Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Τα 5 Καλύτερα GPS Αυτοκινήτου 2024

Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν τη δυνατότητα να έχουν σύστημα πλοήγησης στο ταμπλό, αλλά κανένα δεν μπορεί να ξεπεράσει την αποτελεσματικότητα μιας φορητής μονάδας GPS. Συγκεντρώσαμε τα 5 καλύτερα συστήματα πλοήγησης GPS για να διευκολύνουμε την επιλογή σας και να διασφαλίσουμε ότι θα αγοράσετε ένα βολικό μοντέλο.

Καλύτερο συνολικά
4.7 / 5

Αν ψάχνετε για μια συσκευή δορυφορικής πλοήγησης που θα σας δίνει σαφείς οδηγίες ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, αυτό είναι το ιδανικό μοντέλο για εσάς. Διαθέτει επίσης εξαιρετικό και ευέλικτο σχεδιασμό.

Πλεονεκτήματα

 • Σαφείς, λεπτομερείς και τρισδιάστατες κατευθύνσεις σε αστικό περιβάλλον
 • Μεγάλη, ευέλικτη οθόνη
 • Διαθέτει επιλογές προσαρμογής δρόμου
 • Ανθεκτική βάση για ποτήρι με βεντούζα
 • Εύχρηστο

Μειονεκτήματα

 • Ο φωνητικός έλεγχος δεν λειτουργεί σωστά με ορισμένες προφορές
Αναπληρωματικό
4.5 / 5

Η Tom-Tom εκτελεί άριστα τις βασικές λειτουργίες του GPS και τις συνδυάζει με άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά. Διαθέτει επίσης οθόνη υψηλής ανάλυσης, εξαιρετικό φωνητικό έλεγχο και ευέλικτη διεπαφή χρήστη.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε πραγματικό χρόνο
 • Εύχρηστο
 • Τρισδιάστατη απεικόνιση των κτιρίων – χρήσιμο σε αστικό περιβάλλον
 • Δια βίου πρόσβαση στους χάρτες

Μειονεκτήματα

 • Ορισμένες λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο με συνδρομή
Η Καλύτερη Οικονομική Επιλογή
4.0 / 5

Είναι GPS και tablet σε μια συσκευή, με μεγάλη οθόνη αφής και προεγκατεστημένους χάρτες της Ευρώπης, της Ρωσίας, του Καζακστάν, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας που σας πληροφορούν για την κυκλοφορία και τις υποδομές.

Πλεονεκτήματα

 • 47 προεγκατεστημένοι χάρτες χωρών
 • Έχει τη δυνατότητα να φορτιστεί από το αμάξι
 • Έχει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο
 • Έχει αρκετά μεγάλη οθόνη
 • Έχει μεγάλη βάση δεδομένων για τις κάμερες ταχύτητας

Μειονεκτήματα

 • Ενδέχεται να μην διαθέτει φωνητική υποστήριξη σε ορισμένες περιοχές
 • Απαιτείται Wi-fi για δεδομένα σε πραγματικό χρόνο
Η καλύτερη μεσαίας κατηγορίας
4.3 / 5

Το Tom-Tom Go Discover 6 προσφέρει βήμα-προς-βήμα οδηγίες για αρχάριους και έχει μεγάλη οθόνη, καθαρό ήχο και αποτελεσματικό περιβάλλον χρήστη. Με αυτό το σύστημα θα έχετε πολύ άνετη οδήγηση.

Πλεονεκτήματα

 • Εύχρηστη συσκευή
 • Εξαιρετικά χαρακτηριστικά πραγματικού χρόνου
 • Προεγκατεστημένοι χάρτες της Ευρώπης
 • Μπορεί εύκολα να συγχρονιστεί με τις συσκευές σας
 • Αξιόπιστη λειτουργικότητα

Μειονεκτήματα

 • Μερικές φορές η φωνητική λειτουργία δεν λειτουργεί καλά
 • Κάποια χαρακτηριστικά απαιτούν συνδρομή
Η τελευταία μας επιλογή
3.8 / 5

Το Tom-Tom Go Classic είναι ένα εξαιρετικό σύστημα πλοήγησης για αρχάριους. Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε βασικές λειτουργίες, αλλά αν θέλετε επιπλέον χαρακτηριστικά, θα χρειαστεί να τα εγκαταστήσετε.

