Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Τα καλύτερα πλυντήρια ρούχων 2024

Είτε αναζητάτε το καλύτερο μοντέλο εμπρόσθιας φόρτωσης ή άνω φόρτωσης, την πιο έξυπνη ή την πιο προσιτή συσκευή, έχουμε ετοιμάσει τις συγκρίσεις και τις κριτικές πλυντηρίων ρούχων. Και αν αναρωτιέστε τι ακριβώς ανεβάζει ένα συγκεκριμένο πλυντήριο πάνω από μια μέτρια απόδοση, διαβάστε τον παρακάτω οδηγό αγοράς.

Αξιολόγηση
Αξιολόγηση
Αξιολόγηση
Αξιολόγηση
Αξιολόγηση

LG F4WV510S0E

LG F4WV510S0E
Καλύτερο συνολικά

Πλεονεκτήματα

 • Μεγάλη χωρητικότητα – 10,5 kg
 • Η λειτουργία ατμού προσφέρει επιπλέον απολύμανση, μειώνοντας τους κινδύνους αλλεργίας στα παιδιά
 • Συμβατό με το Google Assistant και την Alexa
 • Χειρισμός μέσω εφαρμογής smartphone
 • Αθόρυβη λειτουργία

Μειονεκτήματα

 • Ανάλογα με την περιοχή μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα σύνδεσης με την Alexa
 • Η λειτουργία κλειδώματος για παιδιά δεν κλειδώνει το κουμπί λειτουργίας

Επισκόπηση

Η λειτουργία ατμού προσφέρει επιπλέον προστασία από αλλεργίες και καθαρισμό για ρούχα και κλινοσκεπάσματα. Είναι εξαιρετικό στον καθαρισμό λεκέδων με έναν αποτελεσματικό κύκλο περιστροφής και είναι εύχρηστο για όλους.

Ελέγξτε την τιμή


SAMSUNG WW90T554DAW

SAMSUNG WW90T554DAW
Ιδανικό για αφαίρεση λεκέδων

Πλεονεκτήματα

 • Πόρτα AddWash
 • Άψογα αποτελέσματα ακόμη και με τους πιο επίμονους λεκέδες
 • Τηλεχειρισμός μέσω εφαρμογής smartphone με έξυπνη ειδοποίηση συντονισμού όταν τελειώσει ο κύκλος
 • Σχεδιασμένο ώστε να είναι προσβάσιμο από όλους, με διαφορετικούς ήχους σε διαφορετικούς κύκλους και θερμοκρασίες και ειδικές εγκοπές για άτομα με προβλήματα όρασης

Μειονεκτήματα

 • Χρησιμοποιεί περισσότερο νερό από άλλα

Επισκόπηση

Εάν αντιμετωπίζετε συχνά δύσκολους λεκέδες, αυτό το πλυντήριο είναι κατάλληλο για εσάς. Προσφέρει εξαιρετική αφαίρεση λεκέδων σε τυπικά προγράμματα και ρυθμίσεις Bubble Soak για αφαίρεση ιδιαίτερα επίμονων

Ελέγξτε την τιμή


BOSCH WAN24018GR

BOSCH WAN24018GR
Καλύτερη αξία

Πλεονεκτήματα

 • Ενσωματωμένες επιλογές για βελτιστοποιημένη κατανάλωση ενέργειας και νερού
 • Χωρίς κραδασμούς και αθόρυβη απόδοση λόγω μοτέρ χωρίς ψήκτρες
 • Εύκολο στην πρόσβαση φίλτρο για καθαρισμό και αντικατάσταση
 • Έχει αντίστροφη μέτρηση κύκλου πλύσης και χρονοδιακόπτη που μπορούν να ρυθμιστούν χειροκίνητα
 • Τα ρούχα μπορούν να προστεθούν κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης

Μειονεκτήματα

 • Το κάλυμμα του φίλτρου αποσπάται αρκετά εύκολα
 • Δυσνόητο εγχειρίδιο χρήστη
 • Δεν υπάρχουν ξεχωριστές μικρές πόρτες για επιπλέον άπλυτα στη μέση του κύκλου

