Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Τα 5 καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτων για μωρά το 2024

Ένα από τα βασικά εξαρτήματα βρεφικού εξοπλισμού που θα χρειαστείτε ως γονέας είναι το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Είναι ένα απαραίτητο βοήθημα αν σκοπεύετε να βάλετε το παιδί σας στο αμάξι.
Αλλά με τόσα πολλά μοντέλα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και την πίεση να αγοράσετε το ασφαλέστερο κάθισμα για το παιδί σας, η απόφαση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Ευτυχώς, θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για τα καλύτερα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων στο άρθρο μας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα!

Το καλύτερο για μικρά παιδιά
5.0 / 5

Το Britax Romer έχει περιστροφή 360 μοιρών, οπότε οι γονείς μπορούν να επιλέξουν αν το παιδί θα κοιτάει μπροστά ή πίσω. Με τα μέτρα ασφαλείας που διαθέτει, εγγυάται ασφαλείς διαδρομές από τη γέννηση ως τα τέσσερα έτη του παιδιού σας.

Πλεονεκτήματα

 • Έχει ανάκλιση πολλαπλών θέσεων και κάλυμμα που μπορεί να αφαιρεθεί γρήγορα.
 • Διαθέτει στήριγμα κεφαλής που μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος.
 • Έχει εξαιρετική πλευρική προστασία.

Μειονεκτήματα

 • Είναι πολύ ακριβό.
Το Καλύτερο Μετατρέψιμο Κάθισμα
4.5 / 5

Το Cybex Pallas 2-fix διαθέτει μηχανισμό ανάκλισης που μπορεί να προσαρμοστεί για να εξασφαλίσει την άνεση του παιδιού σας. Το ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού διατηρεί μια ευχάριστη θερμοκρασία σώματος όταν κάνει ζέστη.

Πλεονεκτήματα

 • Κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, η προσαρμόσιμη ασπίδα πρόσκρουσης χρησιμεύει ως αερόσακος.
 • Το σύστημα LSP προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματος κάθε παιδιού, καθώς και στο μέγεθος κάθε οχήματος.
 • Η δυνατότητα ανάκλισης σας βοηθά να προσαρμόσετε το κάθισμα πολύ απλά και να εξασφαλίσετε τη μέγιστη άνεση για το παιδί σας.

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι κατάλληλο για όλα τα αυτοκίνητα.
Καλύτερο Ελαφρύ Κάθισμα Αυτοκινήτου
4.0 / 5

Το Maxi Cosi Coral Essential έχει μηχανισμό πλευρικής προστασίας που προστατεύει το παιδί σας σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Η ρυθμιζόμενη λαβή του διευκολύνει τη μετακίνηση του καθίσματος από τη μια θέση σε άλλη.

Πλεονεκτήματα

 • Διαθέτει έναν καταπληκτικό μηχανισμό πρόσδεσης.
 • Το σύστημα memory lock κάνει πολύ εύκολη την αφαίρεσή του από το καροτσάκι.
 • Έχει μια οπτικοακουστική ένδειξη που δείχνει ότι έχει εγκατασταθεί σωστά.

Μειονεκτήματα

 • Μερικές φορές η εγκατάσταση μπορεί να είναι δύσκολη
Καλύτερο κάθισμα αυτοκινήτου 360°
4.3 / 5

Το Joie I-spin 360 είναι εξοπλισμένο με προστατευτικό 360 μοιρών που περιστρέφεται προς τα εμπρός, προς τα πίσω και προς όλες τις ενδιάμεσες θέσεις, προστατεύοντας το παιδί σας από κάποια τυχαία σύγκρουση.

Πλεονεκτήματα

 • Είναι εύκολο να συναρμολογηθεί στο ISOFIX.
  Το παιδί νιώθει άνετα σε αυτό.
 • Μπορείτε εύκολα να περιστρέψετε το κάθισμα, ακόμη και με το ένα χέρι.
 • Έχει μαλακά μαξιλαράκια και υλικά που ενισχύουν την άνεση του παιδιού σας.

