Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Top 5 Τα καλύτερα smartwatches 2024

Αν ψάχνετε για top smartwatch 2021 για fitness, υγεία και συνδεσιμότητα, έχουμε συντάξει μια λίστα με τις κορυφαίες επιλογές για εσάς.

Εδώ είναι τα 5 κορυφαία smartwatch στην αγορά.

Καλύτερο συνολικά
5.0 / 5

Με το Galaxy Watch 3, η Samsung συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Αν και πιο ογκώδες από την σειρά Active, έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά παρακολούθησης ύπνου & υγείας και μικρότερο, ελαφρύτερο περιστρεφόμενο πλαίσιο.

Πλεονεκτήματα

 • Μεγάλη διαδραστικότητα ειδοποιήσεων
 • Όμορφος σχεδιασμός
 • Περιστρεφόμενο πλαίσιο για εύκολη πλοήγηση
 • Προσαρμοζόμενες όψεις του ρολογιού
 • Φωτεινή οθόνη OLED

Μειονεκτήματα

 • Λείπουν ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων μερών
 • Μία ημέρα διάρκεια ζωής μπαταρίας
Το καλύτερο premium
4.7 / 5

Το Apple Watch Series 8 είναι ένα από τα καλύτερα smartwatch της αγοράς. Αυτό το gadget διαθέτει λειτουργία μέτρησης καρδιακών παλμών που παρακολουθεί τον καρδιακό σας ρυθμό και δίνει συστάσεις για επίσκεψη σε γιατρό.

Πλεονεκτήματα

 • Ενσωμάτωση με την εφαρμογή αυτόματου ύπνου το καθιστά εξαιρετικό βοήθημα ύπνου.
 • Φορτίζει γρήγορα και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 • Υποστηρίζει διάφορες εφαρμογές και λογισμικό.
 • Διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων.

Μειονεκτήματα

 • Ο απλός ιμάντας προκαλεί μεγάλη εφίδρωση στο χέρι, η οποία μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα.
Η Καλύτερη Οικονομική Επιλογή
4.2 / 5

Αν ψάχνετε για τα καλύτερα οικονομικά smartwatch με fitness tracker & ειδοποιήσεις, τότε αξίζει το Amazfit. Πρόκειται για μέρος της Huami, της εταιρείας που ήταν υπεύθυνη για την παραγωγή προϊόντων Xiaomi.

Πλεονεκτήματα

 • Οικονομικό
 • Χαρακτηριστικά ελέγχου υγείας
 • Amazon Alexa
 • Μπαταρία ζωής 2 εβδομάδων
 • Άνετο, λειτουργικό design

Μειονεκτήματα

 • Χωρίς GPS
 • Δύσκολο να δείτε με ηλιοφάνεια
 • Μικρό κείμενο
Καλύτερο μέσης εμβέλειας
4.3 / 5

Πολλές δυνατότητες παρέμειναν ίδιες με το Watch 2 Sport. Διαθέτει ενημερωμένη οθόνη καρδιακών παλμών, λειτουργικό σύστημα της Huawei και εξελιγμένο σύστημα fitness tracker. Είναι συμβατό με Android 4.4 και iOS 9.0.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας
 • Οικονομικό στην κατηγορία του
 • Η οθόνη είναι φωτεινή και ευκρινής
 • Ακριβής παρακολούθηση απόστασης και βημάτων
 • Το προϊόν είναι κατάλληλο για αθλητική και περιστασιακή χρήση.

Μειονεκτήματα

 • Χωρίς εφαρμογές τρίτων μερών
 • Δίχως υπηρεσίες tap-to-pay
Καλύτερο για Fitness
4.5 / 5

Το Garmin Forerunner 45 Music βρίσκεται εν μέσω της σειράς ρολογιών GPS της Garmin, προσφέροντας τις πιο σημαντικές δυνατότητες για τρέξιμο. Σε διάφορες κριτικές της Amazon αναφέρεται ως η καλύτερη τιμή στα Garmin.