Επισκόπηση

Αξιόπιστο, ενεργειακά αποδοτικό πλυντήριο για όσους θέλουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην καλύτερη τιμή. Αν και δεν είναι ένα μηχάνημα για τους λάτρεις της τεχνολογίας, καθώς δεν προσφέρει έξυπνη λειτουργικότητα. Όμως έτσι, αποτελεί ένα οικονομικό πλυντήριο ρούχων

Ελέγξτε την τιμή


MIELE WWG 360 WCS

MIELE WWG 360 WCS
Γρήγορο κι αθόρυβο πλύσιμο

Πλεονεκτήματα

 • Μικρή διάρκεια προγράμματος με ομαλούς και αθόρυβους κύκλους περιστροφής
 • Οι αισθητήρες ρυθμίζουν αυτόματα την ενέργεια και το νερό ανάλογα με το βάρος του φορτίου
 • Δυνατότητα χειρισμού μέσω εφαρμογής smartphone
 • Δυνατότητα προσθήκης και άλλων άπλυτων κατά τη διάρκεια της πλύσης
 • Μεγάλη γκάμα προγραμμάτων, κατάλληλα για όλες τις ανάγκες

Μειονεκτήματα

 • Άνοιγμα πόρτας σε μικρότερη πλευρά

Επισκόπηση

Ιδανικό για όσους δεν θέλουν να περιμένουν πολλές ώρες για να τελειώσει ο κύκλος πλυσίματος. Αυτό το εξαιρετικό πλυντήριο καθαρίζει καλά και λειτουργεί γρήγορα, ήσυχα κι αποτελεσματικά.

Ελέγξτε την τιμή


LG F4WV912P2E VIVACE V900

LG F4WV912P2E VIVACE V900
Για μεγάλες οικογένειες

Πλεονεκτήματα

 • Μεγάλη χωρητικότητα φορτίου – 12 kg
 • Ικανό να πλένει σεντόνια και μεγάλα αντικείμενα
 • Επιτρέπει τη σύνδεση με κατάλληλο στεγνωτήριο μέσω WiFi με αυτόματα επιλεγμένες τις σωστές ρυθμίσεις
 • Δυνατότητα χειρισμού μέσω εφαρμογής smartphone
 • Εύχρηστο

Μειονεκτήματα

 • Δεν εμφανίζει καθολικά κατανοητές μετρήσεις κατανάλωσης ενέργειας στην εφαρμογή

Επισκόπηση

Όταν ζείτε σε μεγάλη οικογένεια ή σε νοικοκυριό με υπέρδιπλα κρεβάτια, το πλυντήριο αυτό είναι ιδανικό, λόγω της μεγάλης χωρητικότητάς του, των πολλαπλών προγράμματων και τωναποτελεσματικών κύκλωνπλυσίματος.

Ελέγξτε την τιμή


Οδηγός αγοράς πλυντηρίων ρούχων

πλυντήρια ρούχων

Πριν βουτήξετε στα βαθιά νερά των πλυντηρίων ρούχων για να ανακαλύψετε το καλύτερο, υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αυτές τις συσκευές μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε 8 έως 12 χρόνια. Επομένως, αξίζει να κατανοήσετε τις συγκεκριμένες ανάγκες που έχετε από ένα πλυντήριο, καθώς και ποια χαρακτηριστικά αξίζει να πληρώσετε επιπλέον και ποια μπορούν να παραλειφθούν. Είτε αγοράζετε το πρώτο σας πλυντήριο ρούχων, είτε χρειάζεστε επείγουσα αντικατάσταση, ο οδηγός αγοράς σας καλύπτει.

Τύποι πλυντηρίων

Τα πλυντήρια ρούχων άνω φόρτωσης έχουν μια παραδοσιακή εμφάνιση που προτιμάται από ορισμένους καταναλωτές. Τα πλυντήρια αυτά τείνουν να είναι πιο στενά και λιγότερο ακριβά από τους ανταγωνιστές τους και είναι ευκολότερο να γεμίσουν ή να αδειάσουν. Μπορείτε πάντα να διακόψετε τον κύκλο για να προσθέσετε ένα ξεχασμένο πουκάμισο ή κάλτσα. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα. Τα πλυντήρια άνω φόρτωσης με αναδευτήρα ενδέχεται να είναι πολύ σκληρά για τα ευαίσθητα ρούχα. Ο αναδευτήρας είναι ένας άξονας με πτερύγια στο κέντρο του κάδου που τρίβει τα ρούχα για να τα καθαρίσει. Αυτό φθείρει το ύφασμα και μπορεί να οδηγήσει σε μπέρδεμα. Ωστόσο, παραμένουν μία καλή επιλογή για φθηνά πλυντήρια ρούχων.

