Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Τα 5 καλύτερα ψαλίδια κλαδέματος 2024

Αν και η επιλογή ενός καλού ψαλιδιού κλαδέματος μπορεί να μην φαίνεται να είναι τόσο μεγάλο ζήτημα, όποιος ασχολείται σοβαρά με την κηπουρική καταλαβαίνει ότι το σωστό εργαλείο κάνει τεράστια διαφορά όταν κόβετε τα φυτά σας. Τα ποιοτικά ψαλίδια κλαδέματος, συχνά γνωστά και ως κλαδευτήρια, μπορούν να μετατρέψουν τους φουντωτούς θάμνους σε έργα τέχνης.

Ωστόσο, η επιλογή του καλύτερου ψαλιδιού κλαδέματος για αυτή τη δουλειά μπορεί να είναι θέμα προσωπικής επιλογής ή να εξαρτάται από τη δουλειά που το θέλετε. Υπάρχουν πολλά είδη για να διαλέξετε και μπορεί να σας είναι δύσκολο να ξεκινήσετε από κάπου αν δεν ξέρετε πως. Ευτυχώς, σε αυτό το άρθρο, έχουμε καλύψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ψαλίδια κλαδέματος. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα!

Καλύτερη αξία
4.3 / 5

Το OEM Sc-8601 - 582216 προορίζεται να ταιριάζει στην παλάμη και να ταιριάζει τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό χέρι, διευκολύνοντας τη χρήση για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Πλεονεκτήματα

 • Διαθέτει εργονομικές λαβές που σας επιτρέπουν να εργάζεστε για αρκετή ώρα χωρίς να κουράζεστε.
 • Είναι ένα μικρό ψαλίδι κλαδέματος που μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας σχεδόν παντού.
 • Είναι ευχάριστο στη χρήση, ακόμη και για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Μειονεκτήματα

 • Το κόψιμο κλαδιών είναι αργή διαδικασία με αυτό το ψαλίδι.
Το καλύτερο ψαλίδι εμβολιασμού
4.3 / 5

Αυτό το ψαλίδι εμβολιασμού διευκολύνει τη διαδικασία μεταφύτευσης φυτών δημιουργώντας άψογα αποτελέσματα με την επιλογή κοπής σε σχήμα V, U ή Ω. Ο ελαφρύς σχεδιασμός του θα σας βοηθήσει να μειώσετε την κόπωση του καρπού.

Πλεονεκτήματα

 • Εξειδικευμένος μηχανισμός για να κάνετε καθαρές τομές στα μοσχεύματα
 • Εργονομική λαβή
 • Κλειδαριά ασφαλείας που είναι εύκολη στη χρήση
 • Ελαφρύ

Μειονεκτήματα

 • Δεν έχει πολλαπλές χρήσεις για τον κήπο
Καλύτερο οικονομικό ψαλίδι
4.6 / 5

Το Finder – 191637 διαθέτει λαβή αλουμινίου με αντιολισθητική μαλακή λαστιχένια λαβή που είναι εύκολο να κρατηθεί και σας επιτρέπει να δουλεύετε χωρίς να κουράζεστε.

Πλεονεκτήματα

 • Μια εξαιρετική συσκευή για κλάδεμα θάμνων, σταφυλιών, φυτών και λουλουδιών.
 • Διαθέτει μια φιλική προς το χρήστη κλειδαριά ασφαλείας που μπορείτε να χειριστείτε με το ένα χέρι.
 • Βολικό στη χρήση

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι ιδανικό για μεγάλες περιοχές
Καλύτερο για αμπέλια
4.5 / 5

Το Epica Star To-ep-20283 έχει μια αιχμηρή και ανθεκτική λεπίδα που κάνει το κόψιμο των κλαδιών και των δενδρυλλίων παιχνιδάκι. Η εργονομική, αντιολισθητική λαβή του έχει ως στόχο να βελτιώσει την άνεση των χεριών.

Πλεονεκτήματα

 • Ακόμη και για τους ηλικιωμένους κηπουρούς, ο εξοπλισμός είναι απλός στη χρήση.
 • Είναι ιδανικό για την κοπή τόσο φρέσκων όσο και αποξηραμένων κλαδιών.
 • Αντέχει πολύ καιρό.
 • Πολύ δυνατό ψαλίδι και μπορεί να κόψει χοντρά κλαδιά και θάμνους χωρίς δυσκολία.

