Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Οι 5 καλύτερες ξυριστικές μηχανές προσώπου

Η εύρεση του προϊόντος σε αυτήν την κατηγορία δεν είναι εύκολη, επειδή υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές στην αγορά. Για να κάνουμε τη ζωή σας ευκολότερη, έχουμε επιλέξει τα 5 καλύτερες ξυριστικές μηχανές. Συγκρίναμε τις τιμές, τις παραμέτρους και τη ζήτηση στην αγορά για να δημιουργήσουμε αυτήν τη μοναδική λίστα.

Καλύτερο συνολικά
5.0 / 5

Αυτή η μικρή, καινοτόμος ηλεκτρική ξυριστική μηχανή θα σας δώσει την εμφάνιση που θέλετε, χωρίς ερεθισμό του δέρματος. Με πολλαπλές χτένες για υγρό και στεγνό ξύρισμα, αυτή η μηχανή τα κάνει όλα.

Πλεονεκτήματα

 • Μικρή και ελαφριά
 • Βαθύ, άνετο ξύρισμα
 • Δεν ερεθίζει το δέρμα
 • Κάνει υγρό και στεγνό ξύρισμα

Μειονεκτήματα

 • Δεν κάνει για πιο χοντρές τρίχες
 • Οι λεπίδες χρειάζονται συχνή αντικατάσταση
 • Δεν αφήνει το δέρμα τόσο λείο όσο ένα παραδοσιακό ξυράφι

 

Αναπληρωματικό
4.7 / 5

Με 5 εύκαμπτες περιστροφικές κεφαλές, αυτή η ξυριστική μηχανή ξυρίζει σε βάθος κάθε καμπύλη του προσώπου σας. Είναι πανίσχυρη και κάνει για υγρό αλλά και ξηρό ξύρισμα.

Πλεονεκτήματα

 • Εύκαμπτες κεφαλές, ιδανικές για δύσκολες περιοχές
 • Γρήγορη και ισχυρή
 • Η λειτουργία Turbo δίνει βαθύ ξύρισμα
 • Η μπαταρία έχει μεγάλη διάρκεια ζωής

 

Μειονεκτήματα

 • Η αντικατάσταση των λεπίδων είναι χρονοβόρα
 • Είναι εύκολο να πατήσετε το κουμπί Off καταλάθος όσο ξυρίζεστε
 • Πρέπει να αλλάξετε την κεφαλή για να χρησιμοποιήσετε το trimmer

 

Η καλύτερη μεσαίας κατηγορίας
4.6 / 5

Η ξυριστική μηχανή Arc 3 τύπου foil έχει 3 λεπίδες για γρήγορο και άνετο υγρό ή στεγνό ξύρισμα. Με το slide-up trimmer και την εύκαμπτη κεφαλή, αυτή η ξυριστική μηχανή θα σας δώσει τέλειο αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά.

Πλεονεκτήματα

 • Γρήγορο και καθαρό ξύρισμα
 • Διαθέτει τσάντα ταξιδιού
 • Το trimmer είναι εύκολο στη χρήση
 • Καλή τιμή

 

Μειονεκτήματα

 • Όχι τόσο βαθύ όσο οι καλύτερες ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές
 • Το υγρό καθαρισμού Panasonic είναι ακριβό
 • Ο δείκτης μπαταρίας θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής

 

Το καλύτερο premium
4.1 / 5

Αυτή η κομψή ξυριστική μηχανή έχει τεχνολογία AutoSense με ειδικά trimmer για το πιο βαθύ, καθαρό ξύρισμα. Είναι αδιάβροχη και περιλαμβάνει βάση Clean & Charge για να διατηρήσετε την ξυριστική μηχανή σας σαν καινούργια.