Πλυντήρια YA (υψηλής απόδοσης). Αυτές οι συσκευές έχουν έναν περιστρεφόμενο δίσκο στο κάτω μέρος του κάδου. Καθαρίζουν τα ρούχα αναποδογυρίζοντάς τα αντί να τα αναταράσσουν. Τα στροφεία είναι πιο συμπαγή και πιο ήπια για τα ρούχα από τους αναδευτήρες. Ωστόσο, χρησιμοποιούν περισσότερο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, γεγονός που τα καθιστά ακριβότερα στη λειτουργία.

Τα πλυντήρια ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης είναι τα καλύτερα πλυντήρια ρούχων υψηλής απόδοσης στις μέρες μας. Αμέτρητες δοκιμές έχουν αποδείξει ότι απαλλάσσουν από τους λεκέδες πιο αποτελεσματικά και παραμένουν τα πιο ιδανικά και οικονομικά για τα ρούχα σας. Συνήθως είναι βαρύτερα και πιο ογκώδη. Μπορεί να είναι άβολο να σκύβετε κάθε φορά που θέλετε να φορτώσετε ή να αδειάσετε τον κάδο. Ωστόσο, είναι ανθεκτικά στις πλημμύρες, έρχονται με πτερύγια για επιπλέον ρούχα και έχουν συμβατά στηρίγματα για ανύψωση σε πιο άνετο ύψος. Επιπλέον, ενώ ένα πλυντήριο εμπρόσθιας φόρτωσης μπορεί να φαίνεται ογκώδες με μια πρώτη ματιά, είναι συνήθως εφικτό να πάρετε κάποιο σετ στοίβαξης και να τοποθετήσετε ένα στεγνωτήριο ίδιου μεγέθους πάνω από αυτό. Προτείνεται να διαβάσετε κριτικές και για πλυντήριο-στεγνωτήριο προτού πραγματοποιήσετε την αγορά σας.

Τα περισσότερα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης είναι ανεξάρτητα. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης εντοιχισμένα πλυντήρια που μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από κάποια ντουλάπα στην κουζίνα σας. Λόγω της επιπλέον πόρτας, συχνά είναι λιγότερο θορυβώδη. Ωστόσο, η εγκατάσταση θα κοστίσει περισσότερο. Ποτέ μην αφήνετε ένα εντοιχισμένο πλυντήριο ελεύθερο , τα συγκεκριμένα πλυντήρια ρούχων είναι λιγότερο σταθερά και έχουν σχεδιαστεί για να συγκρατούνται από μονάδες κουζίνας.

Το σύνθετο πλυντήριο-στεγνωτήριο φαίνεται αναμφισβήτητα μια δελεαστική ιδέα, εάν διαθέτετε περιορισμένο χώρο. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί είναι εναντίον τους, καθώς τείνουν να παθαίνουν βλάβες πιο γρήγορα, να λειτουργούν πιο αργά και να έχουν περιορισμένες επιλογές σε σύγκριση με δύο ξεχωριστές συσκευές. Εξετάστε το ενδεχόμενο τοποθέτησης δύο συσκευών με την μία πάνω στην άλλη ή απλά αγοράστε ένα πολύ μικρό σετ πλυντηρίων και στεγνωτηρίων πριν πάρετε το 2-σε-1. Πριν από κάθε αγορά ελέγξτε τις κριτικές πλυντηρίου-στεγνωτηρίου.

