Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Τα 5 Καλύτερα Στρώματα 2024

Η αγορά ενός στρώματος που είναι ταυτόχρονα άνετο και ανθεκτικό είναι υποτιμημένη, και θα έπρεπε να θεωρείται πιο σημαντική. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα καλύτερα στρώματα, και έχουν ως εξής.

Το Καλύτερο Ανατομικό Στρώμα
5.0 / 5

Το King Master είναι ένα χειροποίητο στρώμα που προσφέρει τον καλύτερο ύπνο και άνεση. Το μεταξωτό σατέν ύφασμα και οι εσωτερικές του στρώσεις έχουν συνδυαστεί επιδέξια, δημιουργώντας αυτό το καταπληκτικό κομμάτι.

Πλεονεκτήματα

 • Είναι πολύ άνετο
 • Είναι ανατομικό
 • Είναι καλά αεριζόμενο

Μειονεκτήματα

 • Είναι αρκετά ακριβό
 • Δεν είναι ορθοπεδικό
Αναπληρωματικό
4.7 / 5

Με το στρώμα Galaxy Premium χαλαρώνετε κάθε φορά που ξαπλώνετε σε αυτό, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Έχει πολλές στρώσεις κατασκευασμένες από εύκαμπτα υλικά που αγκαλιάζουν τέλεια το σώμα σας ενώ ξεκουράζεστε.

Πλεονεκτήματα

 • Διαθέτει 3D ροή αέρα.
 • Είναι μαλακό στην αφή.
 • Έχει πλευρική στήριξη για ασφάλεια.
 • Διαθέτει ασπίδα aegis για υγιεινή και προστασία.

Μειονεκτήματα

 • Είναι αρκετά ακριβό
 • Δεν είναι ορθοπεδικό.
Το Καλύτερο Premium Στρώμα
4.5 / 5

Αυτό το στρώμα έχει σχεδιαστεί με μοναδικές ίνες luster που επωφελούν το σώμα σας, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας. Το ύφασμα που κατασκευάζεται από αυτές τις ίνες είναι ποιοτικό, μαλακό και ανθεκτικό.

Πλεονεκτήματα

 • Είναι πολύ άνετο.
 • Διαθέτει ειδικές οπές εξαερισμού για την κυκλοφορία του αέρα.
 • Διαθέτει λαβές για εύκολη περιστροφή.

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι ορθοπεδικό.
 • Είναι ακριβό.
Η Καλύτερη Οικονομική Επιλογή
4.3 / 5

Αυτό το στρώμα ανεξάρτητων ελατηρίων είναι το καλύτερο που μπορείτε να πάρετε αν έχετε χαμηλό προϋπολογισμό. Το στρώμα είναι σχεδιασμένο για να ενισχύσει την άνεσή σας και είναι πολύ ανθεκτικό.

Πλεονεκτήματα

 • Είναι καλά αεριζόμενο
 • Είναι πολύ άνετο
 • Είναι προσιτό
 • Έχει ανεξάρτητα ελατήρια

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι ορθοπεδικό
 • Δεν είναι στρώμα αφρού μνήμης
Το Καλύτερο Στρώμα Λατέξ
4.0 / 5

Αυτό το στρώμα λατέξ είναι επεξεργασμένο με φυσικά υλικά, όπως το μαλλί, για να ενισχύσει τη ροή του αέρα. Αποτρέπει την ανάπτυξη μικροοργανισμών λόγω της υποαλλεργικής του δράσης και έχει θερμορυθμιστικές ιδιότητες.

Πλεονεκτήματα

 • Ενισχύει τη ροή του αέρα πολύ αποτελεσματικά.
 • Έχει σταθεροποιητή.
 • Είναι πολύ άνετο.
 • Είναι κατασκευασμένο με ύφασμα Nano Energy.

Μειονεκτήματα

 • Είναι αρκετά ακριβό
 • Δεν είναι ορθοπεδικό ή ανατομικό.

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Σας εκτιμούμε ως πελάτη, γι’αυτό ενημερώνουμε συνεχώς τους καταλόγους των προϊόντων μας για να σας προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα στις καλύτερες τιμές. Να είστε βέβαιοι ότι έχουμε πρόσφατα επαληθεύσει τα κορυφαία μας προϊόντα.

Οδηγός Αγοράς

Στρώματα buying guide

Η αντικατάσταση του στρώματός σας μπορεί να είναι περίπλοκη διαδικασία, ειδικά αν δεν ξέρετε τι να ψάξετε σε ένα καλό στρώμα. Μπορεί να διχάζεστε μεταξύ στρώματος ελατηρίων ή αφρού, και αν θα πάρετε τη φθηνότερη ή την ακριβότερη επιλογή. Καταλαβαίνουμε πόσο αγχωτική είναι η διαδικασία και γι’ αυτό συγκεντρώσαμε αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσουμε να πάρετε την καλύτερη απόφαση. Ένας καλός ύπνος έχει πολλά οφέλη, από την αναζωογόνηση του σώματός σας μέχρι και τη βελτίωση της υγείας σας. Επομένως, η επιλογή στρώματος είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία. Στο κάτω-κάτω, περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας στο κρεβάτι, που σημαίνει ότι η άνεση είναι ζωτικής σημασίας.

