Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Ta top 5 καλυτερα φριτέζες αέρος 2024

Οι φριτέζες αέρος είναι ιδανικές για να προσδώσετε στο φαγητό σας την νόστιμη και τραγανή γεύση των τηγανιτών πιάτων χωρίς όμως τα λιπαρά που τους συνοδεύουν. Αυτές οι συσκευές σας επιτρέπουν να σερβίρετε νόστιμο και υγιεινό φαγητό που θα λατρέψετε εσείς και η οικογένειά σας.

Επειδή υπάρχουν τόσες πολλές φριτέζες αέρος στην αγορά, το να αποφασίσετε ποια να επιλέξετε φαντάζει αρκετά δύσκολο, ιδιαίτερα αν δεν είστε και εξοικειωμένοι. Ωστόσο, σε αυτόν τον οδηγό, έχουμε συγκεντρώσει όλες τις κριτικές για το ποιες είναι οι καλύτερες φριτέζες αέρος στην αγορά και στις παραθέτουμε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Καλύτερο συνολικά
4.7 / 5

Η φριτέζα Air Fryer της Philips με τεχνολογία αφαίρεσης λίπους, απομακρύνει το λίπος από τα φαγητά και προσφέρει τέλεια γεύματα με τραγανή γεύση. Κυκλοφορεί σε ακτινωτό σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Πλεονεκτήματα

 • Παραγωγή φαγητών υψηλής ποιότητας.
 • Η λειτουργία της είναι απλή και άκρως κατανοητή.
 • Λόγω των πολλαπλών αποσπώμενων μερών της, καθαρίζεται εύκολα.
 • Απαλλάσσει την κουζίνα από ανεπιθύμητες οσμές λαδιού.

Μειονεκτήματα

 • Το κουμπί χρονοδιακόπτη ενδέχεται να μην λειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις και να μην ενεργοποιείται.
 • Είναι κάπως ακριβή.
Η καλύτερη για μια οικογένεια
4.5 / 5

Η φριτέζα αέρος SENCOR διαθέτει απορροφητήρα θερμότητας που αφαιρείται για ακόμη πιο αποτελεσματικό τηγάνισμα. Διαθέτει επίσης δύο θερμαντικά στοιχεία και οθόνη αφής με οθόνη LED ενισχύοντας την αποδοτικότητα.

Πλεονεκτήματα

 • Διαθέτει αντικολλητικό τηγάνι που μπορεί να αφαιρεθεί για εύκολο καθαρισμό.
 • Τα θερμαντικά στοιχεία στο σχεδιασμό της καθιστούν το μαγείρεμα πιο αποτελεσματικό.
 • Διαθέτει πίνακα ελέγχου αφής που διευκολύνει τον χειρισμό της.
 • Διαθέτει οθόνη LED υψηλής ευκρίνειας.

Μειονεκτήματα

 • Η επιφάνειά της γίνεται κολλώδης μερικές φορές.
Καλύτερη μεσαίου μέγεθος
4.2 / 5

Η φριτέζα PHILIPS HD9280/70 διαθέτει τεχνολογία η οποία κυκλοφορεί ζεστό αέρα μέσω ενός μεταλλικού καλαθιού κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, του ψησίματος και του μαγειρέματος, με ελάχιστο ή καθόλου λάδι.

Πλεονεκτήματα

 • Το συμπαγές μέγεθος της συσκευής την καθιστά βολική στη μεταφορά
 • Ζεσταίνει καλά το φαγητό
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία διαφόρων ειδών τροφίμων
 • Πρόκειται για ένα προϊόν που καθαρίζεται εύκολα

Μειονεκτήματα

 • Περιστασιακά, το εσωτερικό καλάθι μπορεί να πέσει από μόνο του.
Το καλύτερο για μεγάλες οικογένειες
3.9 / 5

Η φριτέζα DELONGHI F28533 διαθέτει μια τεχνολογία θερμότητας που χρησιμοποιεί ισχυρή θέρμανση και ένα δεύτερο στοιχείο ακτινοβόλου θερμότητας για να μαγειρεύει τραγανά φαγητά πιο γρήγορα από άλλες φριτέζες αέρος.

Πλεονεκτήματα

 • Ο καθαρισμός της είναι παιχνιδάκι.
 • Απλή στη χρήση
 • Μαγειρεύει νόστιμα και απολαυστικά γεύματα
 • Κατασκευάζεται με υλικά υψηλής ποιότητας.