Πλεονεκτήματα

 • Τέλειο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς
 • Εύκολη στη χρήση και τον καθαρισμό
 • Πιο γρήγορη από άλλες ξυριστικές μηχανές
 • Σχετικά αθόρυβη
 • Έχει βάση καθαρισμού

 

Μειονεκτήματα

 • Ακριβή
 • Είναι δύσκολο να δείτε τι κόβετε με το trimmer
 • Χρειάζεται πολλά περάσματα για τέλειο ξύρισμα

 

Η καλύτερη προσιτή επιλογή
3.8 / 5

Για ένα αποτελεσματικό ξύρισμα χωρίς πολλά-πολλά σε εξαιρετική τιμή, η μηχανή Xiaomi έχει 3 λεπίδες και εργονομική λαβή για την περιποίησή σας. Είναι εντελώς αδιάβροχη και έχει μπαταρία γρήγορης φόρτισης 60 λεπτών.

Πλεονεκτήματα

 • Χαμηλή τιμή
 • Άνετο ξύρισμα
 • Κάνει υγρό και στεγνό ξύρισμα
 • Εύκολο καθάρισμα και συντήρηση

 

Μειονεκτήματα

 • Δεν έχει trimmer
 • Δύσκολο να χρησιμοποιηθεί σε πυκνά γένια
 • Λίγο θορυβώδης

 

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Ενημερώνουμε συνεχώς τους καταλόγους των προϊόντων μας για να σας παρέχουμε τα πιο πρόσφατα μοντέλα στις καλύτερες τιμές, για να είστε βέβαιοι ότι επιλέγετε τα πιο ποιοτικά προϊόντα.

Οδηγός αγοράς

ξυριστικεσ μηχανεσ προσωπου

Πριν αγοράσετε καινούρια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να μάθετε. Φτιάξαμε έναν εύχρηστο οδηγό αγοράς για να σας δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή VS ξυράφι: ποιες είναι οι διαφορές;

Κάποιοι πιστεύουν ότι τα παραδοσιακά ξυράφια είναι καλύτερα, καθώς ξυρίζουν πιο κοντά στο δέρμα και χρειάζονται λιγότερο χρόνο – και αυτό μπορεί να ισχύει για παλαιότερα μοντέλα. Ωστόσο, οι σύγχρονες ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές έχουν προηγμένη τεχνολογία που τις κάνει καλύτερες από ποτέ.

Είναι αλήθεια ότι οι ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές δεν σας δίνουν απόλυτα λείο δέρμα, όπως το παραδοσιακό ξυράφι, αλλά προσφέρουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα.

Οι ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές δίνουν πιο γρήγορα αποτελέσματα από το παραδοσιακό ξυράφι. Μπορείτε να παραλείψετε τον αφρό ξυρίσματος, το ξέπλυμα και το στέγνωμα, και απλά να φρεσκάρετε τα γένια σας με μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, εξοικονομώντας σας πολύτιμο χρόνο το πρωί.

Όχι μόνο αυτό, αλλά για άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα, μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή μειώνει τους ερεθισμούς και την εμφάνιση εσωτερικών τριχών, που είναι αποτέλεσμα του παραδοσιακού ξυρίσματος.

Επιπλέον, με μια σύγχρονη ηλεκτρική ξυριστική μηχανή μπορείτε να τριμάρετε το γένι, το μουστάκι, τα φρύδια και την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο σώμα. Έτσι, αντί να έχετε πολλά εργαλεία περιποίησης, μπορείτε να πάρετε μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή που τα κάνει όλα.

Το τελικό πλεονέκτημα που έχει το ηλεκτρικό ξύρισμα είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράζετε συνεχώς καινούριες λεπίδες. Με ένα παραδοσιακό ξυράφι, πρέπει να αντικαθιστάτε τις λεπίδες περίπου κάθε εβδομάδα, αλλά με τις περισσότερες ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις ίδιες λεπίδες για μήνες.

Τι είναι ένα ξυράφι;

Ένα παραδοσιακό ξυράφι είναι απλά μια εξαιρετικά αιχμηρή μεταλλική λεπίδα με λαβή η οποία κόβει τις τρίχες στην επιφάνεια του δέρματος. Με την πάροδο του χρόνου έγιναν βελτιώσεις που έφεραν το ξυραφάκι ασφαλείας, που αποτρέπει την λεπίδα από το να κόψει το δέρμα και, φυσικά, οι κατασκευαστές πρόσθεσαν επιπλέον λεπίδες και σήμερα υπάρχουν ξυραφάκια που έχουν ως και 5 λεπίδες.