Στρώμα και Ποιότητα Ύπνου

Η έρευνα δείχνει ότι ένα άνετο στρώμα είναι ο βασικός παράγοντας για τη δημιουργία ενός καλού περιβάλλοντος ύπνου. Ωστόσο, ο τρόπος που το στρώμα αλληλοεπιδρά με το ανθρώπινο σώμα δημιουργώντας θερμική συμπεριφορά εξακολουθεί να είναι μυστήριο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το επίπεδο άνεσής σας και μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της δυσφορίας και του πόνου στην πλάτη.

Ένα καλό στρώμα έχει αποδειχθεί ότι παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τους πόνους στην πλάτη και την ταλαιπωρία όσο κοιμάστε. Το σωστό στρώμα πρέπει να στηρίζει το σώμα σας ενισχύοντας τις καλές στάσεις ύπνου. Όταν επιλέγετε ένα στρώμα, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψη τις προσωπικές σας προτιμήσεις, επειδή παίζουν και αυτές ρόλο στην άνεσή σας. Για να επιλέξετε σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις, θα πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους πριν καταλήξετε σε ένα συγκεκριμένο στρώμα.

Τύποι Στρώματος

Υπάρχουν διάφοροι τύποι στρωμάτων διαθέσιμοι στην αγορά, κάτι που μπορεί να σας συγχύσει όταν διαλέγετε στρώμα. Ακολουθεί ανάλυση των διαφόρων τύπων που εξετάζει τη διάρκεια ζωής, τα οφέλη και τη ροή αέρα του κάθε στρώματος.

Στρώμα Αφρού

Τα στρώματα αφρού κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας αφρό μνήμης, ένα εύπλαστο υλικό που ανταποκρίνεται στη θερμοκρασία και το βάρος και έχει υποαλλεργικές ιδιότητες. Μία από τις καλύτερες ιδιότητες των στρωμάτων αφρού είναι η ικανότητά τους να χρησιμοποιούν τη θερμότητα και την πίεση του σώματός σας για να δημιουργήσουν το σχήμα του σώματός σας. Όταν σηκωθείτε από το κρεβάτι, το στρώμα θα επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα. Είναι επίσης γνωστό ότι ανακουφίζουν τον πόνο σε σημεία πίεσης και επομένως είναι κατάλληλα για άτομα με αρθρίτιδα ή πόνο στις αρθρώσεις. Ένα μειονέκτημα των στρωμάτων αφρού είναι ότι είναι βαριά, και επομένως είναι δύσκολο να τα γυρίσετε. Μπορεί επίσης να παράγουν πολλή θερμότητα όταν κοιμάστε. Λόγω της ανθεκτικότητας και της άνεσης που προσφέρουν, τα στρώματα αφρού είναι αρκετά ακριβά, περίπου στα 200€-1000€.

Στρώμα Εσωτερικών Ελατηρίων

Τα στρώματα εσωτερικών ελατηρίων, ή αλλιώς innerspring, είναι χτισμένα με σειρές υποστηρικτικών ελατηρίων που προσφέρουν άνεση και στηρίζουν περισσότερο σωματικό βάρος. Τα ελατήρια κατασκευάζονται από λατέξ, polyfoam ή αφρό μνήμης για να εξασφαλίσουν ότι η επιφάνεια του στρώματος θα είναι άνετη. Υπάρχουν δύο είδη στρωμάτων innerspring, και οι δύο τύποι κυμαίνονται στα 420€-1000€.

 • Στρώμα Ανοιχτών Ελατηρίων – Τα στρώματα ανοιχτών ελατηρίων, τα οποία ενίοτε ονομάζονται στρώματα open coil ή continuous coil, αποτελούνται από ένα μεγάλο κομμάτι μεταλλικού σύρματος που σχηματίζει πολλά ελατήρια. Είναι γνωστό ότι δεν στηρίζει τόσο καλά όσο άλλα στρώματα.
 • Στρώμα ανεξάρτητων ελατηρίων – Τα στρώματα ανεξάρτητων ελατηρίων σχεδιάζονται από ενιαία μικρά ελατήρια που τοποθετούνται σε μια ξεχωριστή τσέπη από ύφασμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ελατήριο κινείται ανεξάρτητα, παρέχοντας περισσότερη στήριξη από τα στρώματα ανοιχτών ελατηρίων.