Τα φορητά πλυντήρια ρούχων είναι συσκευές μικρής χωρητικότητας που δεν είναι τόσο αποτελεσματικές στην εξάλειψη λεκέδων όσο τα «αδέλφια» πλήρους μεγέθους τους, αλλά μπορούν να είναι αρκετά βολικές για 1 ή 2 άτομα. Τα φορητά πλυντήρια ρούχων μπορούν να βγουν από το ντουλάπι όποτε προκύψει ανάγκη, ενώ πολλά επιτρέπουν τη χρήση βρύσης ως πηγή νερού και την εξαγωγή του νερού σε νεροχύτη.

Μέγεθος πλυντηρίου ρούχων

Όλα τα πλυντήρια απαιτούν τρία πράγματα: ρεύμα, νερό και αποχέτευση. Έτσι, πιθανότατα θα έχετε περιορισμένες επιλογές για την τοποθέτηση τους. Οι τυπικές διαστάσεις ενός πλυντηρίου εμπρόσθιας φόρτωσης είναι 85 x 60 x 60 cm, αλλά αυτές τείνουν να διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επιπλέον υπάρχουν και αρκετά μοντέλα μικρών διαστάσεων.

Κατά προτίμηση, θα πρέπει να διαθέσετε 7 cm πίσω από το μηχάνημα για σωλήνες και 90 cm μπροστά για βολική φόρτωση και εκφόρτωση. Ο γενικός κανόνας είναι ότι η μεγαλύτερη απόσταση είναι προτιμότερη απ’ ότι η μικρότερη. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε πλυντήριο ρούχων άνω φόρτωσης, συνυπολογίστε τουλάχιστον 50 εκατοστά απόσταση από την πόρτα σε ύψος. Ανεξάρτητα από τον τύπο, για σταθερή λειτουργία, αφήστε επιπλέον 2-3 εκατοστά και από τις δύο πλευρές.

Χωρητικότητα

Η χωρητικότητα των πλυντηρίων ρούχων μπορεί να κυμανθεί από 3 έως 12 κιλά χωρητικότητας, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο. Να θυμάστε ότι παίρνετε μια συσκευή που θα λειτουργεί για χρόνια. Έτσι, αξίζει να είμαστε προσεχτικοί πριν επενδύσουμε σε κάποιο νέο μοντέλο. Είναι πιθανό να μεγαλώσει η οικογένειά σας; Μήπως τα παιδιά θα μετακομίσουν σύντομα; Ίσως σκοπεύετε να πάρετε ένα υπέρδιπλο κρεβάτι; Ανάλογα με τις απαντήσεις, ενδέχεται να ανακαλύψετε ότι ένα μεγαλύτερο (ή μικρότερο) πλυντήριο θα λειτουργεί καλύτερα από αυτό που διαθέτετε τώρα.

συστάσεις χωρητικότητας

Ένας χρήσιμος τρόπος για να φανταστείτε πόσο μεγάλο κάδο χρειάζεστε είναι να θυμάστε ότι ένα πλήρες εβδομαδιαίο ντύσιμο (ή 5 πουκάμισα) ισούται περίπου με 1 κιλό. Πόσο γεμάτο θα είναι το καλάθι πριν προγραμματίσετε μια ημέρα πλυντηρίου; Αν σας αρέσει να κάνετε το πλύσιμο σας σε μια δόση, πάρτε ένα πλυντήριο ρούχων μεγάλης χωρητικότητας, ενώ αν προτιμάτε να πλένετε μικρές δόσεις, αναζητήστε έναν μικρού μεγέθους κάδο. Θυμηθείτε ότι το σχήμα που αναφέρεται στις προδιαγραφές αναφέρεται σε προγράμματα βαμβακιού, άλλοι κύκλοι μπορεί να έχουν σημαντικά μικρότερη χωρητικότητα. Το εγχειρίδιο θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Αντισταθείτε στον πειρασμό να γεμίσετε τον κάδο ως την κορυφή του, θα πρέπει να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για να σπρώξει το χέρι σας μέσα. Το πλυντήριο θα σας ευχαριστήσει κάνοντας καλύτερη δουλειά και προσφέροντας πιο καθαρά ρούχα.