Μειονεκτήματα

 • Χρειάζεται πολύ χώρο.
Καλύτερο για βρέφη
4.7 / 5

Το Cybex Sirona είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία μείωσης ενέργειας που εξασφαλίζει την ασφάλεια του παιδιού σας όταν βλέπει προς τα εμπρός. Περιστρέφεται 360 μοίρες, διευκολύνοντας την τοποθέτηση του παιδιού στο κάθισμα.

Πλεονεκτήματα

 • Η εγκατάσταση είναι απλή.
 • Ένα κουμπί σας επιτρέπει να αλλάξετε τη φορά του να κοιτάει προς τα πίσω ή προς τα μπρος, όπως αρμόζει.
 • Έχει ένα ανθεκτικό “πόδι” που κρατά το κάθισμα στη θέση του.
 • Σας ειδοποιεί αν η θερμοκρασία στο όχημα είναι πολύ ζεστή για το βρέφος.

Μειονεκτήματα

Η ένδειξη κλειδώματος περιστροφής δεν λειτουργεί πάντα.

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Για να έχετε την καλύτερη εμπειρία στις διαδικτυακές σας αγορές, φροντίζουμε να ελέγχουμε συχνά τα προϊόντα και τις τιμές μας για να σας παρέχουμε τις πιο ποιοτικές επιλογές. Μπορείτε να εμπιστευτείτε τις προτάσεις μας.

Οδηγός αγοράς

 καθίσματα αυτοκινήτων για μωρά

Η αγορά ενός εξαιρετικού καθίσματος αυτοκινήτου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το παιδί σας. Θα χρειαστείτε ένα κάθισμα από τη στιγμή που θα φέρετε το νεογέννητο σπίτι σας από το νοσοκομείο, μέχρι να είναι σε ηλικία να φορέσει ζώνη ασφαλείας ενηλίκων, κάτι που γίνεται συνήθως γύρω στην ηλικία των δέκα ή λίγο αργότερα.

Δεν είναι ανάγκη να ξοδεύετε πολλά χρήματα για να αποκτήσετε το καλύτερο κάθισμα αυτοκινήτου. Πολλά μοντέλα μεσαίας τιμής είναι αρκετά καλά ή και καλύτερα από ακριβότερα μοντέλα. Ανεξάρτητα από την τιμή του, ένα συγκεκριμένο κάθισμα μπορεί να είναι ή να μην είναι συμβατό με το όχημά σας. Αυτό το άρθρο θα σας δώσει τις καλύτερες συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου καθίσματος αυτοκινήτου για το παιδί σας.
Πριν αναζητήσετε να αγοράσετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου για το μωρό σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, όπως θα δείτε παρακάτω.

Γιατί είναι απαραίτητα τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων;

Όταν ταξιδεύετε σε ένα όχημα, τα νεογέννητα και τα βρέφη χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Ένα σωστά τοποθετημένο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που βλέπει προς τα πίσω μπορεί να προστατεύσει το παιδί σας από τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος. Η ασφαλέστερη μέθοδος για την προστασία των παιδιών σας σε ένα όχημα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου, συχνά γνωστό ως παιδικό κάθισμα ασφαλείας. Μία από τις σημαντικότερες αιτίες θνησιμότητας και τραυματισμού των μικρών παιδιών είναι τα τροχαία ατυχήματα. Σύμφωνα με μια έκθεση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών (ETSC), το 19,3% των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκίνητα μεταξύ του 2014 και του 2016 δεν είχαν κατάλληλα συστήματα πρόσδεσης παιδιών ή ζώνες ασφαλείας. Ως εκ τούτου, η επιλογή του κατάλληλου καθίσματος ασφαλείας και η σωστή του χρήση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας του παιδιού σας. Το ιδανικό κάθισμα αυτοκινήτου για το παιδί σας θα πρέπει να ταιριάζει με το βάρος, το μέγεθος και την ηλικία τους, καθώς και με το όχημά σας.

Σε ορισμένες χώρες, η χρήση καθίσματος αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική επειδή σώζει ζωές. Σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE), είναι πολύ σημαντικό τα βρέφη και τα νήπια να κοιτούν προς την αντίθετη κατεύθυνση της κυκλοφορίας του αμαξιού για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών σε περίπτωση ατυχήματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν πιο αδύναμους μύες στον αυχένα από τα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες, ενώ ταυτόχρονα έχουν αρκετά μεγάλο και βαρύ κεφάλι.