Μειονεκτήματα

 • Έχει περιορισμένη χωρητικότητα και δεν μπορεί να αποθηκεύσει πολλά.
Η καλύτερη πολυλειτουργική
4.5 / 5

Με τη φριτέζα αέρος μπορείτε να τηγανίζετε, να ψήνετε και να μαγειρεύετε οποιοδήποτε φαγητό υγιεινά και χωρίς λίπος. Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένες οδηγίες, βοηθώντας σας να τελειοποιήσετε το μαγείρεμά σας.

Πλεονεκτήματα

 • Είναι εξαιρετικής ποιότητας και λειτουργεί όπως προβλέπεται.
 • Διαθέτει αντικολλητικό κάλυμμα που την καθιστά εύκολη στη χρήση.
 • Είναι μια φριτέζα χωρίς λάδι με μηχανισμό ταχείας κυκλοφορίας θερμού αέρα που διατηρεί σταθερή θερμοκρασία.
 • Διαθέτει οθόνη αφής για εύχρηστο χειρισμό.

Μειονεκτήματα

 • Το μέρος της δεν μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων.

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Ενημερώνουμε συνεχώς τους καταλόγους των προϊόντων μας για να σας παρέχουμε τα πιο πρόσφατα μοντέλα στις καλύτερες τιμές, για να είστε βέβαιοι ότι επιλέγετε τα πιο ποιοτικά προϊόντα.

Οδηγός αγοράς

Οι φριτέζες αέρος διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, σχήματα, χωρητικότητες και τιμές. Ορισμένες από αυτές τις συσκευές είναι μεγάλες και έχουν περίεργο σχήμα καταλαμβάνοντας αρκετό χώρο στην κουζίνα σας. Σαν ένα γενικό κανόνα, οι καλύτερες έχουν συνήθως υψηλότερη τιμή, αλλά παρουσιάζουν και τα αντίστοιχα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά, όπως ψηφιακές ρυθμίσεις θερμοκρασίας για ακριβή έλεγχο.

Τι είναι η φριτέζα αέρος και πώς λειτουργεί;

Οι φριτέζες αέρος είναι χρήσιμες συσκευές κουζίνας που τηγανίζουν τα αγαπημένα σας γεύματα χρησιμοποιώντας την ελάχιστη ποσότητα λαδιού σε σύγκριση με την ποσότητα που χρησιμοποιείται στο παραδοσιακό τηγάνισμα. Μια φριτέζα αέρος μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην κουζίνα σας αν θέλετε να τρώτε υγιεινά χωρίς όμως να στερείστε και τη γεύση.

Μια φριτέζα αέρος χρησιμοποιεί έναν ανεμιστήρα και μια συσκευή θέρμανσης προκειμένου να διαχέει πολύ ζεστό αέρα πάνω από το καλάθι ή το δίσκο τηγανίσματος. Η γρήγορη κίνηση του αέρα δημιουργεί ένα φαινόμενο συναγωγής, το οποίο μαγειρεύει και ροδίζει το φαγητό. Η θερμότητα συμβάλλει επίσης στο να διατηρείται το φαγητό σας υγρό και ζουμερό στο εσωτερικό, ενώ εξωτερικά παραμένει τραγανό και απολαυστικό.

Μια φριτέζα αέρος διαφέρει από μια κλασική φριτέζα λαδιού με τους εξής τρόπους.

Σε μια παραδοσιακή φριτέζα λαδιού, ένα στοιχείο παράγει θερμότητα (είτε πρόκειται για το αέριο είτε για το ρεύμα). Η παραγόμενη αυτή θερμότητα κατανέμεται προοδευτικά σε όλο το φούρνο.

Από την άλλη πλευρά, μια φριτέζα αέρα παράγει θερμότητα χρησιμοποιώντας τεχνολογία γρήγορου και ξηρού αέρα. Αυτό της επιτρέπει να θερμαίνεται σημαντικά πιο γρήγορα από έναν συμβατικό φούρνο.

