Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Top 5 καλύτερα καλοριφέρ λαδιού 2024

Τα θερμαντικά σώματα λαδιού μπορούν να παρέχουν θέρμανση με χαμηλό κόστος, ενώ σας κρατούν ζεστούς και άνετους τα ψυχρά βράδια του χειμώνα. Για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή της καλύτερης συσκευής, εξετάσαμε τα 5 καλύτερα καλοριφέρ λαδιού, καθώς και τα εκάστοτε πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Συνεχίστε να διαβάζετε για να καλυφθεί η απάντηση στην ερώτηση σας για ποιο είναι το καλύτερο καλοριφέρ λαδιού.

Καλύτερο συνολικά
4.8 / 5

Το συγκεκριμένο καλοριφέρ λαδιού είναι μια απο τις καλύτερες επιλογές. Έρχεται με δέκα φέτες που επιτρέπουν την ταχύτερη μεταφορά θερμού αέρα και ο θερμοστάτης του εξασφαλίζει την εύκολη και ασφαλή χρήση του παντού.

Πλεονεκτήματα

 • Είναι μια οικονομικά αποδοτική επιλογή
 • Διαθέτει σύστημα που αποτρέπει την υπερθέρμανση
 • Διαθέτει ενσωματωμένο θερμοστάτη που προσφέρει μέγιστη ασφάλεια

Μειονεκτήματα

 • Όταν ζεσταίνεται, κάνει πολύ θόρυβο.
Αναπληρωματικό
4.5 / 5

Το Kerosun 2000W KOR 09EB διαθέτει τρεις ρυθμίσεις θέρμανσης, επιτρέποντάς την ομοιόμορφη θέρμανση ολόκληρου του δωματίου. Αυτό το θερμαντικό σώμα τέλος, διαθέτει ενσωματωμένη προστασία από παγετό για πρόσθετη ασφάλεια.

Πλεονεκτήματα

 • Διαθέτει τροχούς μεταφοράς για να διευκολύνεται η μετακίνησή του.
 • Η ενδεικτική λυχνία λειτουργίας του δείχνει αν είναι ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο.
 • Η θερμική του ασφάλεια του παρέχει πρόσθετη προστασία.

Μειονεκτήματα

 • Ακατάλληλο για μεγάλα δωμάτια
Η Καλύτερη Οικονομική Επιλογή
4.3 / 5

Αυτό το καλοριφέρ λαδιού διαθέτει ενσωματωμένο θερμοστάτη που ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία του χώρου για βέλτιστη απόδοση θέρμανσης. Διαθέτει επίσης, τέσσερις εύχρηστες ρόδες που κάνουν την φορητότητα του παιχνίδι.

Πλεονεκτήματα

 • Είναι ένα μικρό και φορητό ψυγείο.
 • Θερμαίνει αποτελεσματικά δωμάτια διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, ενώ παράλληλα εξοικονομεί ενέργεια.
 • Έχει υπέροχη εμφάνιση λόγω του μοντέρνου σχεδιασμού του.

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι φθηνό.
Καλύτερη έξυπνη λειτουργικότητα
4.0 / 5

Εντυπωσιάζει με την μοναδική κυψελοειδή αρχιτεκτονική που επιτρέπει την ταχύτερη εκπομπή θερμότητας σε χώρους έως 32 τετραγωνικά μέτρα. Η καινοτόμος τεχνολογία επιπρόσθετα του επιτρέπει τον εύκολο τηλεχειρισμό του.

Πλεονεκτήματα

 • Διαθέτει ρόδες στο κάτω μέρος για εύκολη μετακίνηση.
 • Δεν ζεσταίνεται πολύ.
 • Είναι εφικτό να χειριστεί εξ αποστάσεως.

Μειονεκτήματα

 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε καλά μονωμένους χώρους ή σε περιορισμένη βάση.
Καλύτερο με ανεμιστήρα
4.6 / 5

Το καλοριφέρ αυτό με θερμοστάτη και διακόπτη βαθμίδας, σας επιτρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο βαθμό θέρμανσης εξοικονομώντας χρήματα. Επιπλέον, με το θερμαντικό στοιχείο PTC εξασφαλίζεται η γρήγορη προθέρμανση του.

Πλεονεκτήματα

 • Παρέχει άψογα αποτελέσματα.
 • Η χρήση του είναι οικονομικά αποδοτική.
 • Κατά τη θέρμανση, είναι εντελώς αθόρυβο.
 • Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ζεσταθεί.

Μειονεκτήματα

 • Είναι σχετικά δαπανηρό.

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Ενημερώνουμε συνεχώς τους καταλόγους των προϊόντων μας για να σας παρέχουμε τα πιο πρόσφατα μοντέλα στις καλύτερες τιμές, για να είστε βέβαιοι ότι επιλέγετε τα πιο ποιοτικά προϊόντα.

Οδηγός αγοράς

καλοριφέρ λαδιού buying guide

Ακόμα και με ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης, το να μείνετε ζεστοί μπορεί να είναι δύσκολο αν ζείτε σε μια περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή εάν το σπίτι σας παρουσιάζει ανεπαρκή κουφώματα. Ωστόσο, ένα καλοριφέρ λαδιού μπορεί σίγουρα να βοηθήσει. Θα πρέπει να κάνετε ορισμένες κρίσιμες επιλογές κατά την αναζήτηση ενός καλοριφέρ λαδιού. Είστε στο σωστό μέρος, για να μάθετε καίριες και χρήσιμες συμβουλές, τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του και τις διάφορες τιμές καλοριφέρ λαδιού. Ας ξεκινήσουμε!