Δοκιμή ασφάλειας των καθισμάτων αυτοκινήτων

Η δοκιμή σύγκρουσης χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της ασφάλειας των καθισμάτων αυτοκινήτων. Αυτή η δοκιμή διεξάγεται τοποθετώντας ένα δοκιμαστικό ομοίωμα σε ένα σωστά τοποθετημένο κάθισμα αυτοκινήτου σε έναν πάγκο δοκιμής σύγκρουσης. Στη συνέχεια, ο πάγκος δοκιμής επιταχύνει και επιβραδύνει με καθορισμένο ρυθμό για να μιμηθεί μια μετωπική σύγκρουση στα 48χλμ/ώρα.

Ο Κανονισμός του ΟΗΕ αριθ. 44 καθορίζει τις τεχνικές απαιτήσεις για τη δοκιμή εξαρτημάτων πρόσδεσης παιδιών, ώστε να εξασφαλίζεται η άριστη απόδοση ασφαλείας. Οι κανόνες αφορούν χαρακτηριστικά όπως η ευφλεκτότητα, η ελαστικότητα του υλικού, το μέγεθος του ιμάντα, το σημείο πρόσδεσης και η τοποθέτηση του σώματος του παιδιού στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, αυτό το χαρακτηριστικό θα εμποδίσει το κεφάλι του παιδιού να χτυπήσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ομάδες καθισμάτων αυτοκινήτων

Μπορείτε να αγοράσετε παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων με έναν από τους δύο τρόπους: ανάλογα με το βάρος του παιδιού σας ή ανάλογα με το ύψος του. Σημειώστε ότι τα καθίσματα δεν επιλέγονται με βάση την ηλικία του παιδιού σας.

Στην Ελλάδα, τα καθίσματα αυτοκινήτων με βάση το βάρος είναι ομαδοποιημένα καθίσματα που συμμορφώνονται με τον Κανονισμό του ΟΗΕ αριθ. 44. Υπάρχουν πέντε ομάδες για αυτές τις θέσεις:

Ομάδα Βάρος
Ομάδα 0                    Μέχρι 10 κιλά
Ομάδα 0+ 13 κιλά και κάτω
Ομάδα 1 9 έως 18 κιλά
Ομάδα 2 15 έως 25 κιλά
Ομάδα 3 22 έως 36 κιλά

Τύποι καθισμάτων αυτοκινήτων

Τα καθίσματα αυτοκινήτων προορίζονται για να προστατεύσουν το παιδί σας κατά τη μεταφορά. Το είδος που θα επιλέξετε θα καθοριστεί από την ηλικία του μωρού σας, το ύψος, το βάρος και τη διάρκεια ζωής του καθίσματος, καθώς και αν θέλετε να μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα το κάθισμα.

Εδώ θα βρείτε τους τύπους καθισμάτων αυτοκινήτων.

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

Από τα νεογέννητα έως τα νήπια, τα βρεφικά καθίσματα αυτοκινήτων έχουν σχεδιαστεί για να αγκαλιάζουν και να προστατεύουν τους μικρότερους επιβάτες. Συχνά κατασκευάζονται με μια βάση που παραμένει στερεωμένη στο όχημα, ενώ το κάθισμα μπορεί να μπαινοβγαίνει. Σε πολλούς γονείς αρέσει η απλότητα των βρεφικών καθισμάτων, τα οποία επιτρέπουν στο παιδί να παραμείνει στο κάθισμα, είτε μέσα, είτε έξω από το όχημα.

Μετατρέψιμα καθίσματα αυτοκινήτων

Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, τα μετατρέψιμα καθίσματα αυτοκινήτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν με φορά προς τα μπρος ή προς τα πίσω. Θυμηθείτε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να οδηγείτε με το παιδί σας να κοιτάει προς τα πίσω, μέχρι να φτάσει στο κατάλληλο ύψος και βάρος για να αλλάξετε την κατεύθυνση προς τα εμπρός.