Μπορείτε να ετοιμάσετε σχεδόν τα πάντα σε μια φριτέζα αέρος. Είναι εξαιρετική για τη θέρμανση κατεψυγμένων γευμάτων, όπως φτερούγες κοτόπουλου, πατατάκια, ντόνατς και τραγανών μπισκότων, αλλά είναι εξίσου καταπληκτική και για την δημιουργία ποικίλων και νόστιμων πιάτων από το μηδέν.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας φριτέζας αέρος.

Οι φριτέζες αέρος χρησιμοποιούν υψηλή θερμοκρασία και ξηρό αέρα για να μαγειρέψουν γρήγορα το φαγητό, αφήνοντάς το τραγανό και ροδισμένο εξωτερικά αλλά υγρό και ζουμερό εσωτερικά.

Ακολουθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης μιας φριτέζας αέρα.

Πλεονεκτήματα

 • Απόλυτος βοηθός στο μαγείρεμα θρεπτικών γευμάτων. Μια φριτέζα αέρος είναι εύκολη στη λειτουργία και σας επιτρέπει να ετοιμάσετε μια ποικιλία θρεπτικών και υγιεινών πιάτων. Όταν μαγειρεύετε με αυτή τη συσκευή, χρησιμοποιείτε ελάχιστο λάδι, γεγονός που μεταφράζεται σε λιγότερες θερμίδες και λιγότερα λιπαρά!
 • Ο καθαρισμός της είναι παιχνιδάκι. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές φριτέζες, ο καθαρισμός μιας φριτέζας αέρα απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο και κόπο. Επειδή η φριτέζα αέρος χρησιμοποιεί τόσο λίγο λάδι, μπορεί καθαριστεί εύκολα μόνο με μια βούρτσα με μαλακή τρίχα, απορρυπαντικό πιάτων και νερό.
 • Μαγείρεμα γρήγορο και πιο αποτελεσματικό. Ο χρόνος προθέρμανσης για τις φριτέζες αέρος είναι μόλις λίγα λεπτά και το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας διατηρείται μέσα στη συσκευή. Το φαγητό μαγειρεύεται ταχύτερα από ό,τι σε φούρνο ή εστία μαγειρέματος, επειδή η θερμότητα αυτή δεν χάνεται στον περιβάλλοντα αέρα. Επειδή ο αέρας που κυκλοφορεί ενισχύει την επίδραση της θερμότητας, ακόμη και τα κατεψυγμένα φαγητά μαγειρεύονται γρήγορα.
 • Απλή στη χρήση Οι φριτέζες αέρος είναι πολύ απλές στη λειτουργία τους, και μόλις αποκτήσετε μία, θα το διαπιστώσετε και εσείς και δεν θα μπορείτε να ξεκολλήσετε. Προσθέστε κατεψυγμένα τρόφιμα, όπως κοτομπουκιές, πατάτες τηγανιτές, κρεμμυδάκια και οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε, ρυθμίστε το χρόνο και έτοιμα! Είναι κατάλληλη επίσης για το ζέσταμα γευμάτων.

Μειονεκτήματα

 • Προβλήματα με την ποιότητα Πλαστικά και μεταλλικά εξαρτήματα χαμηλού κόστους χρησιμοποιούνται για την κατασκευή φριτέζας αέρα. Μετά από μήνες ή χρόνια χρήση, τα εξαρτήματα αυτά μπορεί να παρουσιάσουν πιθανές φθορές, γεγονός που μπορεί να καταστήσει τη συσκευή σας άχρηστη.
 • Δεν είναι κατάλληλη για μεγάλες οικογένειες Ορισμένες φριτέζες προωθούνται στην αγορά ως κατάλληλες για μεγάλες οικογένειες, αλλά η πρόταση αυτή είναι κάπως αναληθής. Οι περισσότερες φριτέζες αέρος είναι κατάλληλες για την προετοιμασία γευμάτων για 1-4 άτομα (ανάλογα με τη χωρητικότητα). Δεν υπάρχουν πολλές που μπορούν να παρέχουν γεύματα για περισσότερα από 4 άτομα ταυτόχρονα και επομένως το φαγητό πρέπει να προετοιμάζονται σε δόσεις.
 • Μπορεί να στεγνώσει ή και να κάψει το φαγητό Αν δεν προσέξετε, η φριτέζα αέρος μπορεί να στεγνώσει γρήγορα το φαγητό σε αντίθεση με το όταν μαγειρεύετε φαγητό σε φριτέζα με λάδι. Πριν κάνετε οποιοδήποτε πείραμα, διαβάστε το φυλλάδιο οδηγιών και τηρήστε τις συνιστώμενες συνταγές για τη φριτέζα αέρος.
 • Καταλαμβάνει αρκετό χώρο. Σίγουρα καταλαμβάνουν χώρο, είτε βρίσκονται στον πάγκο της κουζίνας σας είτε σε ένα ντουλάπι. Αυτό μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα αν την χρησιμοποιείτε συχνά. Εάν όμως κάνετε περιστασιακή χρήση της, ίσως ο χώρος που καταλαμβάνει μακροπρόθεσμα να σας ενοχλήσει. Εξαρτάται αποκλειστικά από το πώς και αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε. Ορισμένες από τις μονάδες είναι επίσης πολύ βαριές, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη μεταφορά τους.