Τι είναι μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή;

Μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή έχει μια μηχανοκίνητη κεφαλή, κάτω από ένα περιστροφικό (rotary) κάλυμμα ή κάλυμμα αλουμινίου (foil). Το κάλυμμα προστατεύει το δέρμα από το να κόβεται, καθώς οι τρίχες μεταφέρονται κάτω από αυτό και αφαιρούνται.

Ποιο είναι καλύτερο;

Εν τέλει, είναι θέμα προτίμησης. Για το πιο βαθύ ξύρισμα, το παραδοσιακό ξυράφι είναι αξεπέραστο, αλλά οι ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές δίνουν το πλεονέκτημα της άνεσης.

Πώς διαφέρει μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή από ένα trimmer για μούσι;

Οι ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές και τα trimmer για μούσι μπορεί να μοιάζουν, αλλά η βασική διαφορά είναι στην κεφαλή κοπής. Μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή είτε θα έχει ένα κάλυμμα τύπου foil, είτε περιστρεφόμενες μεταλλικές κεφαλές που ξυρίζουν το δέρμα, ενώ τα trimmer έχουν εκτεθειμένες κεφαλές κοπής που έχουν σχεδιαστεί για να κόβουν τις τρίχες, όχι να τις ξυρίζουν. Οι σημερινές ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές έχουν συχνά και εργαλεία trimmer.

Ξηρό ξύρισμα ή υγρό ξύρισμα: ποιο είναι καλύτερο;

Στο υγρό ξύρισμα, ρίχνετε νερό στο πρόσωπο, βάζετε αφρό ξυρίσματος και στη συνέχεια αφαιρείτε με το ξυράφι σας το γένι που έχει μαλακώσει από τον αφρό. Είναι ένας άνετος τρόπος περιποίησης, αλλά είναι λίγο ακατάστατος και χρονοβόρος.

Οι ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές έχουν σχεδιαστεί για στεγνό ξύρισμα, που ουσιαστικά σημαίνει ότι πλένετε και στεγνώνετε το πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε τυχόν λιπαρότητα και, στη συνέχεια, βάζετε το ηλεκτρικό ξυράφι πάνω από το δέρμα σας για να αφαιρέσετε τα γένια.

Οι σύγχρονες ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές έχουν συχνά την επιλογή για υγρό ξύρισμα, και κάποιοι το θεωρούν πιο άνετο από το ξηρό ξύρισμα. Αν θέλετε να κάνετε υγρό ξύρισμα με την ηλεκτρική ξυριστική μηχανή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες του κατασκευαστή, καθώς δεν έχουν κατασκευαστεί όλες οι ξυριστικές μηχανές για υγρό ξύρισμα.

Ηλεκτρικές Ξυριστικές Μηχανές: Foil vs Rotary

rotary or foil head

Οι ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές έχουν δύο κατηγορίες: foil ή rotary. Η κάθε κατηγορία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στο ξύρισμα, τη χρηστικότητα, την αποτελεσματικότητα, την ταχύτητα κλπ.

Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή τύπου foil

Θα αναγνωρίσετε μια ξυριστική μηχανή foil επειδή η κεφαλή της είναι διάτρητη με μικροσκοπικές τρύπες. Αυτές οι τρύπες συνδέουν τις τρίχες με την κεφαλή κοπής που βρίσκεται από κάτω. Για να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να ασκείτε πίεση σε ευθεία γραμμή, σχεδόν σαν το παραδοσιακό ξυράφι.

Τα πλεονεκτήματα της ξυριστικής μηχανής τύπου foil είναι ότι είναι πιο απαλή, πιο ακριβής και σας επιτρέπει να ξυρίζετε με λεπτομέρεια κατά μήκος της γενειάδας σας.