Χρησιμοποιήστε ένα μετατρέψιμο κάθισμα μέχρι το παιδί σας να μεγαλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα έχει έρθει η ώρα να αναβαθμίσετε σε ένα συνδυαστικό ή ενισχυτικό κάθισμα όταν τα αυτιά του παιδιού σας φτάσουν στην κορυφή του καθίσματος ή οι ώμοι του είναι πάνω από τις υψηλότερες θέσεις.

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

Αυτά είναι τα στάνταρ καθίσματα παιδικών αυτοκινήτων που έχουν κατεύθυνση προς τα εμπρός και συνήθως χωρίζονται σε ομάδες με βάση την ηλικία, το βάρος ή το μέγεθος του παιδιού.

Για όσο είναι εφικτό, όλα τα παιδιά που έχουν υπερβεί τον περιορισμό ύψους ή βάρους για τη θέση που βλέπει προς τα πίσω θα πρέπει να χρησιμοποιούν παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με ζώνη ασφαλείας πολλαπλών σημείων. Ορισμένα οχήματα έχουν ενσωματωμένα καθίσματα αυτοκινήτου. Όπως και άλλα καθίσματα ασφαλείας οχημάτων που βλέπουν προς τα εμπρός, τα ενσωματωμένα καθίσματα είναι για παιδιά που είναι πλέον πολύ μεγάλα για τα καθίσματα αυτοκινήτων που βλέπουν προς τα πίσω.

Ενισχυτικά καθίσματα

Τα ενισχυτικά καθίσματα αυτοκινήτων, ή αλλιώς booster, συνιστώνται για παιδιά ηλικίας τουλάχιστον τεσσάρων ετών που ζυγίζουν τουλάχιστον 18 κιλά. Τα ενισχυτικά καθίσματα σηκώνουν το παιδί σας ψηλότερα στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Έτσι μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι τυποποιημένες ζώνες τριών σημείων περνούν από τα κατάλληλα σημεία του σώματος του παιδιού σας για να το προστατεύσουν.

Τι να ψάξετε όταν αγοράζετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου;

Ένα κάθισμα αυτοκινήτου είναι μια από τις πιο βασικές επενδύσεις που θα κάνετε για το παιδί σας, οπότε μη βιαστείτε να επιλέξετε το καλύτερο. Σχεδόν όλα τα καθίσματα αυτοκινήτων έχουν δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί, αλλά αν δεν ξέρετε πού να κοιτάξετε μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε τα καλύτερα. Έχουμε παραθέσει για εσάς όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή καθίσματος αυτοκινήτου για το παιδί σας.
Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν αγοράζετε κάθισμα αυτοκινήτου.

Συμβατότητα καθίσματος με το αυτοκίνητό σας

Είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου για το παιδί σας και να το χρησιμοποιείτε σωστά κάθε φορά που μπαίνει στο αμάξι σας. Βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα αυτοκινήτου που θέλετε να αγοράσετε ταιριάζει σωστά στο όχημά σας δοκιμάζοντάς το. Αγοράστε ένα κάθισμα αυτοκινήτου που μπορεί να τοποθετηθεί και να χρησιμοποιηθεί σωστά κάθε φορά.

Ευκολία εγκατάστασης

Πολλά καθίσματα αυτοκινήτων μπορούν να κουμπώσουν χρησιμοποιώντας μια κανονική ζώνη ασφαλείας ή το σύστημα LATCH, το οποίο χρησιμοποιεί ενσωματωμένα πιαστράκια και λουριά που απλοποιούν την τοποθέτηση του καθίσματος αυτοκινήτου.

isofix

Τα καθίσματα αυτοκινήτων Ομάδας 2/3 είναι καθίσματα με ψηλή πλάτη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα ISOFIX του οχήματος.

Το ISOFIX είναι μια τεχνολογία που λειτουργεί σε συνδυασμό με τη ζώνη ασφαλείας ενός αυτοκινήτου για να συγκρατήσει ένα κάθισμα στη θέση του. Οι σύνδεσμοι σε αυτά τα καθίσματα ταιριάζουν σε συγκεκριμένα σημεία που ενσωματώνονται στο κάθισμα του αυτοκινήτου σας. Αυτό βελτιώνει τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευκολία χρήσης του καθίσματος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η UNECE συνιστά το ISOFIX ως μία από τις ασφαλέστερες μεθόδους για την εγγυημένη ασφάλεια των καθισμάτων αυτοκινήτων και τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού των μωρών και των παιδιών κατά τη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Δείκτες ασφαλείας

Ορισμένα καθίσματα αυτοκινήτων περιλαμβάνουν ενσωματωμένους μηχανισμούς και δείκτες που σας δείχνουν ότι έχουν τοποθετηθεί σωστά. Η πλειοψηφία των προβλημάτων ασφάλειας των καθισμάτων αυτοκινήτων προέρχεται από τη λανθασμένη εγκατάσταση.