Πώς να επιλέξετε μια φριτέζα αέρος

Μια μεγάλη γκάμα από φριτέζες αέρα είναι διαθέσιμη στην αγορά, η καθεμία με τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά. Αφού εξετάσετε ορισμένους βασικούς παράγοντες που περιγράφουν τι θέλετε να επιτύχετε με αυτό, θα είναι ευκολότερο να προσδιορίσετε ποια φριτέζα αέρα ταιριάζει περισσότερο στις απαιτήσεις σας.

Όταν αγοράζετε μια φριτέζα αέρος, να έχετε κατά νου τα ακόλουθα σημεία:

Βασικές λειτουργίες μαγειρέματος

Βασικές λειτουργίες μαγειρέματος μια φριτέζα αέρος

Κατά την επιλογή μιας φριτέζας αέρος, οι βασικές λειτουργίες μαγειρέματος είναι ιδανικές. Τα χειριστήρια με καντράν, για παράδειγμα, είναι απλούστερα και λιγότερο ακριβή, αποτελούμενα μόνο από ένα καντράν θερμοκρασίας και ένα καντράν χρονοδιακόπτη που χτυπάει όταν λήγει ο χρονοδιακόπτης.

Αναζητήστε έναν χρονοδιακόπτη που σας επιτρέπει να τον ρυθμίσετε για περισσότερα από 30 λεπτά. Τα ψηφιακά χειριστήρια διαθέτουν οθόνη αφής με ακριβή χρονοδιακόπτη, μετρήσεις θερμοκρασίας και προ-προγραμματισμένες ρυθμίσεις. Αναζητήστε μοντέλα με απλά σύμβολα και μια ειδοποίηση που ακούγεται όταν τελειώνει το μαγείρεμα.

Ισχύς

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πρίζα της κουζίνας σας υποστηρίζει την κατανάλωση ισχύος της συσκευής. Είναι κρίσιμο οι πρίζες της κουζίνας σας να μπορούν να αντέξουν τα 800 έως 1500 Watt που απαιτεί μια τυπική φριτέζα αέρος.

Εάν η φριτέζα έχει πολλά βατ, θα αντέξει τις υψηλότερες θερμοκρασίες γρηγορότερα και θα ξαναζεστάνει το λάδι. Οι φριτέζες αέρος κυκλοφορούν σε διάφορα εύρη ισχύος, μεταξύ των οποίων μέχρι και 1800 watt.

Χωρητικότητα

Οι φριτέζες αέρος διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, που κυμαίνονται από περίπου 2 12 pints (πίντες) έως και 8. Οι μικρότερες μονάδες είναι συνήθως μεταξύ 1 και 2 λίτρων, ενώ οι μεγαλύτερες μονάδες είναι μεταξύ 2 και 5 λίτρων. Η χωρητικότητα των μεγαλύτερων μονάδων κυμαίνεται από 5 έως 10 λίτρα.

Επιλέξτε ένα μεγαλύτερο μέγεθος αν έχετε μεγάλη οικογένεια. Όσο μεγαλύτερη είναι η φριτέζα τόσο μεγαλύτερη και η ποσότητα τροφίμων που μπορείτε να διαχειριστείτε και να μαγειρέψετε.