Σύμφωνα με όλες τις πτυχές που εξετάστηκαν παραπάνω, οι συστάσεις χωρητικότητας μας είναι:

 • 6-7 κιλά λειτουργούν τέλεια για ένα ή δύο άτομα.
 • 8 κιλά ταιριάζουν σε μια μέση οικογένεια από τρία έως τέσσερα.
 • 9 kg + είναι τα καλύτερα πλυντήρια για μια μεγάλη οικογένεια.

Ενεργειακή Ετικέτα 101

Ο κύριος στόχος των ενεργειακών ετικετών είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των ηλεκτρικών συσκευών σε ολόκληρη την ΕΕ. Ωστόσο, παρέχουν επίσης πολύτιμα κριτήρια σύγκρισης στους πελάτες. Ακολουθεί μια ανάλυση για το τι σημαίνει κάθε αξιολόγηση και γιατί είναι σχετική.

Κατηγορία Ενεργειακής Απόδοσης – Επί του παρόντος, όλα τα πλυντήρια βαθμολογούνται από A (πιο αποδοτική) έως G (λιγότερο αποδοτική). Αν και η σύγκριση ενεργειακών κλάσεων είναι ο γρηγορότερος και πιο βολικός τρόπος για να βρείτε ένα οικονομικό μοντέλο, ωστόσο ο έλεγχος των ετήσιων στοιχείων κατανάλωσης παρέχει μια ευρύτερη εικόνα.

Σταθμισμένη Ετήσια Κατανάλωση Ενέργειας – Παρόλο που είναι αδύνατο να μαντέψετε με ακρίβεια πόσο θα αυξήσει το πλυντήριο σας τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, μην αγνοήσετε την τιμή kWh / έτος στην ετικέτα. Βασίζεται σε 220 κύκλους συνδυασμού πλήρων και μερικών φορτίων βαμβακερών στους 40 °C και 60 °C. Αντίστοιχα, εάν πλένετε βαμβακερά ρούχα περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα, αυτό είναι που μπορείτε να περιμένετε. Εάν χρειάζεστε το πλυντήριο σας μόνο δύο φορές την εβδομάδα, μειώστε στο ήμισυ το νούμερο. Και, αν το χρησιμοποιείτε περίπου 6 φορές κάθε εβδομάδα, αυξήστε τον αριθμό κατά 50%. Στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε το ποσοστό κατανάλωσης με το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας ανά kWh στην περιοχή σας και θα λάβετε μια πρόχειρη εκτίμηση.

Σταθμισμένη Ετήσια Κατανάλωση Νερού – Αυτός ο αριθμός βασίζεται επίσης σε 220 κύκλους ενός συνδυασμού πλήρων και μερικών φορτίων βαμβακερών στους 40 °C και 60 °C. Για τα περισσότερα μοντέλα, θα πέσει στα 8 με 12 χιλιάδες λίτρα ετησίως.

Ονομαστική Χωρητικότητα – ο αριθμός στην ετικέτα που αντιπροσωπεύει αυτό που μπορείτε να πιέσετε στο κάδο για τα τυπικά προγράμματα βαμβακερών 40 °C ή 60 °C σε πλήρες φορτίο (ή όποιο είναι χαμηλότερο). Η χωρητικότητα για άλλους κύκλους μπορεί να είναι μικρότερη. Επομένως, ελέγξτε το εγχειρίδιο κατά τη δοκιμή ενός προγράμματος για πρώτη φορά.

Απόδοση Περιδίνησης-Στεγνώματος – Βαθμολογείται από Α έως G. Αυτή η κατηγορία σας λέει πόσο καλά το πλυντήριο μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία κατά τη διάρκεια του κύκλου περιστροφής. Ενώ η πιο γρήγορη περιστροφή γενικά αφαιρεί περισσότερο, άλλα κριτήρια όπως ο σχεδιασμός του κάδου και το μήκος της περιστροφικής φάσης επηρεάζουν επίσης το αποτέλεσμα.