Πλεονεκτήματα

 • Συνεχείς ενημερώσεις χάρτη και κυκλοφορίας
 • Εύκολη εγκατάσταση
 • Συμβατό με Wi-Fi
 • Εύχρηστο

Μειονεκτήματα

 • Δεν έχει φωνητική λειτουργία
 • Η οθόνη αφής δεν είναι πολύ καλής ποιότητας

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Ελέγξαμε πρόσφατα τα προϊόντα μας και υποστηρίζουμε τις επιλογές του καταλόγου μας. Ελέγχουμε και ενημερώνουμε τους καταλόγους μας συνεχώς, ώστε να μπορείτε εγγυημένα να επιλέξετε από τα καλύτερα αποτελέσματα.

Οδηγός Αγοράς

GPS Αυτοκινήτου Οδηγός Αγοράς

Η αγορά ενός GPS είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλοηγηθείτε σε νέα μέρη, επειδή οι μέρες που σταματούσαμε να ζητήσουμε οδηγίες ανήκουν στο παρελθόν. Ένα σύστημα GPS πρέπει να επιλέγεται προσεκτικά, γεγονός που εξηγεί γιατί πρέπει να κάνουμε αρκετές ερωτήσεις όταν αγοράζουμε ένα τέτοιο σύστημα. Αυτός ο οδηγός θα σας ενημερώσει για τους σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Πως λειτουργεί ένα σύστημα πλοήγησης GPS;

Το GPS είναι ένα σύστημα πληροφοριών που χρησιμοποιεί το ακριβές γεωγραφικό μήκος και το πλάτος αλλά και άλλες σημαντικές πληροφορίες θέσης, και τοποθετεί τις πληροφορίες σας σε αρχεία χαρτών που είναι αποθηκευμένα στο σύστημα. Στη συνέχεια, εντοπίζει την τρέχουσα θέση σας, πού έχετε πάει και πού κατευθύνεστε. Το GPS εντοπίζει τη θέση σας σε πραγματικό χρόνο, επειδή επανυπολογίζει συνεχώς τη θέση σας σε σχέση με το δορυφόρο. Επιπλέον, υπολογίζει την τρέχουσα ταχύτητά σας και υποδεικνύει την κατεύθυνση. Αυτός είναι ο λόγος που χάνει το σήμα όταν ταξιδεύετε μέσα από ένα πυκνό δάσος ή σε μια πόλη με ψηλά κτίρια.

Η απόδοση ενός GPS εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση της κεραίας σας. Ορισμένα οχήματα έχουν την κεραία τους ενσωματωμένη στο ταμπλό ώστε να μην εμποδίζει τίποτα το σήμα της. Οι περισσότερες φορητές κεραίες έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται απευθείας στο παρμπρίζ με βεντούζα, ώστε η κεραία να έχει κατεύθυνση προς τον ουρανό. Επιπλέον, οι ξεχωριστές κεραίες σάς επιτρέπουν να τοποθετήσετε το δέκτη GPS κοντά στο μπροστινό σας κάθισμα για να το βλέπετε εύκολα, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα του σήματος.

Τύποι πλοήγησης GPS

Δεδομένου ότι τα συστήματα GPS χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές συσκευές και σε διάφορες περιοχές, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τους διαθέσιμους τύπους. Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τους πιο κοινούς τύπους συστημάτων GPS:

Εφαρμογές GPS για smartphone

Εφαρμογές GPS για smartphone

Ένα πλεονέκτημα της χρήσης εφαρμογών GPS για smartphone είναι ότι είναι συνήθως δωρεάν και χρησιμοποιούνται στη συσκευή που έχετε και γνωρίζετε. Οι πιο συνηθισμένες εφαρμογές GPS για smartphone περιλαμβάνουν τους Χάρτες της Apple και τους Χάρτες της Google, που είναι συνήθως προεγκατεστημένοι. Σας δίνουν επιλογές για εναλλακτικές συντομότερες διαδρομές, προειδοποιήσεις για υπερβολική ταχύτητα και εκτιμώμενη απόσταση από τον προορισμό σας.

Ενσωματωμένο σύστημα

Πρόκειται για συστήματα που είναι ενσωματωμένα από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και λειτουργούν χωρίς να συνδέσετε smartphone. Οι οθόνες ελέγχονται μέσω αφής, φωνητικών εντολών ή με κουμπιά στο τιμόνι. Μπορείτε να εγκαταστήσετε συστήματα πλοήγησης σε παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων, αλλά με τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Σύστημα Infotainment με GPS

Αυτά είναι σχεδόν παρόμοια με τα ενσωματωμένα συστήματα, μόνο που χρειάζεται να συνδέσετε ένα κινητό Android ή iPhone για να λειτουργήσουν. Τα περισσότερα καινούρια αμάξια έχουν σύστημα infotainment, ένας συνδυασμός υλισμικού και λογισμικού που παρέχει πληροφορίες και ψυχαγωγία.

