ποιότητας του ήχου. Τα ξεχωριστά ηχεία είναι καλά επειδή παρέχουν καλύτερο και δυνατότερο ήχο, μερικές φορές ακόμη πιο καθαρά από αυτά τα ενσωματωμένα πικάπ. Οι περισσότεροι προτιμούν να αγοράζουν ξεχωριστά ηχεία, αν και δεν σημαίνει ότι τα ενσωματωμένα είναι κακής ποιότητας.

Και για τον Καθαρισμό και την Συντήρηση του Πικάπ; – Κατά τον καθαρισμό της γραφίδας, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα από ίνες άνθρακα για να αποφύγετε την παραμόρφωση. Όταν μια γραφίδα έχει σκόνη ή βρωμιά, τείνει να παραλείπει κομμάτια. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι αντικαθιστάτε τον ιμάντα κάθε τόσο, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε συχνά το πικάπ σας. Τέλος, κρατήστε σωστά το αντίβαρο anti-skate γιατί μπορεί να επηρεάσει το πώς κάθεται η γραφίδα μέσα στις αυλακώσεις δίσκων.

Καλύτερες Μάρκες Πικάπ

Οι μάρκες σε αυτήν την ενότητα έχουν επιλεγεί επειδή έχουν όλα τα καλά χαρακτηριστικά των πικάπ και έχουν προταθεί από πελάτες. Οι πιο καλές μάρκες πικάπ είναι οι ακόλουθες:

Yamaha

Η Yamaha είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μοτοσυκλετών, θαλάσσιων μηχανών και πολλών άλλων προϊόντων, καθώς και πικάπ. Η εταιρεία λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό και παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας στους καταναλωτές, ανεξάρτητα από το είδος. Τα πικάπ Yamaha θεωρούνται τα παλαιότερα στην αγορά και τα πιο δημοφιλή.

Lenco

Η Lenco είναι μια πολυεθνική εταιρεία που διανέμει μια σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων πικάπ, ραδιοφώνων και ηχείων. Η εταιρεία κατασκευάζει αυτά τα ηλεκτρικά προϊόντα χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της σύγχρονης τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα. Όλα τα προϊόντα Lenco είναι μοναδικά σχεδιασμένα για να ξυπνούν τη νοσταλγία.

Crosley

Στα πολλά χρόνια παροχής προϊόντων και υπηρεσιών εξαιρετικής ποιότητας, η Crosley έχει κερδίσει δημοτικότητα και εμπιστοσύνη. Είναι ένας από τους καλύτερους παραγωγούς αυτόματων και χειροκίνητων πικάπ παγκοσμίως, παρέχοντας μοναδικό ήχο. Η εταιρεία ασχολείται με την κατασκευή προϊόντων όπως ραδιόφωνα, πικάπ, ηχεία, συσκευές εγγραφής, ακουστικά και άλλα αξεσουάρ.

Akai

Η Akai ασχολείται κυρίως με οπτικοακουστικό εξοπλισμό όπως DVD, VCR, πικάπ, ηχεία και πολλά άλλα. Η εταιρεία ασχολείται επίσης με την κατασκευή συσκευών που σχετίζονται με την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των καθαριστών νερού ιόντων. Εάν χρειάζεστε κάποιο από αυτά τα προϊόντα, η Akai είναι βέβαιο ότι θα σας προσφέρει μία από τις καλύτερες ποιότητες.

Back to top button