Εκπομπές Θορύβου – οι δύο αριθμοί dB στην ετικέτα μετρούνται κατά τη διάρκεια των φάσεων πλύσης και στυψίματος για το πρότυπο πρόγραμμα βαμβακερών 60 °C σε πλήρες φορτίο. Αν ψάχνετε για ένα αθόρυβο πλυντήριο, στοχεύστε σε ένα μοντέλο που έχει βαθμολογία κάτω από 50 dB για τη φάση πλύσης του (40 dB είναι το επίπεδο θορύβου σε μια βιβλιοθήκη). Για τη φάση περιστροφής, οι αριθμοί είναι λιγότερο εντυπωσιακοί, αλλά 70-75 dB αποτελούν μια εύλογη προσδοκία.

Τι γίνεται με όλους αυτούς τους κύκλους;

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται πραγματικά πολλά προγράμματα, καθώς μπορείτε πάντα να προσαρμόσετε έναν κύκλο ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας. Ωστόσο, ανάλογα με τις συνήθειες σας, το πλυντήριο και τα προτιμώμενα υφάσματα, μερικές επιπλέον επιλογές μπορεί να αποδειχτούν βολικές.

Γρήγορης Πλύσης – αυτά τα προγράμματα διαρκούν συνήθως μόνο 15-30 λεπτά και μπορούν να σας σώσουν σε μια πολυάσχολη μέρα. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι θα το κάνουν μόνο για ελαφρά λερωμένα (ή που έχουν ανάγκη για φρεσκάρισμα) ρούχα. Οι γρήγοροι κύκλοι τείνουν επίσης να έχουν ελαφρώς υψηλότερη κατανάλωση σε σύγκριση με τα τυπικά και οικολογικά προγράμματα.

Πολύ Λερωμένων – κατάλληλα προγράμματα για ανθεκτικά υφάσματα και αφαίρεση δύσκολων λεκέδων. Αυτά τα προγράμματα συνήθως προσθέτουν το μούλιασμα στον κύκλο. Αυτό το πρόγραμμα είναι επίσης κατάλληλο για κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες και καλύμματα αν το πλυντήριο δεν διαθέτει ξεχωριστό πρόγραμμα.

Οικονομικά – μειώνοντας τη θερμοκρασία πλύσης, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 60% της ενέργειας. Ωστόσο, οι οικολογικοί κύκλοι είναι συνήθως πολύ μεγαλύτεροι, οπότε προγραμματίστε τις ημέρες πλυντηρίου σας ανάλογα.

Πλύσιμο Στο Χέρι – ορισμένα μοντέλα θα έχουν έναν ή περισσότερους επιπλέον ήπιους κύκλους για υφάσματα που είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο χέρι, όπως μετάξι και μαλλί. Εάν διαθέτετε πολλά μάλλινα ρούχα, σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα πλυντήριο που έχει δοκιμαστεί και εγκριθεί από την Woolmark.

Επιπλέον Ξέβγαλμα – εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργίες, η προσθήκη ενός επιπλέον ξεβγάλματος μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπλύνετε τα υπολείμματα απορρυπαντικού, τα μαλλιά των κατοικίδιων, τη γύρη και άλλες ουσίες που δύσκολα αφαιρούνται. Τα φθηνότερα μοντέλα συνήθως επιτρέπουν την προσθήκη μόνο ενός ξεβγάλματος, ενώ τα πιο ακριβά μοντέλα έχουν επιλογές για αύξηση του αριθμού έως 3 ή 5 φορές.

Κύκλοι Απολύμανσης – προσαρμοσμένα σε άτομα που πάσχουν από αλλεργίες ή στο πλύσιμο βρεφών ρούχων, αυτά τα προγράμματα χρησιμοποιούν υψηλές θερμοκρασίες, μεγαλύτερους χρόνους κύκλου και πολλά ξεβγάλματα για να εξασφαλίσουν υψηλά πρότυπα υγιεινής. Ωστόσο, αυτά τα προγράμματα έχουν υψηλότερη κατανάλωση και μπορεί να είναι πολύ σκληρά για ευαίσθητα υφάσματα.

Εξωτερικός/Αθλητικός Κύκλος – σχεδιασμένος για τη φροντίδα μεμβρανών αδιάβροχων ενδυμάτων, αυτός ο κύκλος θα εκτιμηθεί από όσους απολαμβάνουν δραστηριότητες στη φύση. Χαμηλές θερμοκρασίες και πιο ήπιες κινήσεις χρησιμοποιούνται για την προστασία των ρούχων.