Υλικά

Πριν αγοράσετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου για το παιδί σας, θα πρέπει να εξετάσετε τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του. Το παιδικό κάθισμα κατασκευάζεται από πολυπροπυλένιο, ένα ισχυρό υλικό που κάμπτεται υπό πίεση και δεν σπάει τόσο εύκολα όσο άλλα πολυμερή.

Τα καλύμματα και τα λουράκια ασφαλείας είναι κατασκευασμένα από υφάσματα και βινύλιο. Τόσο τα καλύμματα όσο και τα λουριά πρέπει να περάσουν από δοκιμές ευφλεκτότητας, αλλά πρέπει επίσης να μπορούν να πλένονται. Επειδή τα απορρυπαντικά και οι χημικές ουσίες διασπούν τα μη εύφλεκτα υφάσματα, μπορούν να πλυθούν μόνο με ήπιο σαπούνι και νερό.

Μαξιλαράκι/Επένδυση και ασφάλεια

Κάθε γονέας ανησυχεί για την ασφάλεια και την άνεση του παιδιού του. Πολλοί γονείς αναζητούν μεθόδους για να ενισχύσουν την άνεση των παιδιών τους όταν ταξιδεύουν καθημερινά στο όχημα.

Ενώ τα καθίσματα αυτοκινήτων έχουν σχεδιαστεί με την ασφάλεια ως κύριο μέλημα, αρκετές μέθοδοι προσφέρουν ταυτόχρονα και άνεση χρησιμοποιώντας αφρώδη υλικά. Για παράδειγμα, τα καλύμματα των λουριών είναι μια άλλη δημοφιλής μέθοδος για την προσθήκη μαλακών υλικών σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου. Βεβαιωθείτε ότι τα καλύμματα των λουριών δεν παρεμποδίζουν την εφαρμογή τους.

Συμβατότητα με καρότσια

Πολλά καροτσάκια ή σκελετοί καροτσιών έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν καθίσματα αυτοκινήτων μωρών πάνω τους. Ένα σύστημα ταξιδιού είναι ένα καροτσάκι που είναι και κάθισμα αυτοκινήτου. Ωστόσο, αν έχετε ένα αγαπημένο κάθισμα αυτοκινήτου που δεν είναι συμβατό με το καροτσάκι σας, δείτε αν υπάρχει ξεχωριστός προσαρμογέας για τη σύνδεση των δύο.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε

Όταν αγοράζετε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, λάβετε υπόψη σας τα εξής:

Κάλυμμα

Επειδή το παιδί σας θα χρησιμοποιήσει το κάθισμα αυτοκινήτου για αρκετές ημέρες, το κάλυμμα πρέπει να αφαιρείται εύκολα και να πλένεται. Μια καθαρή ατμόσφαιρα είναι απαραίτητη για ένα ευχάριστο ταξίδι.
Βρεφική επένδυση/μαξιλαράκι

Για να μην πεταχτεί το παιδί σας προς τα πάνω σε περίπτωση σύγκρουσης, το μαξιλαράκι προστασίας πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο των ώμων σε ένα κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω και πάνω από το επίπεδο των ώμων σε ένα κάθισμα που βλέπει προς τα εμπρός. Ελέγχετε συχνά τους ιμάντες, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και η θέση της ζώνης μπορεί εύκολα χάσει την ευθυγράμμισή της.

Επιπλέον, αν ψάχνετε κάθισμα για ένα βρέφος, θα πρέπει να είναι σε θέση ύπνου και να έχει την επιλογή να προσθέσετε υποστηρικτικό μαξιλαράκι που βοηθά στην ανύψωση του μωρού, επιτρέποντάς του να εφαρμόζει με ασφάλεια στο κάθισμα.