Λατέξ Στρώμα

Τα στρώματα λατέξ είναι κατασκευασμένα με αφρό λατέξ, ένα υλικό που αναπνέει και ενισχύει τη ροή του αέρα, και επομένως αποτρέπει την υπερθέρμανση. Είναι θαυμάσια επιλογή για όσους έχουν αλλεργίες. Τα στρώματα λατέξ ανακουφίζουν τα σημεία πίεσης, είναι ανθεκτικά, συντηρούνται εύκολα, είναι υποαλλεργικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Είναι επίσης γνωστό ότι υποστηρίζουν πολύ βάρος. Ένα μειονέκτημα των στρωμάτων λατέξ είναι ότι συνήθως είναι πολύ ακριβά. Τα περισσότερα από αυτά κυμαίνονται στα 250€-2500€.

Υβριδικά Στρώματα

Αυτά τα στρώματα είναι εξοπλισμένα με ένα συνδυασμό υλικών για να σας παρέχουν μια συνολικά καλύτερη εμπειρία ύπνου. Τα υβριδικά στρώματα έχουν πολλά οφέλη, όπως: είναι πολύ άνετα, καταπραΰνουν τους πόνους, είναι αεριζόμενα και δεν μεταφέρουν την κίνηση. Τα περισσότερα από αυτά έχουν διαφορετικά επίπεδα σκληρότητας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Το εύρος τιμών τους είναι 340€-3400€

Σκληρότητα Στρωμάτων

Η σκληρότητα του στρώματος αναφέρεται στην αρχική αίσθηση που έχετε όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας. Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα αυτήν την ενότητα, δείτε τις παρακάτω κατηγορίες.

Μαλακό

Τα μαλακά στρώματα χαρακτηρίζονται γενικά από την αίσθηση ότι βυθίζεστε βαθιά σε αυτά, ανακουφίζουν την πίεση και αγκαλιάζουν το περίγραμμα του σώματος. Αυτά τα στρώματα είναι ιδανικά για όσους κοιμούνται στο πλάι ή για όσους θέλουν επιπλέον άνεση στους ώμους, τη μέση και τους γοφούς. Κατατάσσονται στο 3-5 στα δέκα στην κλίμακα σκληρότητας.

Μεσαίο Μαλακό

Αυτά τα στρώματα χρησιμοποιούν αφρώδες υλικό για την ανώτερη στρώση και polyfoam υψηλής πυκνότητας για την κατώτερη στρώση. Τα δύο υλικά εξισορροπούν την πίεση, κάτι που είναι ιδανικό για τους περισσότερους. Τα μεσαία μαλακά στρώματα σας κάνουν να αισθάνεστε ανυψωμένοι πάνω στο κρεβάτι. Είναι ιδανικά για όσους κοιμούνται ανάσκελα, και κατατάσσονται στο 6-7 στην κλίμακα σκληρότητας.

Σκληρό

Τα σκληρά στρώματα συνήθως κατατάσσονται στα 8-10 της κλίμακας σκληρότητας. Σπάνια χρησιμοποιούν μαλακά υλικά, αλλά έχουν μια λεπτή, μαλακή στρώση αφρού στην κορυφή. Όλο το σώμα παραμένει στην κορυφή του στρώματος, χωρίς να βυθίζεται καθόλου. Αυτά τα στρώματα είναι μόνο για όσους κοιμούνται μπρούμυτα και για βαριά άτομα.

Μέγεθος Στρώματος

Μέγεθος Στρώματος

Υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη στρώματος διαθέσιμα στην αγορά. Το μέγεθος που επιλέγετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μέγεθος του κρεβατιού σας. Θα ήταν ανυπόφορο να κοιμηθούμε σε ένα κρεβάτι που δεν αντιστοιχεί στο μέγεθος του στρώματος. Αυτά είναι τα διαφορετικά μεγέθη στρώματος ενηλίκων που διατίθενται για διαφορετικούς σκελετούς κρεβατιών:

 • Μονό – κυμαίνεται από 80x180cm ως 105x200cm, με το στάνταρ μέγεθος να είναι 90x200cm
 • Διπλό – κυμαίνεται από 135x180cm ως 140x200cm, με το στάνταρ μέγεθος να είναι 135x200cm
 • Υπέρδιπλο – κυμαίνεται από 150x180cm ως 160x200cm, με το στάνταρ μέγεθος να είναι 160x200cm
 • King – κυμαίνεται από 180x180cm ως 200x200cm

Αξεσουάρ Στρώματος

Τα αξεσουάρ στρώματος είναι τα αντικείμενα που αγοράζουμε για να κάνουμε το κρεβάτι μας ακόμη πιο άνετο. Η κατασκευή ενός άνετου κρεβατιού έγκειται στις λεπτομέρειες.