Πλεονεκτήματα

 • Έχει συνδεδεμένο GPS
 • Υπέροχη ανθεκτικότητα στο νερό
 • Συνδέεται εύκολα σε εφαρμογές τρίτων μερών
 • Ακούτε μουσική χωρίς τηλέφωνο

Μειονεκτήματα

 • Απαιτεί συμπεριλαμβανόμενο ιδιόκτητο καλώδιο φόρτισης
 • Περίπλοκο σύστημα μενού, απαιτεί πολλά κλικ

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Ελέγξαμε πρόσφατα τα προϊόντα μας και υποστηρίζουμε τις επιλογές του καταλόγου μας. Ελέγχουμε και ενημερώνουμε τους καταλόγους μας συνεχώς, ώστε να μπορείτε εγγυημένα να επιλέξετε από τα καλύτερα αποτελέσματα.

Οδηγός Αγοράς

smartwatch buying guide

Υπάρχουν πολλά smartwatch στην αγορά και η απόφαση για το ποιο είναι καλύτερο για εσάς μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Τα καλύτερα smartwatch που έχουμε αξιολογήσει είναι όλα υπέροχα, αλλά δεν ταιριάζουν σε όλους.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά ενός smartwatch. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα!

Smartwatch – είναι απαραίτητο;

Τα smartwatch είναι απαραίτητα gadget που μπορούν να σας βοηθήσουν με διάφορους τρόπους, όπως μέσω εξοικονόμησης χρόνου και της καλύτερης παρακολούθησης της υγείας σας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ρολογιών γυμναστικής περιλαμβάνει δυνατότητες όπως παρακολούθηση καρδιακών παλμών και GPS. Υπάρχουν εκείνα που λειτουργούν ως εκτεταμένα αξεσουάρ τηλεφώνου και υπάρχουν εκείνα που έχουν σχεδιαστεί ως συσκευές με επίκεντρο την υγεία, όπως το Fitbit Versa 2 και το Samsung Galaxy Watch Active 2.

Εδώ είναι οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα έξυπνο ρολόι.

Συμβατότητα Τηλεφώνων

Τα smartwatch προορίζονται συχνότερα να συνοδεύουν το smartphone σας. Επομένως η συμβατότητα συσκευών είναι απαραίτητη. Για παράδειγμα, τα ρολόγια Apple λειτουργούν μόνο με iPhone. Τα τηλέφωνα iPhone και Android της Apple θα λειτουργούν επίσης με την πλατφόρμα Wear OS της Google, καθώς και τα ρολόγια Tizen της Samsung, αν και με περιορισμένη λειτουργικότητα σε σύγκριση με τη χρήση τους με τηλέφωνα Android.

OLED vs LCD Οθόνη

oled or led ekran

Έγχρωμες οθόνες LCD και AMOLED βρίσκονται στα περισσότερα από τα καλύτερα οικονομικά smartwatch, ώστε να μπορείτε να βλέπετε φωτογραφίες, εφαρμογές και άλλες πληροφορίες σε πολύ βαθύτερο χρώμα. Αν και οι κατασκευαστές smartwatch παραδέχονται ότι έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, προσπαθούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των gadget τους. Οι οθόνες στα πιο ακριβά έξυπνα ρολόγια είναι OLED και όχι LCD, ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν μικρότερα σχέδια.

Όλα τα νεότερα smartphone χρησιμοποιούν OLED, το οποίο σημαίνει οργανική δίοδος εκπομπής φωτός. Διαθέτουν εξαιρετική χρωματική αντίθεση, είναι ελαφρύτερα και πιο ευέλικτα από τα LCD και είναι γενικά πιο αποδοτικά.

Την τελευταία δεκαετία, η οθόνη LCD, ή η οθόνη υγρών κρυστάλλων, ήταν το βιομηχανικό πρότυπο για τις οθόνες ρολογιών χειρός. Αυτές οι οθόνες έχουν εξαιρετική φωτεινότητα, καλή ανάλυση και γίνονται πιο προσιτές. Οι οθόνες LCD προσφέρουν ιδανική ανάλυση HD και λειτουργούν καλά σε άμεσο ηλιακό φως, αλλά δεν χρησιμοποιούν αποδοτική ισχύ σε σύγκριση με τις οθόνες OLED.

Οθόνη

Διατίθενται smartwatch με οθόνη αφής και χωρίς οθόνη αφής. Οι οθόνες αφής χρησιμοποιούν ένα αγώγιμο στρώμα στο εξωτερικό για την ανίχνευση του αγγίγματος, είναι πιο ευαίσθητες στην αφή και δεν χρειάζονται πίεση.