Θήκη για ποτηράκι

Πρόκειται για ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό για μεγαλύτερα παιδιά, δεδομένου ότι παρέχει ένα μέρος για να τοποθετηθεί ένα μπουκάλι ή ποτηράκι χωρίς να χυθεί. Για ευκολία, επιλέξτε μια θήκη που μπορεί να τοποθετηθεί και στις δύο πλευρές του καθίσματος του αυτοκινήτου.

Λειτουργία περιστροφής

Επειδή μπορείτε να γυρίσετε το κάθισμα προς την ανοιχτή πόρτα, για να χειριστείτε όλα τα λουριά και να το επαναφέρετε στην αρχική του θέση, αυτό το χαρακτηριστικό απλοποιεί την πρόσδεση του παιδιού στο κάθισμα και την αφαίρεσή του από αυτό (είτε είναι θέση που έχει φορά προς τα πίσω ή προς τα εμπρός). Ένα κάθισμα αυτοκινήτου μπορεί να γυρίσει 180° για να αλλάξει την κατεύθυνση της διαδρομής ή να περιστραφεί για να επιτρέψει την απλή πρόσδεση και απασφάλιση του συστήματος συγκράτησης παιδιών (CRS).

Καλύτερες μάρκες καθισμάτων αυτοκινήτων για μωρά

Ένα κάθισμα αυτοκινήτου είναι ένα από τα βασικά πράγματα που θα αγοράσετε ποτέ για το παιδί σας. Ωστόσο, με τόσες πολλές μάρκες και προϊόντα για να διαλέξετε, μπορεί να δυσκολευτείτε να καταλάβετε ποιο είναι το πιο ασφαλές κάθισμα για το παιδί σας. Εδώ θα βρείτε τις προδιαγραφές των κορυφαίων κατασκευαστών που θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια σοφή απόφαση.

Britax

Η Britax στοχεύει να ξεπεράσει τα στάνταρ της βιομηχανίας. Στόχος της είναι να αναπτύξει βολικά προϊόντα για τους γονείς, αλλά θέλει επίσης να εξασφαλίσει ότι το παιδί σας είναι όσο πιο ασφαλές γίνεται στο δρόμο.
Η προστασία πρόσκρουσης SafeCell περιλαμβάνεται σε πολλά από τα προϊόντα της. Το Safecell Impact Protection έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην απορρόφηση των κραδασμών και να περιορίσει την κίνηση του παιδιού σας σε περίπτωση σύγκρουσης.

Cybex

Τα καθίσματα αυτοκινήτων Cybex έχουν σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα. Τα καθίσματα Cybex περιλαμβάνουν πρόσθετη γραμμική προστασία πλευρικής σύγκρουσης, τα οποία απορροφούν την ενέργεια από μια συντριβή και την ανακατευθύνουν μακριά από το παιδί. Το κάθισμα έχει πολλές θέσεις στήριξης κεφαλής και ιμάντες τύπου “no-rethread” που εξασφαλίζουν άνετη εφαρμογή για το παιδί.

Maxi Cosi

Αυτός ο κατασκευαστής καθισμάτων αυτοκινήτων δημιουργεί καθίσματα που είναι πολύ ευχάριστα στη χρήση. Η πλειοψηφία τους είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν, έχουν πολύ όμορφη εμφάνιση και πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας των καθισμάτων αυτοκινήτων. Έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τα πάντα. Επειδή τα περισσότερα καθίσματα αυτής της μάρκας είναι απλά στο χειρισμό και τον καθαρισμό, έγιναν εύκολα η πρώτη επιλογή για οικογένειες που ταξιδεύουν συχνά.

Joie

Το κάθισμα αυτοκινήτου Joie Stages κερδίζει βραβεία εδώ και πολλά χρόνια, καθώς είναι ανθεκτικό, άνετο, εύκολο στη μεταφορά και σας καθησυχάζει ότι το παιδί σας είναι ασφαλές. Ωστόσο, δεν είναι το μικρότερο κάθισμα αυτοκινήτου και οι θέσεις ανάκλισης πρέπει να επιλέγονται πριν το κάθισμα εγκατασταθεί στο όχημα.

Back to top button