Μειονεκτήματα

 • Κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν αρκετά βαρύ εργαλείο.
Το πιο ανθεκτικό
4.0 / 5

Το Bradas kt-v8 είναι εξαιρετικά ποιοτικό, ανθεκτικό και διαθέτει εργονομική γραμμή που διευκολύνει το κράτημα κατά τη χρήση. Έχει ένα απλό σύστημα κλειδώματος με κλικ που εξασφαλίζει την ασφάλειά σας ανά πάσα στιγμή.

Πλεονεκτήματα

 • Έχει έναν απλό μηχανισμό κλιπ για κλείδωμα.
 • Για απλή πρόσβαση, η κεφαλή κοπής είναι στενή.
 • Οι λαβές είναι κατασκευασμένες από σφραγισμένο πεπιεσμένο χάλυβα και είναι αρκετά άνετες.

Μειονεκτήματα

 • Είναι δύσκολο να κόψετε βαριά κλαδιά.

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Για να έχετε την καλύτερη εμπειρία στις διαδικτυακές σας αγορές, φροντίζουμε να ελέγχουμε συχνά τα προϊόντα και τις τιμές μας για να σας παρέχουμε τις πιο ποιοτικές επιλογές. Μπορείτε να εμπιστευτείτε τις προτάσεις μας.

Οδηγός αγοράς

ψαλίδια κλαδέματος

Η επιλογή του κατάλληλου ψαλιδιού κλαδέματος είναι κρίσιμη. Δυστυχώς, η επιλογή μεταξύ των διαφόρων τύπων ψαλιδιών που υπάρχουν μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι για το τι ακριβώς χρειάζεστε.

Το ψαλίδι κλαδέματος είναι από τα πιο χρήσιμα εργαλεία κηπουρικής, οπότε είναι λογικό να επενδύσετε χρόνο και προσπάθεια για να βρείτε το καλύτερο για τις ανάγκες σας.

Αυτό το άρθρο θα σας παρέχει όλες τις συμβουλές αγοράς που θα χρειαστείτε για να επιλέξετε το ιδανικό ψαλίδι κλαδέματος. Ας ξεκινήσουμε καθορίζοντας τι ακριβώς είναι αυτό που ψάχνετε σε ένα αξιοπρεπές ψαλίδι κλαδέματος.

Πότε χρησιμοποιείτε ψαλίδι κλαδέματος;

Τα ψαλίδια κηπουρικής χρησιμοποιούνται κυρίως για την κοπή κλαδιών και κοτσανιών με διάμετρο έως 85 εκατοστά. Θα πρέπει να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι κήπου σας σε μεγαλύτερα κλαδιά για να μην καταστρέψετε τη λεπίδα. Το ψαλίδι κλαδέματος μπορεί επίσης να είναι καλύτερο για νεκρά ή αποξηραμένα κλαδιά.

Τύποι ψαλιδιών κλαδέματος

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε τα διαφορετικά είδη ψαλιδιού κλαδέματος επειδή το σωστό κλαδευτήρι βασίζεται στην κηπουρική σας δραστηριότητα. Δεν είναι όλες οι προσωπικότητες ίδιες, και μερικές είναι καλύτερες σε ορισμένες δραστηριότητες από άλλες.

Εδώ θα δείτε τους τύπους ψαλιδιών κλαδέματος.

 • Ψαλίδια Κλαδέματος Τύπου Bypass – Αυτά τα κλαδευτήρια έχουν δύο λεπίδες: μια εξαιρετικά αιχμηρή λεπίδα από πάνω και ένα μη ακονισμένο άγκιστρο από κάτω. Η αιχμηρή λεπίδα περνάει από το κάτω μέρος καθώς ολοκληρώνετε το κόψιμο του κλαδιού. Τα ψαλίδια τύπου bypass είναι απλά στη χρήση και παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
 • Ψαλίδια Κλαδέματος Με Αμόνι – Η λεπίδα αυτών των ψαλιδιών είναι απότομη και έχει μια επίπεδη, ογκώδη άκρη. Έχουν σχεδιαστεί για να κόβουν βαριά κλαδιά, ειδικά όταν και οι δύο πλευρές εφαρμόζουν ομοιόμορφα.
 • Ψαλίδια Κλαδέματος Τύπου Ratchet – Αυτά τα κλαδευτήρια κάνουν τις δύσκολες δουλειές πολύ πιο εύκολες, τοποθετώντας ένα πρόσθετο στοιχείο που σας επιτρέπει να κόψετε το κλαδί σταδιακά και όχι με μια συνεχή κίνηση.
 • Ψαλίδια Κλαδέματος με Ευθεία Λεπίδα – Διαθέτουν ευθείες λεπίδες και μακριές λαβές και μπορούν να κόψουν μεγάλες, ίσιες επιφάνειες αλλά και να περάσουν από πολλά κλαδιά ταυτόχρονα. Αν έχετε θαμνοφράκτη, όπως πυξάρι, αυτά τα ψαλίδια είναι ιδανικά για το κλάδεμά του.