Τύπος καλαθιού

Πρόκειται για ένα ειδικό είδος φριτέζας αέρα που μαγειρεύει το φαγητό σε καλάθι. Το καλάθι περιλαμβάνει συνήθως μια λαβή για να επιτρέπει το απλό αναποδογύρισμα του φαγητού κατά το μαγείρεμα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι φριτέζες με καλάθι έχουν λιγότερα κινούμενα εξαρτήματα και, ανάλογα με τον κατασκευαστή, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η φριτέζα με καλάθι τύπου συρταριού είναι μια τυπική φριτέζα με κυλινδρικό καλάθι και αποσπώμενο κάδο. Το επάνω μέρος της συσκευής θερμαίνει τον αέρα, ο οποίος στη συνέχεια κυκλοφορεί ομοιόμορφα γύρω από τα τρόφιμα στο καλάθι με την βοήθεια ενός ανεμιστήρα. Το φαγητό μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα πάνω στο πτυσσόμενο καλάθι.

Προγράμματα μαγειρικής

Ορισμένες φριτέζες αέρος προσφέρουν διάφορες ρυθμίσεις μαγειρέματος για τα πιο δημοφιλή πιάτα, όπως τις τηγανητές πατάτες, το κοτόπουλο και το μπέικον. Αυτά τα διάφορα προγράμματα μαγειρέματος παρέχουν προεπιλογές θερμοκρασίας και εύρους χρόνου κατάλληλες για κάθε τεχνική μαγειρέματος ή τρόφιμο. Στοιχείο ιδιαίτερα χρήσιμο, ιδιαίτερα εάν μόλις έχετε αποκτήσει μια φριτέζα αέρος και δεν είστε σίγουροι για το πόσο χρόνο πρέπει να χρειαστεί κάθε πιάτο για να μαγειρευτεί.

Αξεσουάρ

air fryer accessories

Ανάλογα με το είδος της φριτέζας που αγοράζετε, ενδέχεται να χρειαστείτε μερικά ακόμη αντικείμενα για να τη χρησιμοποιήσετε στη μέγιστη χωρητικότητά της.

Διαχωριστής: Χρησιμοποιώντας τον διαχωριστή που συνοδεύει τη φριτέζα σας, μπορείτε να μαγειρέψετε δύο διαφορετικά γεύματα ταυτόχρονα χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε.

Πλέγμα σχάρας: Στη φριτέζα σας, μπορείτε να ψήσετε και να θωρακίσετε τρόφιμα όπως κρέας, ψάρι και λαχανικά χάρη στην σχάρα, η οποία έχει σχεδιαστεί με διάτρητη επιφάνεια. Ελέγξτε με τον κατασκευαστή για να δείτε αν στο μοντέλο φριτέζας σας μπορεί να προστεθεί σχάρα πριν την αγορά σας.

Σούβλες: Εκτός από το να χρησιμεύουν ως απλά σουβλάκια γκριλ ή σαν παραγωγοί κεμπάπ, οι σούβλες ταιριάζουν επίσης όμορφα στο καλάθι της φριτέζας σας ενώ δεν χρησιμοποιούνται. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το ψήσιμο μιας ποικιλίας κρεάτων, όπως βόειο, κοτόπουλου και ψάρι.

Φτυαράκι: Το να πετάξετε το πιάτο στη μέση της διαδικασίας του τηγανίσματος στον αέρα μπορεί να επιτευχθεί με ένα φτυαράκι, ένα ακόμη μοναδικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιείτε πολύ συχνά κατά το τηγάνισμα στον αέρα.

Φόρμες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμες σε φριτέζα για να ψήσετε κάπκεϊκ, μάφιν ή μικρές τάρτες.
Βιβλίο συνταγών: Το βιβλίο συνταγών φριτέζας προσφέρει χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την συσκευή.

Οι περισσότερες φριτέζες αέρος είναι κατασκευασμένες από πλαστικό με μεταλλικό καλάθι, το οποίο είναι δυνητικά επιβλαβές για την υγεία σας και όχι τόσο φιλικό για το περιβάλλον. Χημικές ουσίες και φθαλικές ενώσεις μπορεί να διαρρεύσουν στο φαγητό σας από ένα παλαιότερο, λιγότερο ακριβό πλαστικό. Οι επιλογές χωρίς BPA, ωστόσο, είναι εξίσου επιβλαβείς.

Η καλύτερη φριτέζα αέρος πρέπει να είναι τόσο υγιεινή όσο και φιλική προς το περιβάλλον. Θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από PTFE και PFOA, από ανοξείδωτο χάλυβα, με κεραμική επίστρωση ή από γυαλί.