Περιστροφική ηλεκτρική ξυριστική μηχανή τύπου rotary

Μια περιστροφική ξυριστική μηχανή έχει πολλαπλές στρογγυλές κεφαλές με αλουμινένια φύλλα και κυκλικές λεπίδες κάτω από κάθε κεφαλή. Επειδή οι κεφαλές είναι στρογγυλές, μπορείτε να ξυρίσετε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση μετακινώντας την μηχανή σε όλο το πρόσωπο και οι μικρότερες κεφαλές σας βοηθούν να ξυρίσετε το περίγραμμα του προσώπου και του λαιμού.

Τα πλεονεκτήματα μιας περιστροφικής ξυριστικής μηχανής είναι ότι λειτουργεί με σκληρότερες, παχύτερες τρίχες, είναι εύκολο να τη χειριστείτε και είναι καλύτερη για το ξύρισμα μεγάλων περιοχών.

Είναι μια επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή καλύτερη από μια ενσύρματη;

Γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να βρείτε ενσύρματες ξυριστικές μηχανές, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να προτιμούν αυτήν την επιλογή.

Ενώ οι σύγχρονες ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές με μπαταρία είναι αποτελεσματικές και αξιόπιστες, οι μπαταρίες τελικά φθείρονται και καταλήγετε να πρέπει να αγοράσετε νέα μηχανή.

Ωστόσο, κάποια από αυτά τα επαναφορτιζόμενα μοντέλα λειτουργούν όσο είναι στην πρίζα, οπότε αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορείτε να αναζητήσετε όταν επιλέγετε τη μηχανή σας. Με αυτά, ακόμα και αν η μπαταρία χαλάσει ή τελειώσει, μπορείτε να τα συνδέσετε απευθείας στην πρίζα και να ξυριστείτε. Το πρόβλημα, φυσικά, είναι ότι χρειάζεστε μια πρίζα τοίχου, το καλώδιο μπορεί να σας ενοχλήσει και σίγουρα δεν θέλετε να βάλετε την ξυριστική μηχανή με καλώδιο στο νερό.

Γιατί πρέπει να αναβαθμίσω την ηλεκτρική ξυριστική μηχανή μου;

Κάποιοι αγοράζουν μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή την οποία χρησιμοποιούν για πάντα, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν για πάντα, ειδικά χωρίς συντήρηση. Μετά από λίγο, θα αισθανθείτε ότι οι λεπίδες τραβούν τις τρίχες αντί να τις ξυρίζουν και το ξύρισμα γίνεται ολοένα και λιγότερο άνετο.

Οι κατασκευαστές συστήνουν να αλλάζετε το κάλυμμα κεφαλής κάθε 6-8 μήνες, ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιείτε την ξυριστική μηχανή σας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τις λεπίδες αν φθαρούν.

Το άλλο που προκύπτει όταν κρατάτε την ίδια ξυριστική μηχανή για πολύ καιρό είναι ότι η μπαταρία θα χάσει τελικά την ισχύ της και ίσως να μην παρατηρήσετε ότι το ξύρισμα διαρκεί περισσότερο και μετά από λίγο δεν είναι ποιοτικό.

Οι νέες ξυριστικές μηχανές έχουν επίσης βολικά χαρακτηριστικά, όπως η επιλογή να κάνετε υγρό ή ξηρό ξύρισμα, κάτι που τα παλαιότερα μοντέλα μπορεί να μην έχουν.