Επισκόπηση των λεπίδων

Η ποιότητα των λεπίδων θα καθορίσει πόσο καλά θα κοπούν τα φυτά σας. Επειδή οι λεπίδες φθείρονται με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να είναι εύκολο να ακονιστούν. Μπορεί να χρειαστεί να λιπαίνετε τις λεπίδες κάποιες φορές για να μην σκουριάσουν.

Εδώ θα δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε κατά την αγορά ψαλιδιού.

Υλικό

Η πλειοψηφία των λεπίδων κατασκευάζεται από ανθρακοχάλυβα ή ανοξείδωτο χάλυβα. Ο ανθρακοχάλυβας είναι γνωστός για τη σκληρότητά του, όμως και τα δύο υλικά είναι αποτελεσματικά.

Ανθρακοχάλυβας – Δεδομένου ότι ο άνθρακας είναι σκληρυντικό, οι λεπίδες ανθρακοχάλυβα είναι σκληρές και ισχυρές σε σχέση με τις λεπίδες από ανοξείδωτο χάλυβα. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε και να στεγνώνετε το ψαλίδι αφού κόψετε πράσινα κλαδιά που είναι ακόμη υγρά, για να αποφύγετε τη σκουριά. Με λεπίδες ανθρακοχάλυβα, μπορείτε εύκολα να κόψετε νεκρά και σκληρά ξερόκλαδα.

Ανοξείδωτος χάλυβας – Οι λεπίδες από ανοξείδωτο χάλυβα δεν σκουριάζουν, δεν διαβρώνονται, ούτε χάνουν τη λάμψη τους. Οι λεπίδες από ανοξείδωτο χάλυβα αποδίδουν καλά για την κοπή πράσινων κοτσανιών και κλαδιών, αλλά είναι δύσκολο να ακονιστούν μόλις στομώσουν και μπορούν επίσης να παραμορφωθούν αν προσπαθήσετε να κόψετε πάρα πολύ χοντρά κλαδιά.

Αντικολλητική επίστρωση που αντιστέκεται στην τριβή

Αν είναι εφικτό, αναζητήστε λεπίδες που έχουν επίστρωση που αντιστέκεται στην τριβή και έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν ακριβείς τομές ακόμη και όταν κόβετε εύθραυστα φυτά, όπως βότανα με μαλακό κοτσάνι. Οι λεπίδες με αντικολλητική επίστρωση εμποδίζουν τους ρύπους από το να κολλήσουν σε αυτές και να αχρηστέψουν το ψαλίδι.

Σχήμα και μέγεθος λεπίδας

Τα κλαδευτήρια μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους: τύπος με ψαλίδι και τύπος με αμόνι. Οι τύποι με ψαλίδι επικαλύπτουν τις λεπίδες τους όταν κόβετε. Στα κλαδευτήρια με αμόνι, η άνω λεπίδα είναι ακονισμένη και κόβει πάνω στην επίπεδη επιφάνεια (αμόνι). Κάθε τύπος διατίθεται σε διάφορα μεγέθη.

Τα ψαλίδια κλαδέματος χειρός με λεπίδες ψαλιδιού προτιμώνται γενικά έναντι των ψαλιδιών με λεπίδες και αμόνι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κλαδευτήρια με ψαλίδι κάνουν καθαρές, ακριβείς τομές όταν είναι αιχμηρά και χρησιμοποιούνται σωστά. Το αμόνι δεν μπορεί να κόψει τόσο καλά όσο το ψαλίδι, και συνθλίβει τα κοτσάνια πιο εύκολα.

Ηλεκτρικό vs χειροκίνητο

Όταν πρόκειται για τη συντήρηση του κήπου σας, δεν είναι πάντα προφανές ποιο εργαλείο είναι κατάλληλο για τη δουλειά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν αγοράζετε ψαλίδια κλαδέματος. Εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ψαλίδια κλαδέματος, ηλεκτρικά αλλά και χειροκίνητα.

Ηλεκτρικά κλαδευτήρια

Ηλεκτρικά κλαδευτήρια

Ο αποδοτικός κινητήρας χωρίς ψήκτρες διευκολύνει το κόψιμο και τα ηλεκτρικά ψαλίδια κλαδέματος χρησιμοποιούν δύο μπαταρίες και διαρκούν έως και οκτώ ώρες με μία μόνο φόρτιση. Τα ηλεκτρικά ψαλίδια διατίθενται σε δύο τύπους: ενσύρματα και με μπαταρία.