Ευκολία στη χρήση και το πλύσιμο

Ο καθαρισμός μιας φριτέζας αέρα μπορεί να είναι δύσκολος, εάν δεν γνωρίζετε τον τρόπο. Ορισμένες εκδόσεις περιλαμβάνουν αφαιρούμενα εξαρτήματα και είναι ασφαλή για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, καθιστώντας τον καθαρισμό πολύ πιο απλό. Άλλες φριτέζες είναι εξοπλισμένες με εξαρτήματα που κάνουν τη διαδικασία πιο διαχειρίσιμη, όπως ένα αποσπώμενο τμήμα που απλοποιεί την απόρριψη του μαγειρικού λαδιού που χρησιμοποιείται σε όλη τη διαδικασία.

Καθαρισμός και συντήρηση

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, παρόλο που το καλάθι της φριτέζας αέρος είναι κλειστό για να μην πιτσιλάει το λίπος και το λάδι στο φαγητό σας, θα πρέπει να το καθαρίζετε. Επομένως, όπως και να έχει μετά από χρήση της συσκευής, θα πρέπει να την καθαρίζετε.

Οδηγίες για το πώς να καθαρίσετε μια φριτέζα αέρος εύκολα και έξυπνα

 • Αφού την αποσυνδέσετε από την πρίζα, αφήστε τη φριτέζα να κρυώσει.
 • Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να καθαρίσετε το εξωτερικό μέρος.
 • Τα τηγάνια, οι δίσκοι και τα καλάθια μπορούν να καθαριστούν με υγρό πιάτων και ζεστό νερό. Στο πλυντήριο πιάτων μπορείτε να πλύνετε όλα τα αφαιρούμενα μέρη της φριτέζας αέρος.
 • Πάρτε ένα πανί ή ένα σφουγγάρι και με ζεστό νερό, καθαρίστε το εσωτερικό της φριτέζας αέρα.
 • Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, καθαρίστε το θερμαντικό στοιχείο πάνω από το καλάθι με τα τρόφιμα, εάν έχουν κολλήσει υπολείμματα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι, ο δίσκος και το καλάθι είναι εντελώς στεγνά πριν τα ξανά τοποθετήσετε στη φριτέζα αέρος.

Συντήρηση φριτέζας αέρος

Για να διασφαλίσετε ότι το gadget σας δεν θα πάθει ζημιά ή δεν θα σταματήσει να λειτουργεί, απαιτείται κάποια βασική συντήρηση πέρα από τον τακτικό καθαρισμό. Ακολουθεί ο τρόπος συντήρησής του.

 • Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα καλώδιο, καλό είναι να το ελέγχετε . Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο της φριτέζας αέρα είναι καθαρό και άθικτο πριν το χρησιμοποιήσετε.
 • Πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βεβαιωθείτε ότι η σχάρα είναι καθαρή και χωρίς υπολείμματα. Σε περίπτωση που η φριτέζα αέρος δεν έχει χρησιμοποιηθεί για αρκετό καιρό, ελέγξτε το εσωτερικό της. Ενδέχεται να έχει συσσωρευτεί κάποια σκόνη. Καθαρίστε το καλάθι του τηγανιού, εάν έχει ορατά υπολείμματα τροφών, πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
 • Βεβαιωθείτε ότι η φριτέζα αέρος είναι όρθια, επίπεδη και σε ευθεία πριν μαγειρέψετε οτιδήποτε.
 • Οι φριτέζες αέρα δεν πρέπει να τοποθετούνται δίπλα σε τοίχους ή άλλες συσκευές. Για να μπορέσει η φριτέζα αέρος να εξαερώσει επαρκώς τον ατμό και τον καυτό αέρα κατά το μαγείρεμα, χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις ίντσες απόσταση μεταξύ αυτής και του τοίχου πίσω της. Μπορεί να προκληθεί υπερθέρμανση εάν τοποθετηθούν σε κλειστό χώρο.
 • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των καλαθιών, των ταψιών και των λαβών, ελέγχονται οπτικά πριν από τη χρήση. Βεβαιωθείτε ότι τυχόν κατεστραμμένα εξαρτήματα αποστέλλονται πίσω στον κατασκευαστή για αντικατάσταση.
Back to top button