Σύστημα τηλεματικής

Το σύστημα τηλεματικής είναι ένα σύστημα με κουμπιά κλήσης που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Παρέχει διάφορες υπηρεσίες, όπως εύρεση κλεμμένου οχήματος, πλοήγηση, βοήθεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως π.χ. ένα ατύχημα, και οδική βοήθεια. Κάποια συστήματα τηλεματικής ξεκλειδώνουν εξ αποστάσεως την πόρτα του αυτοκινήτου.

Υβριδικό GPS με κάμερα ταμπλό

Οι υβριδικές συσκευές συνδυάζουν όλες τις συσκευές του ενσωματωμένου συστήματος του αυτοκινήτου σας σε μια υβριδική κάμερα ταμπλό με λειτουργία GPS για μεγαλύτερη ευκολία. Είναι κατάλληλα για άτομα που δεν έχουν χώρο για να τοποθετήσουν κάμερα ταμπλό και ανιχνευτή GPS. Τα υβριδικά συστήματα σπάνια καταφέρνουν να καταγράφουν δραστηριότητες από το μπροστινό και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου επειδή η κάμερά τους έχει συνήθως μόνο ένα φακό.

Φορητό GPS

Όπως λέει και το όνομά τους, τα φορητά GPS μπορούν να μεταφερθούν από το αυτοκίνητο σας σε διαφορετικό όχημα. Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για δίνουν κατευθύνσεις και δεν κολλάνε, ούτε σας αφήνουν χωρίς οδηγίες σε μια άγνωστη τοποθεσία. Τα φορητά συστήματα GPS είναι σαν αυτά που αξιολογούνται σε αυτόν τον οδηγό.

Πως να διαλέξετε το καλύτερο GPS για το αυτοκίνητό σας;

Όταν επιλέγετε GPS, καλό θα ήταν να εξετάζετε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Τροφοδοσία ρεύματος

Τα περισσότερα GPS έχουν ενσωματωμένη μπαταρία. Τα φορητά GPS έχουν ένα καλώδιο USB για να φορτίζονται. Κάποια GPS μπορούν να λειτουργήσουν συνεχόμενα για 3 ώρες, ενώ άλλα αντέχουν για μόλις μία ώρα. Βεβαιωθείτε ότι φορτίζετε πάντα το GPS πριν φύγετε από το σπίτι σας ή το έχετε συνδεδεμένο με καλώδιο USB όσο βρίσκεστε στο αυτοκίνητο.

Οθόνη

Το μέγεθος και η ανάλυση της οθόνης είναι κρίσιμοι παράγοντες για την επιλογή του σωστού GPS, επειδή καθορίζουν το πόσο καλά θα βλέπετε τους χάρτες. Προς το παρόν, οι οθόνες διατίθενται σε 5 και 7 ίντσες, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη, τόσο περισσότερο κοστίζει.

Διαφορετικές λειτουργίες προβολής

Οι κάμερες πλοήγησης GPS προσφέρουν κυρίως τρεις λειτουργίες προβολής: ρεαλιστική, εμπρόσθια και δορυφορική προβολή. Η ρεαλιστική προβολή σας επιτρέπει να βλέπετε τις δραστηριότητες από τη σκοπιά του οδηγού, ενώ η δορυφορική προβολή αποτυπώνει εικόνες από ψηλά.

Χάρτες

Πρακτικά, κάθε σύγχρονο GPS έχει προεγκατεστημένο χάρτη για συγκεκριμένες χώρες. Για παράδειγμα, αυτοί που προσφέρονται σε αυτόν τον οδηγό έχουν κυρίως χάρτες για την Ευρώπη και τη Βουλγαρία. Αυτοί οι χάρτες που παρέχονται δωρεάν από το σύστημα, και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζονται συνδρομή. Αν χρειάζεστε χάρτες για μέρη που δεν περιλαμβάνονται στη δωρεάν λίστα, μπορείτε να τους αγοράσετε από τον κατασκευαστή του GPS.

Η ενημέρωση των χαρτών σας είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι γίνονται συχνά κατασκευές και οι δρόμοι αλλάζουν συνεχώς. Οι περισσότερες εταιρείες GPS παρέχουν χάρτες δωρεάν ή ενημερώσεις με εφάπαξ πληρωμή, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Γλώσσες

Τα περισσότερα GPS παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε διάφορες γλώσσες επειδή εξυπηρετούν πολλές χώρες. Μην αγοράζετε ένα GPS που δεν έχει τη γλώσσα προτίμησής σας. Δεν θέλετε να χαθείτε σε ένα νέο μέρος επειδή διαλέξατε τη λάθος γλώσσα.