Ανώστρωμα

Τα ανωστρώματα είναι η καλύτερη λύση αν το στρώμα σας είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, αλλά θέλετε επιπλέον άνεση. Τοποθετούνται πάνω από το υπάρχον στρώμα σας και κάνουν αμέσως διαφορά στη συνολική αίσθηση του στρώματος σας. Ορισμένα στρώματα έχουν ήδη την επιλογή να προσθέσετε κάποιο εξειδικευμένο ανώστρωμα κατά την αγορά τους. Μπορείτε να επιλέξετε ένα στρώμα με δροσερό υλικό ή με συγκεκριμένη υφή, για να προσαρμόσετε το περιβάλλον ύπνου σας.

Προστατευτικό Στρώματος

Ένα προστατευτικό ή κάλυμμα στρώματος είναι ένα ορθογώνιο ύφασμα στο μέγεθος του στρώματος σας που προστατεύει το στρώμα από λεκέδες, υγρασία και μούχλα. Βοηθούν το στρώμα να διαρκεί περισσότερο, καθώς προστατεύουν από ζημιές και ακαθαρσίες. Κάποια είναι υποαλλεργικά και επομένως σας προστατεύουν από τα αλλεργιογόνα που απελευθερώνονται από το στρώμα σας όσο κοιμάστε.

Boxspring

Ένα boxspring είναι ένα ξύλινο τελάρο σχεδιασμένο με ένα πλέγμα τεράστιων ελατηρίων στη μέση. Προορίζονται για να παρέχουν περισσότερη άνεση και να δίνουν ύψος σε χαμηλά κρεβάτια. Τα περισσότερα παραδοσιακά στρώματα που δεν έχουν αρκετή γέμιση βασίζονται στην υποστήριξη ενός boxspring για να σας προσφέρουν τη μέγιστη άνεση.

Εποχιακά Σετ Σεντονιών

Τα σεντόνια παρέχουν καλύτερες συνθήκες υγιεινής, καθώς διαχωρίζουν το στρώμα από τα ρούχα του ύπνου, αν δεν χρησιμοποιείτε προστατευτικό στρώματος. Και ανάλογα με τις ανάγκες ύπνου που έχετε, μπορεί να είναι καλή ιδέα να έχετε εποχιακά σετ σεντονιών, κάποια σετ από πιο μαλακά ή θερμότερα υλικά για κρύους χειμώνες και άλλα από λεπτότερα υλικά για το καλοκαίρι.

Πόσο Καιρό Κρατάει Ένα Στρώμα;

Κατά μέσο όρο, ένα καλό στρώμα πρέπει να διαρκεί από πέντε έως δέκα χρόνια. Ακόμη και αν ακολουθείτε όλες τις οδηγίες για τη φροντίδα και τη συντήρηση του στρώματος σας, θα χάσει τελικά τη στήριξή του. Συνιστάται να αλλάξετε το στρώμα σας μόλις συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι άνετο όπως πριν.

Οι Καλύτερες Μάρκες Στρωμάτων

Επιλέξαμε τις μάρκες αυτής της κατηγορίας επειδή έχουν όλα τα καλά χαρακτηριστικά ενός καλού στρώματος και είναι γνωστές. Θα βρείτε τις μάρκες παρακάτω:

Greco Strom

Η Greco Strom ασχολείται εδώ και 57 χρόνια με την κατασκευή στρωμάτων υψηλής ποιότητας. Παράγουν ποιοτικά προϊόντα που εξασφαλίζουν ότι ο ύπνος σας είναι όσο το δυνατόν πιο άνετος. Αυτή η Ελληνική εταιρεία με Ευρωπαϊκή προοπτική ασχολείται κυρίως με την παραγωγή στρωμάτων, αξεσουάρ στρωμάτων και κρεβατιών.

Wellhome

Η Wellhome είναι μια φημισμένη εταιρεία κατασκευής στρωμάτων από το Δελχί. Η εταιρεία ασχολείται με την παραγωγή επίπλων σπιτιού για το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο. Τα προϊόντα τους είναι κομψά, άνετα και υψηλής ποιότητας, και γι’ αυτό τα αγαπούν πολλοί. Η Wellhome είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές στρωμάτων της Ινδίας που έχουν ειδικευτεί στην ικανοποίηση των πελατών και στην κατασκευή προϊόντων υψίστης ποιότητας.

WoodWell

Η WoodWell είναι μια εταιρεία που ανήκει στους παλαιότερους κατασκευαστές επίπλων. Έχουν ειδικευτεί στην παραγωγή επίπλων σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων καθιστικού και υπνοδωματίου. Επιπλέον, κατασκευάζουν τα πιο γνωστά στρώματα διαφορετικών ειδών για να ταιριάζουν σε διαφορετικές ανάγκες.

Back to top button