Ωστόσο, η επιλογή σε μια μικρή οθόνη αφής μπορεί να είναι δύσκολη και οι συγκεκριμένες διεπαφές που βασίζονται σε χειρονομίες δεν είναι διαισθητικές.

Σημαντικά Χαρακτηριστικά

Επιπλέον, υπάρχουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ψάχνετε για ένα smartwatch, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Η Πόρπη

Η πόρπη ενός smartwatch πρέπει να κλείνει και να στερεώνεται εύκολα. Η πόρπη δεν πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξει και δεν πρέπει να είναι δυσάρεστη στον καρπό.

Επιλογές εφαρμογών

Επιλογές εφαρμογών smartwatch

Πριν αγοράσετε ένα smartwatch, θα πρέπει να μάθετε πόσες εφαρμογές περιέχει και πόσες από αυτές είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν. Το Apple Watch, για παράδειγμα, προσφέρει μια πληθώρα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των Uber και ακόμη και της Rosetta Stone. Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε με αυτό το ρολόι χειρός, όπως να ρυθμίσετε τον φωτισμό ή να παραγγείλετε φαγητό.

Παρακολούθηση καρδιακών παλμών

Η συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών σε πολλά smartwatch είναι μια χρήσιμη λειτουργία. Μπορεί να θέλετε να παρακολουθείτε τακτικά τον καρδιακό σας ρυθμό για πολλούς λόγους, όπως για να ενισχύσετε την αθλητική σας απόδοση, να διαχειριστείτε το στρες και να παρακολουθήσετε την υγεία της καρδιάς σας. Είναι κρίσιμο να επιλέξετε ένα smartwatch που να μπορεί να παρακολουθεί τον καρδιακό σας ρυθμό και να έχει χρήσιμες λειτουργίες.

GPS

Μέσω μιας τεχνικής γνωστής ως τριγωνοποίησης, το ρολόι γυμναστικής σας χρησιμοποιεί GPS για να προσδιορίσει την ακριβή θέση σας. Πολλά από τα καλύτερα smartwatch και Android trackers δεν διαθέτουν GPS, ενώ άλλα σας επιτρέπουν να συνδέσετε το ρολόι σας με το τηλέφωνό σας και να παρακολουθείτε το πού βρίσκεστε. Εάν θέλετε το smartwatch σας να περιλαμβάνει ενσωματωμένο GPS, πιθανότατα θα χρειαστεί να δαπανήσετε χρήματα για προϊόντα όπως το Garmin Coach και το Running Dynamics.

Βηματομετρητής

Ο τρόπος λειτουργίας των βηματομετρητών είναι ότι μετατρέπουν την κίνησή σας σε δεδομένα. Αυτά τα gadget περιέχουν στοιχεία που ανταποκρίνονται μετρήσιμα στην κίνηση, επιτρέποντας στο ρολόι σας να παρακολουθεί τα βήματα, την απόσταση και ακόμη να σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσες θερμίδες κάψατε.
Εάν θέλετε να βελτιώσετε τον αριθμό των βημάτων που περπατάτε κάθε μέρα, ένα βασικό ρολόι με βηματομετρητή θα σας παρέχει τα απαραίτητα στοιχεία.

Επιλογή Κλήσεων

Τα smartwatch μπορούν πλέον να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας, ακόμη και να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις. Επενδύστε σε ένα smartwatch με λειτουργία κλήσης εάν θέλετε να απολαύσετε και αυτήν την ευκολία. Το Apple Watch Series 6 είναι ένα παράδειγμα ρολογιού χειρός με δυνατότητες κλήσης.

Mobile Πληρωμές

Το πρώτο και βασικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα smartwatch είναι αν δέχεται ή όχι πιστωτικές κάρτες. Για παράδειγμα, εάν ψάχνετε για ένα ρολόι χειρός υψηλής ποιότητας που μπορεί να σας επιτρέψει να ταξιδεύετε χωρίς πιστωτική κάρτα, θα πρέπει να εξετάσετε smartwatch με εναλλακτικές πληρωμές, όπως το Apple Watch Series 6.