Προηγμένα χαρακτηριστικά

Τα σύγχρονα συστήματα GPS έχουν προηγμένα χαρακτηριστικά για να διευκολύνουν την πλοήγησή σας. Για παράδειγμα, παρέχουν ειδοποίηση όταν το ραντάρ είναι κοντά για την αποφυγή ατυχημάτων. Διευκολύνει επίσης το παρκάρισμα, καθώς οι αισθητήρες σας ειδοποιούν όταν βρίσκεστε πολύ κοντά σε τοίχο. Οι ειδοποιήσεις ταχύτητας σας ενημερώνουν όταν οδηγείτε πολύ γρήγορα ή πολύ αργά σε έναν αυτοκινητόδρομο. Η λειτουργία αυτή θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα. Επιπλέον, η ειδοποίηση θα σας δίνει προτάσεις για τη βέλτιστη ταχύτητα που πρέπει να χρησιμοποιείτε σε ορισμένες διαδρομές.

Τίποτα δεν σπαταλά χρόνο όσο η κίνηση, και ευτυχώς, αυτά τα συστήματα σάς ειδοποιούν όταν μια συγκεκριμένη διαδρομή έχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον εναλλακτικό δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ταιριάζει καλύτερα το αίτημα παράκαμψης, όπου πατάτε ένα κουμπί και η συσκευή επιλέγει μια εναλλακτική διαδρομή. Επιπλέον, οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με λειτουργίες που σας επιτρέπουν να βρίσκετε γρηγορότερα νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα και τουριστικά αξιοθέατα. Οι κλήσεις μέσω Bluetooth σάς δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε κλήσεις hands-free από το τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth. Τέλος, διαθέτουν ασύρματη μεταφορά δεδομένων για τη διευκόλυνση δραστηριοτήτων όπως η αναπαραγωγή μουσικής.

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι;

GPS αυτοκινήτου αξεσουάρ

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εταιρείες GPS σας παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Οι βοηθητικές κεραίες λαμβάνουν σήματα από δορυφόρους για τη βέλτιστη λειτουργία του χάρτη. Οι θήκες προστατεύουν το GPS από ζημιές που οφείλονται σε ανώμαλους δρόμους, ενώ οι βάσεις το κρατούν σταθερό σε μια θέση. Κάποιες βάσεις είναι μαγνητικές, ενώ άλλες στηρίζονται χειροκίνητα. Όπως οι περισσότερες συσκευές, έτσι και οι συσκευές πλοήγησης GPS χρειάζονται τακτικό καθαρισμό, ειδικά στην οθόνη, για καλύτερη ορατότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί ή πετσετάκι για να καθαρίσετε την οθόνη. Κρατήστε τις συσκευές μακριά από υγρές ουσίες για να αποφύγετε τυχόν ζημιές.

Οι καλύτερες μάρκες GPS αυτοκινήτου

Η επιλογή GPS μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, δεδομένης της ποικιλίας επωνυμιών στην αγορά. Οι περισσότερες από αυτές τις μάρκες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, και αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη σύγχυση. Με τον οδηγό αγορών μας, μπορείτε να αξιολογήσετε τις μάρκες και να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει. Οι μάρκες που αναφέρονται σε αυτή την ενότητα επιλέχθηκαν επειδή έχουν τα καλύτερα προϊόντα και τις αγαπούν οι καταναλωτές.

Garmin

Η Garmin είναι μια αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνολογία GPS και στα wearables. Ασχολείται κυρίως με την παραγωγή fitness watch για αθλητές και άτομα που ασχολούνται με τη γυμναστική. Η Garmin είναι η δεύτερη καλύτερη εταιρεία που ασχολείται με wearables και συσκευές εντοπισμού.

TomTom

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 και έκτοτε έχει κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κοινού. Η TomTom είναι μια κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνολογία ανίχνευσης τοποθεσίας, με ενημερωμένους χάρτες και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να εμπιστευτείτε την TomTom να σας παρέχει τις καλύτερες συσκευές πλοήγησης της αγοράς.

Συμπέρασμα

Όλοι χρειάζονται ένα καλό GPS που θα τους δώσει οδηγίες κατά την οδήγηση ή την ποδηλασία σε νέες τοποθεσίες. Δεν θα χαθείτε ποτέ ξανά αν αγοράσετε μια βολική συσκευή εντοπισμού. Ελπίζουμε ότι τα προϊόντα που αξιολογούνται σε αυτόν τον οδηγό θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο GPS για καθημερινή χρήση.

Back to top button