Ατμός – αυτή η λειτουργία μπορεί να βοηθήσει στην απολύμανση των ρούχων και/ή στη μείωση του ζαρώματος. Ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ατμός κατά τη διάρκεια του κύκλου ή μετά από αυτόν.

Καθαρισμός Κάδου – εάν το πλυντήριο σας έχει αυτόν τον κύκλο υψηλής θερμοκρασίας, θα πρέπει να χρησιμοποιείται περιστασιακά για την απομάκρυνση βακτηρίων και δυσάρεστων μυρωδιών από τον κάδο. Ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούν ακόμη και ενδεικτικές λυχνίες για να ενημερώνουν τον χρήστη όταν ο κάδος χρειάζεται καθαρισμό.

Κύκλοι περιστροφής

Οι μέγιστες ταχύτητες περιστροφής του πλυντηρίου μπορούν να κυμαίνονται από 1000 έως 1800rpm. Τα φθηνότερα μοντέλα συνήθως πέφτουν μεταξύ 1000 και 1200 rpm., και τα πιο ακριβά είναι συνήθως ικανά 1400 έως 1600 rpm. Έτσι, η ταχύτητα περιστροφής δεν ισούται με την ικανότητα περιστροφής. Εάν θέλετε τα ρούχα σας να στεγνώσουν το συντομότερο δυνατό, ελέγξτε την κατηγορία στεγνώματος περιστροφής και την υπολειμματική τιμή υγρασίας στις προδιαγραφές. Τα μοντέλα 1600 rpm. (και τα καλύτερα μηχανήματα 1400 rpm.) μπορούν να μειώσουν την υπολειπόμενη υγρασία στο 44%. Ίσως να μην χρειαστείτε ακόμη και στεγνωτήριο, αφού ακόμη και μεγάλα και ογκώδη αντικείμενα θα στεγνώσουν γρήγορα στον αέρα. Στις 1200 έως 1400 rpm., η υπολειμματική υγρασία θα είναι περίπου 50-53%. Ναι, αυτό είναι περισσότερο νερό και τα ρούχα σας θα φορεθούν λιγότερο γρήγορα.

Επιπλέον χαρακτηριστικά πλυντηρίου ρούχων

Τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων όχι μόνο πλένουν καλά, αλλά κάνουν επίσης τη διαδικασία ασφαλή και αβίαστη. Εάν έχετε επιπλέον μπάτζετ, ίσως να θέλετε κάποιο μοντέλο με μία ή μερικές από τις δυνατότητες που περιγράφονται παρακάτω.

Μοτέρ Χωρίς Ψήκτρες – αυτός ο τύπος μοτέρ είναι πιο αθόρυβος, πιο ενεργειακά αποδοτικός και μπορείτε να περιμένετε το πλυντήριο σας να αντέξει για 10 χρόνια ή περισσότερο. Πρακτικά, ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετούς κύκλους με τη σειρά του χωρίς κίνδυνο υπερθέρμανσης.

Παιδική Ασφάλεια – αυτό ο τύπος μπορεί να φαίνεται βασικός, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να επισημανθεί. Εάν τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο χώρο πλυντηρίου σας, ελέγξτε αν το πλυντήριο που έχετε έχει τη δυνατότητα αποκλεισμού του πίνακα ελέγχου. Ορισμένα συστήματα κλειδώματος είναι πιο περίπλοκα από άλλα, οπότε ελέγξτε τις κριτικές.

Αυτόματοι Διανεμητές – τύπος σχεδιασμένος ώστε να διανέμει απορρυπαντικό, λευκαντικό και μαλακτικό υφασμάτων την κατάλληλη στιγμή, τα μοντέλα με αυτή τη λειτουργία μπορούν να διατηρήσουν απορρυπαντικό αξίας αρκετών μηνών. Επιπλέον, η αυτόματη δοσολογία εξοικονομεί ενέργεια και νερό, καθώς η μεγάλη προσθήκη σημαίνει επιπλέον ξέβγαλμα.