Αν αισθάνεστε ότι η ξυριστική μηχανή σας δεν σας δίνει ένα ομοιόμορφο, βαθύ, άνετο ξύρισμα, τότε σας συνιστούμε να επενδύσετε σε ένα νέο μοντέλο. Και θυμηθείτε, όσο υψηλότερη ποιότητα έχει το μοντέλο που αγοράζετε, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει και τόσο καλύτερα θα αποδίδει με την πάροδο του χρόνου.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε την επόμενη ηλεκτρική ξυριστική μηχανή σας;

 • Αν έχετε χοντρή τρίχα και δεν ξυρίζεστε τακτικά, τότε συνιστούμε μια περιστροφική λεπίδα τύπου rotary με trimmer.
 • Αν ξυρίζεστε τακτικά και έχετε πιο λεπτή τρίχα, τότε μια ξυριστική μηχανή τύπου foil είναι καλύτερη για εσάς.
  Αν έχετε πιο ευαίσθητο δέρμα, τότε ψάξτε να αγοράσετε μια ξυριστική μηχανή που σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε υγρό ξύρισμα, καθώς αυτό μπορεί να σας είναι πιο άνετο.
 • Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας: πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε; Όταν αγοράζετε ξυριστική μηχανή, υπολογίστε ότι κάνετε μια επένδυση 5 ετών. Σκεφτείτε πόσα θα ξοδεύατε σε τυποποιημένα ξυραφάκια κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου και χρησιμοποιήστε αυτή την τιμή ως αρχική.
 • Θυμηθείτε τη συντήρηση. Η κεφαλή ξυρίσματος χρειάζεται αντικατάσταση κάθε 6 μήνες περίπου. Είναι καλή ιδέα να ψάξετε τα μοντέλα για να δείτε πόσο κοστίζει η αντικατάσταση και αν τα ανταλλακτικά είναι άμεσα διαθέσιμα ή όχι.
 • Ελέγξτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αν ταξιδεύετε πολύ, τότε υπολογίστε ότι χρειάζεστε μια ξυριστική μηχανή με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για να αποφύγετε τη φόρτιση εν κινήσει.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά – ωραία όταν υπάρχουν, αλλά όχι απαραίτητα

Υπάρχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά και αξεσουάρ που είναι καλό να έχετε, αν γίνεται, αλλά δεν απαιτούνται αν έχετε χαμηλό προϋπολογισμό ή απλά ψάχνετε για μια ξυριστική μηχανή που κάνει τη δουλειά της καλά στο σπίτι.

 • Η αυτόματη απενεργοποίηση είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που απενεργοποιεί τη μηχανή αν είναι συνδεδεμένη στην πρίζα και βραχεί.
 • Προειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας
 • Αδιάβροχο: αναζητήστε μια μηχανή με την ένδειξη waterproof
 • Trimmer: ένα trimmer είναι ένα χρήσιμο εξάρτημα που μπορεί να σας γλιτώσει από την αγορά ενός ακόμα γκάτζετ.
 • Προστατευτικά trim: μαζί με το trimmer, αναζητήστε προστατευτικά trim που σας επιτρέπουν να περιποιείστε τα γένια σας κρατώντας τα σε ένα συγκεκριμένο μήκος.
 • Άλλα εξαρτήματα: θήκη ταξιδιού, βουρτσάκι καθαρισμού, βάση φόρτισης, ανίχνευση μήκους γενειάδας, LED φωτάκια

Καθαρισμός και συντήρηση της ξυριστικής σας μηχανής

Κάποιες ακριβότερες ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές έχουν μια βάση καθαρισμού και φόρτισης, ενώ άλλες πρέπει να καθαρίζονται στο χέρι.

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή όσον αφορά τη συντήρηση. Οι περισσότερες ξυριστικές μηχανές πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση αφαιρώντας την κεφαλή ξυρίσματος και αδειάζοντας τις τρίχες. Το βουρτσάκι που περιλαμβάνεται με την ξυριστική μηχανή σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε απαλά την κεφαλή. Δεν συνίσταται να χτυπάτε την ξυριστική μηχανή στο νιπτήρα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Θυμηθείτε πόσο καιρό χρησιμοποιείτε την ξυριστική μηχανή, για να ξέρετε πότε πρέπει να αντικαταστήσετε την κεφαλή ξυρίσματος. Και πάλι, σας παροτρύνουμε να διαβάσετε τις οδηγίες για τη συγκεκριμένη ξυριστική μηχανή, καθώς ο χρόνος θα διαφέρει.