Με μπαταρία – Τα ψαλίδια με μπαταρία δεν παράγουν εκπομπές, επομένως είναι εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Ασύρματα – Ο άνετος μηχανισμός της μπαταρίας σας επιτρέπει να τα χρησιμοποιείτε όλη μέρα χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια. Το ψαλίδι είναι πολύ δυνατό και έχει εξαιρετικές αντοχές, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έως και 8 ώρες.

Χειροκίνητα κλαδευτήρια

Χειροκίνητα κλαδευτήρια

Τα χειροκίνητα κλαδευτήρια κάνουν πιο ακριβείς τομές από τα αυτοματοποιημένα κλαδευτήρια. Είναι σχεδόν αθόρυβα, ενώ τα ηλεκτρικά κλαδευτήρια κάνουν θόρυβο. Αυτό σας επιτρέπει να τα χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χωρίς να διακινδυνεύετε την ακοή σας ή να ενοχλείτε τους γείτονές σας. Τα χειροκίνητα ψαλίδια έχουν συχνά απορροφητικά υλικά για να μειώσουν την πίεση στους καρπούς και τους αγκώνες σας.

Τι να ψάξετε όταν αγοράζετε ψαλίδια κλαδέματος;

Είναι απαραίτητο να επενδύσετε στο καλύτερο ψαλίδι κλαδέματος. Τα κλαδευτήρια σας, εφόσον ασχολείστε με την κηπουρική, είναι ένας από τους πιο χρήσιμους εξοπλισμούς σας. Υπάρχουν πολλά ψαλίδια κλαδέματος στην αγορά και η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτά. Καταγράψαμε σε αυτό το άρθρο τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα ψαλίδι κλαδέματος. Ας ξεκινήσουμε!

Βάρος και μέγεθος

Το μέγεθος και το βάρος είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, καθώς δεν θέλετε τίποτα που είναι πολύ μικρό ή πολύ τεράστιο, καθώς θα δυσκολευτείτε να το χρησιμοποιήσετε για πολλή ώρα.
Εξετάστε το μέγεθος και το βάρος του ψαλιδιού κλαδέματος για να δείτε αν θα μπορείτε να το χειριστείτε και να το χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανταλλακτικά

Πολλά ψαλίδια κλαδέματος είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τις λεπίδες όταν φθαρούν, αντί να αντικαταστήσετε ολόκληρο το εργαλείο. Αυτό δεν είναι μόνο οικολογικό, αλλά θα σας εξοικονομήσει και χρήματα επειδή δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το παλιό σας ψαλίδι με καινούργιο όταν τα εξαρτήματα φθαρούν.

Εργονομικός σχεδιασμός

Είναι πολύ σημαντικό να πάρετε ένα ψαλίδι με καλή λαβή καθώς αυτό θα καθορίσει την ώρα που θα το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαλακές λαβές που είναι εύχρηστες και άνετες στο κράτημα.

Κάποιοι τύποι περιλαμβάνουν και περιστρεφόμενη λαβή, που σημαίνει ότι μετά από κάθε κόψιμο, η λαβή ακολουθεί το χέρι σας. Αυτή είναι μια φανταστική τεχνική για να προστατεύσετε τα χέρια και τους καρπούς σας όταν ασχολείστε με την κηπουρική.

Κλαδευτήρια για αριστερόχειρες

Παρόλο που τα περισσότερα ψαλίδια κλαδέματος έχουν σχεδιαστεί για δεξιόχειρες χρήστες, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ψαλίδια για αριστερόχειρες χρήστες. Παρόλο που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, δεν τα παρέχουν όλες οι εταιρείες, οπότε θα πρέπει να το διπλοτσεκάρετε.

Κλειδαριά ασφαλείας

Το κλείδωμα του ψαλιδιού κλαδέματος σε κλειστή θέση δεν είναι μόνο για λόγους ασφαλείας, αλλά μπορεί και να προστατεύσει τη λεπίδα. Βρείτε έναν μηχανισμό που κρατά το ψαλίδι κλειστό ενώ σας επιτρέπει να το ανοίξετε γρήγορα όταν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε.

Ανθεκτικό ελατήριο επιστροφής

Τα ψαλίδια κατασκευάζονται από χάλυβα ελατηρίων sk5, ο οποίος είναι σκληρός και μακράς διαρκείας. Το ελατήριο επιστροφής του ψαλιδιού διευκολύνει την κοπή. Σε αντίθεση με κάποια ψαλίδια, στα οποία πρέπει να ανοίξετε με το χέρι τις “σιαγόνες”, το ελατήριο το κάνει για σας.