Καθυστέρηση Έναρξης – είναι βολικό να προγραμματίσετε το τέλος του κύκλου όταν είστε στο σπίτι και έχετε χρόνο να αδειάσετε τον κάδο. Ενώ σχεδόν όλα τα πλυντήρια σήμερα έχουν κάποιες επιλογές χρονοδιακόπτη, τα φθηνότερα μοντέλα συχνά επιτρέπουν την αντιστάθμιση της έναρξης για λίγες μόνο ώρες, ενώ τα πιο εξελιγμένα συνήθως έχουν χρονοδιακόπτη 24 ωρών.

Λειτουργία Επαναφόρτωσης – βρίσκετε συχνά ξεχασμένα αντικείμενα μετά τη χρήση του πλυντηρίου; Σε αυτή την περίπτωση, θα απολαύσετε ένα μοντέλο που επιτρέπει την παύση του κύκλου για προσθήκες της τελευταίας στιγμής. Με τα πλυντήρια άνω φόρτωσης αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, μόνο μερικά πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης διαθέτουν τη δυνατότητα αυτή. Ορισμένα μοντέλα έχουν ειδικά πτερύγια για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, η επιλογή ανοίγματος της πόρτας εξ’ ολοκλήρου είναι πιο βολική.

Έξυπνα Χειριστήρια – ορισμένα πλυντήρια μπορούν να ελεγχθούν φωνητικά, να στείλουν ειδοποιήσεις για το πώς είναι ενώ βρίσκεστε στη δουλειά, να διαγνώσουν και να επιλύσουν προβλήματα ή ακόμη και να δώσουν συμβουλές για το πλυντήριο. Ταυτόχρονα, καμία εφαρμογή δεν θα φορτώσει ή αδειάσει τον κάδο για λογαριασμό σας. Πολλές εφαρμογές πλυσίματος εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διάφορα ζητήματα και προβλήματα σύνδεσης ή περιορίζονται σε συγκεκριμένες συσκευές. Επομένως, πρέπει να προηγηθεί μία έρευνα εάν θέλετε το έξυπνο πλυντήριο σας να λειτουργεί όπως αναμένετε.

Οι καλύτερες μάρκες πλυντηρίων

Είναι πάντα έξυπνο να επιλέγετε μια μάρκα που θεωρείται αναγνωρισμένη και διαθέτει καλή φήμη. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις μεγαλύτερες μάρκες που υπάρχουν σήμερα, όλες με υψηλή ποιότητα προϊόντων και οι πιο αξιόπιστες για μακροχρόνια χρήση. Για τους πελάτες τους που έχουν αγοράσει τις συσκευές τους, θεωρούνται από οι εταιρείες με τα καλύτερα πλυντήρια ρούχων.

LG

Η LG Electronics ιδρύθηκε στη Νότια Κορέα το 1958 και σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Η LG είναι γνωστή για την ποιότητα και τις καινοτόμες λύσεις προϊόντων της στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων αξιόπιστων, ανθεκτικών και υψηλής ποιότητας πλυντηρίων και στεγνωτηρίων.

Miele

Η Miele ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1899 και 11 χρόνια αργότερα πωλήθηκε το πρώτο πλυντήριο της εταιρείας με ηλεκτρικό μοτέρ. Η Miele κατασκευάζει ανθεκτικές, σύγχρονες και ενεργειακά αποδοτικές συσκευές υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων πλυντηρίων που έχουν αποδειχθεί ότι αντέχουν στο χρόνο.

Samsung

Η Samsung είναι παγκόσμια εταιρεία ηλεκτρονικών της Νότιας Κορέας που κατασκευάζει μεγάλη ποικιλία ηλεκτρονικών συσκευών, εξαρτημάτων και οικιακών συσκευών. Η εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τελευταίας τεχνολογίας για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία στον πελάτη.

Bosch

Η Robert Bosch GmbH πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή Robert Bosch. Ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1889 και είναι κοινώς γνωστή για τα ηλεκτρικά της εργαλεία, για τη φορητή τεχνολογία και ως κατασκευαστής οικιακών συσκευών. Η Bosch φροντίζει για την καινοτομία, την ασφάλεια και κατασκευάζει πλυντήρια μεγάλης διάρκειας ζωής για τον καταναλωτή.

Back to top button