Πώς να καθαρίσετε μια ξυριστική μηχανή τύπου foil

Ανάλογα με το μοντέλο που έχετε, αφαιρέστε με απαλές κινήσεις το αλουμινένιο κάλυμμα και απομακρύνετε τις τρίχες με το βουρτσάκι. Αν η ξυριστική μηχανή σας είναι αδιάβροχη, μπορείτε επίσης να την βάλετε κάτω από το νερό για να την καθαρίσετε.

Πώς να καθαρίσετε μια περιστροφική ξυριστική μηχανή τύπου rotary

Οι περιστροφικές ξυριστικές μηχανές αποσυναρμολογούνται παρόμοια με τις μηχανές foil. Η κεφαλή μπορεί να είναι συνδεδεμένη με το σώμα ή να συγκρατείται με την τριβή, αλλά μπορείτε να την αφαιρέσετε και να καθαρίσετε τις τρίχες με το βουρτσάκι που περιλαμβάνεται ή κάτω από τρεχούμενο νερό (αν είναι αδιάβροχη). Συνιστούμε επίσης τη χρήση πεπιεσμένου αέρα μια φορά στο τόσο, για να καθαρίσετε σε βάθος την κεφαλή κοπής.

Ηλεκτρικές λεπίδες αντικατάστασης ξυριστικής μηχανής και καλύμματα

Αν και οι λεπίδες και τα καλύμματα ηλεκτρικών ξυριστικών μηχανών δεν χρειάζονται τόσο συχνή αλλαγή όσο τα ξυράφια, εξακολουθούν να χρειάζονται κάποια συντήρηση. Συνήθως, οι λεπίδες πρέπει να αλλάζονται μία φορά το χρόνο, αλλά αυτό εξαρτάται περισσότερο από το μοντέλο και τον τύπο της ξυριστικής μηχανής. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά καλύμματα και λεπίδες ξυριστικών μηχανών κοστίζουν λιγότερο από τις κεφαλές αντικατάστασης για ξυραφάκια.

Πάντα να αφήνετε τα εξαρτήματα να στεγνώσουν πριν αποθηκεύσετε την ξυριστική μηχανή σας. Αν δεν το κάνετε, το νερό θα μείνει μέσα στη μηχανή και τελικά θα διαβρώσει τα μέρη της με την πάροδο του χρόνου.

Μια άλλη συμβουλή είναι να λιπαίνετε την ξυριστική μηχανή σας, όπως απαιτείται. Ειδικά ορυκτέλαια χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν την τριβή των κινούμενων μερών στο ελάχιστο. Ελέγξτε το βιβλίο οδηγιών σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι καλύτερες μάρκες ηλεκτρικών ξυριστικών μηχανών

Πριν πάρετε την τελική σας απόφαση, ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για τις κύριες μάρκες ηλεκτρικών ξυριστικών μηχανών που υπάρχουν στην αγορά.

Philips

Η Philips προσφέρει μια ολόκληρη σειρά από ξυριστικές μηχανές, είτε rotary είτε foil, και την κορυφαία επιλογή μας, το καινοτόμο OneBlade. Έχει κατασκευάσει καταπληκτικές ξυριστικές μηχανές με το όνομα Norelco εδώ και δεκαετίες, και μπορείτε να εμπιστευτείτε την ποιότητα και το σχεδιασμό τους.

Panasonic

Η Panasonic είναι η μεγαλύτερη μάρκα ηλεκτρονικών ειδών στην Ιαπωνία και προσφέρει μια εντυπωσιακή σειρά ηλεκτρικών ξυριστικών μηχανών για άνδρες και γυναίκες. Προσθέτει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά και καινοτομίες για να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό.

Braun

Ενώ άλλες εταιρείες κατασκευάζουν ποικιλία ηλεκτρονικών ειδών, το όνομα Braun είναι συνώνυμο με τις ξυριστικές μηχανές. Αυτή η Γερμανική εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και 100 χρόνια και συνεχίζει να κατασκευάζει μερικές από τις πιο ποιοτικές ξυριστικές μηχανές της αγοράς.

Back to top button