Εγγύηση

Κάποια ψαλίδια κλαδέματος πλέον έχουν εγγύηση. Μπορείτε να επιστρέψετε το ψαλίδι εντός της δεδομένης προθεσμίας αν έχετε κάποιο προβλήματα ή είστε δυσαρεστημένοι με την ποιότητα και την απόδοσή του. Αυτή η πολιτική ποικίλλει ανάλογα με τη μάρκα.

Ορισμένες μάρκες παρέχουν εγγύηση ενός έτους, ενώ άλλες σας καλύπτουν για πάντα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ορισμένες εταιρείες δεν παρέχουν καθόλου εγγύηση, οπότε εξετάστε αν αυτό θα επηρεάσει την επιλογή σας.

Εξετάστε τους όρους εγγύησης και κατά πόσο είναι απλό να ζητήσετε επισκευή ή αντικατάσταση κοιτώντας τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Χαρακτηριστικά ψαλιδιού κλαδέματος

Τα ψαλίδια κλαδέματος είναι ψαλίδια μεγάλης αντοχής για να κόβετε κοτσάνια φυτών και κλαδιά θάμνων. Όταν κάνετε κηπουρική, αγροτικές εργασίες, ή περιποιείστε τα λουλούδια σας, είναι ο ιδανικός εξοπλισμός για να έχετε. Για να κάνετε μια καλή αγορά, πρέπει πρώτα να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά τους, όπως εξηγούμε παρακάτω.

 • Περιστρεφόμενες λαβές – Ένα σύστημα με γρανάζια στην περιστρεφόμενη λαβή μειώνει τον κόπο κατά 50% όταν δουλεύετε. Αγοράστε ένα ψαλίδι του οποίου η μία από τις δύο λαβές περιστρέφεται κάτω από τα δάχτυλά σας όταν πιέζετε τις δύο λαβές μαζί κατά το έντονο κλάδεμα. Μειώνεται η καταπόνηση του χεριού και του καρπού χάρη στην περιστρεφόμενη λαβή.
 • Μαλακές λαβής – Η πλειοψηφία των ψαλιδιών κλαδέματος έχει μαλακές λαβές, οι οποίες μειώνουν την κόπωση των χεριών σας και βελτιώνουν την άνεση. Οι μαλακές λαβές των ψαλιδιών διευκολύνουν τη χρήση τους, με αποτέλεσμα να κουράζεστε λιγότερο.
 • Τηλεσκοπικός πόλος επέκτασης – Κατά το κλάδεμα, οι τηλεσκοπικοί πόλοι, που ονομάζονται επίσης πόλοι επέκτασης, σας επιτρέπουν να φτάνετε πιο μακριά όταν κλαδεύετε. Αυτό σας επιτρέπει να επιχειρείτε εργασίες για τις οποίες κανονικά θα χρειαζόσασταν σκάλα.
 • Βαλίτσα για την αποθήκευση του ψαλιδιού – Το ψαλίδι πρέπει να μπαίνει σε χειραποσκευή, με το σημείο περιστροφής να έχει άνοιγμα λιγότερο από 10 εκατοστά. Για την προστασία των χειριστών αποσκευών και των επιθεωρητών, όλα τα αιχμηρά αντικείμενα θα πρέπει να είναι κλειστά ή τυλιγμένα σφιχτά.

Οι καλύτερες μάρκες ψαλιδιού κλαδέματος

Υπάρχουν πολλές μάρκες ψαλιδιού κλαδέματος στην αγορά και είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με αυτές για να μην πάρετε κακές αποφάσεις.

Εδώ είναι οι κορυφαίες μάρκες ψαλιδιού κλαδέματος.

Archmann

Η Archman κατασκευάζει τα καλύτερα επαγγελματικά κλαδευτήρια για κερασιές, αμυγδαλιές, ελιές και άλλες καλλιέργειες. Η πλειοψηφία των ψαλιδιών της Archman περιλαμβάνει εναλλάξιμες λεπίδες υψηλής ποιότητας που μπορεί να αντιστραφούν αν είστε αριστερόχειρας.

OEM

Η OEM είναι αφιερωμένη στην κατασκευή ψαλιδιών κλαδέματος υψηλής ποιότητας που ταιριάζουν στην παλάμη του χεριού σας. Οι κινητήρες χωρίς ψήκτρες DC με το αποδοτικό και αξιόπιστο εργαλείο μετάδοσης βρίσκονται στα περισσότερα ψαλίδια κλαδέματος OEM, κάνουν απλή τη διαδικασία κοπής σκληρών κλαδιών που είναι 30mm.

Back to top button