Φόρτιση

Η ασύρματη φόρτιση smartwatch

Η ασύρματη φόρτιση χρησιμοποιείται από ορισμένα smartwatch, όπως το Apple Watch και το Samsung Gear Sport. Αυτό είναι βολικό, καθώς δεν χρειάζεται να συνδέσετε το gadget σας σε φορτιστή. Αντ’ αυτού, το ακουμπάτε σε μια τσάντα φόρτισης.

Ζωή Μπαταρίας

Ανάλογα με την πολυπλοκότητα της τεχνολογίας του ρολογιού, ένα αξιοπρεπές ρολόι θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον μία ημέρα με συχνή χρήση. Μερικά από αυτά μπορεί να διαρκέσουν για εβδομάδες, παρόλο που η τεχνολογία σε αυτά τα smartwatch είναι εγγενώς απλούστερη.

Καλύτερα brands smartwatch

Τα καλύτερα smartwatch της σημερινής εποχής είναι κάτι περισσότερο από ένα αξεσουάρ smartphone. Πρόκειται για ανεξάρτητη wearable τεχνολογία. Οι κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple, η Google και η Samsung προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις εξειδικευμένων βιομηχανιών όπως η παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης, η οποία είναι βολική για τους χρήστες.

Apple

Χωρίς αμφιβολία, η Apple είναι το νεότερο smartwatch για τους κατόχους iPhone. Η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ αυτού του ρολογιού και του προκατόχου του είναι η παρουσία μιας οθόνης Always-On. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις λογισμικού και υλικού, αλλά αυτό είναι που θα προσέξουν περισσότερο οι χρήστες. Αυτό κάνει το ρολόι να μοιάζει περισσότερο με ένα παραδοσιακό ρολόι παρά με ένα καινοτόμο σπορ tracker.

Huawei

Η Huawei παράγει τα καλύτερα smartwatch για χρήστες Android. Τα ρολόγια Huawei είναι φανταστικά, έχουν ένα ισχυρό σύνολο λειτουργιών και είναι ένα από τα καλύτερα smartwatch στην αγορά. Ένα ρολόι Huwaei έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, ανοξείδωτο ατσάλι, κεραμικό περίβλημα και γυαλί από ζαφείρι.

Xiaomi

Το ρολόι Xiaomi είναι σχεδιασμένο με γνώμονα τη φυσική κατάσταση. Η Xiaomi ακολουθεί επίσης τη Huawei στην παροχή επιπλέον πληροφοριών εκπαίδευσης που παρέχονται από την Firstbeat, μια εταιρεία ανάλυσης καρδιακών παλμών που αποκτά τώρα η Garmin. Αυτό σας δίνει πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο της προπόνησής σας, το VO2 Max και τον χρόνο που θα σας πάρει για να ανακάμψετε μετά από μια δύσκολη συνεδρία.

Samsung

Με τόσες πολλές επιλογές, η Samsung είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές smartwatch. Το ρολόι έχει βελτιωμένη εμφάνιση και πρόσθετες λειτουργίες, όπως η ανίχνευση πτώσης. Η εταιρεία παρήγαγε πολλές εκδόσεις των ρολογιών της όλα αυτά τα χρόνια και με την πιο πρόσφατη σειρά επανακυκλοφορημένων wearables Galaxy έφτασε στη δική της.

Garmin

Τα ρολόγια Garmin έχουν σχεδιαστεί για κάτι περισσότερο από απλό τρέξιμο. Οι περισσότεροι θα παρακολουθούν επίσης άλλα αθλήματα, όπως η ποδηλασία και το κολύμπι στην πισίνα, και θα έχουν μια γενική λειτουργία cardio για να καλύπτουν διάφορες δραστηριότητες. Η αντοχή στο νερό έχει προστεθεί σε όλα τα ρολόγια γυμναστικής της εταιρείας. Επιπλέον, η Garmin έχει προσθέσει υποστήριξη για το Garmin Coach, το οποίο σας επιτρέπει να εκτελείτε συνεδρίες τρεξίματος από τον καρπό σας για αποστάσεις μόλις 5 χιλιομέτρων και έως και μισού μαραθωνίου.

Back to top button