Τι είναι τα θερμαντικά σώματα λαδιού;

Το καλοριφέρ λαδιού είναι ένα είδος σώματος θέρμανσης που λειτουργεί με τη χρήση ειδικού λαδιού που διατηρεί τη θερμότητα και δεν χρειάζεται ποτέ αναπλήρωση, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό χρησιμοποιείται. Αυτό το ειδικό λάδι κυκλοφορεί στη συνέχεια στις σπείρες του καλοριφέρ. Ανάλογα με τη χωρητικότητα του θερμαντήρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές έως μεσαίας χωρητικότητας περιοχές.

Τα σημερινά καλοριφέρ με λάδι χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο είδος λαδιού που ονομάζεται διαθερμικό λάδι, το οποίο λειτουργεί ως η καλύτερη δεξαμενή θερμότητας. Το έλαιο αυτό έχει υψηλή ειδική θερμοχωρητικότητα και γενικά υψηλό σημείο βρασμού.

Πλεονεκτήματα του καλοριφέρ λαδιού

Λειτουργεί αθόρυβα

Τα καλοριφέρ λαδιού είναι εντελώς αθόρυβα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούν ανεμιστήρα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλέσει θόρυβο. Το κλικ των ρυθμίσεων του θερμοστάτη ή κάποιο μικρό τρίξιμο καθώς το λάδι και το μέταλλο αρχίζουν να ζεσταίνονται είναι οι μόνοι ήχοι που κάνει αυτό το είδος θερμαντήρα.

Δεν ξηραίνει τον αέρα

Σε αντίθεση με τη κοινότυπη πεποίθηση, στην πραγματικότητα οι ανεμιστήρες θέρμανσης είναι αυτοί που ξηραίνουν τον αέρα, και δημιουργούν μια άβολη ατμόσφαιρα και όχι τα σώματα λαδιο

.Αποτελεσματικό όσον αφορά τη χρήση ενέργειας

Τα σώματα λαδιού, όπως και οι άλλες ηλεκτρικές θερμάστρες, είναι ιδιαίτερα αποδοτικά και μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από το να παρέχουν απλώς θερμότητα όταν η συσκευή έχει απενεργοποιηθεί. Τέλος, είναι οικονομικότερα από την αγορά ενός κλιματιστικού και πολύ πιο συμφέροντα.

Ο θερμοστάτης προσαρμόζεται αυτόματα

Ο θερμοστάτης ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα για να διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία, ενώ παράλληλα αποτρέπει την υπερθέρμανση και εξοικονομεί ενέργεια.

Δεν χρειάζεται αντικατάσταση λαδιού

Το συγκεκριμένο είδος λαδιού που χρησιμοποιείται στα καλοριφέρ λαδιού δεν χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας. Ο μόνος σκοπός του είναι να βοηθήσει στη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος θέρμανσης. Κατά συνέπεια, δεν θα εξαντληθεί ποτέ, αποφεύγοντας την ανάγκη αναπλήρωσής του.

Φορητό και συμπαγές

Τα σώματα λαδιού είναι πλέον διαθέσιμα σε μια ποικιλία εύχρηστων κατασκευών που μπορούν να μεταφερθούν εύκολα από τη μια τοποθεσία στην άλλη. Οι περισσότεροι από αυτά είναι αρκετά μικροσκοπικά, ώστε να χωράνε σε μέρη όπου οι συμβατικοί θερμαντήρες δεν θα χωρούσαν.

Μειονεκτήματα του καλοριφέρ λαδιού

Απαιτεί αρκετό χρόνο για να ζεσταθεί

Τα καλοριφέρ με λάδι, σε αντίθεση με άλλα είδη θερμαντήρων, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να θερμανθούν στην αρχή. Ορισμένα θερμαντικά σώματα μπορούν να εκπέμψουν υψηλές θερμοκρασίες σε ένα δωμάτιο μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ μια θερμάστρα λαδιού μπορεί να χρειαστεί από 15 έως 30 λεπτά για να ζεστάνει τον αέρα στο εσωτερικό της.

Είναι δυνατόν η εξωτερική επιφάνεια να θερμανθεί αρκετά

Όταν πρόκειται για καλοριφέρ λαδιού, θα πρέπει επίσης να έχετε υπόψη σας ότι η εξωτερική επιφάνεια μπορεί να ζεσταθεί πολύ. Οι ενήλικες αναμένεται να το καταλάβουν αυτό και να μην αγγίζουν τη θερμάστρα όσο είναι αναμμένη ή μέχρι να κρυώσει, αλλά αν έχετε παιδιά, αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Είναι ασφαλή στη χρήση τα θερμαντικά σώματα λαδιού;

Σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα με ανεμιστήρα, τα θερμαντικά σώματα λαδιού είναι ασφαλή στη χρήση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιφάνειές τους παραμένουν ψυχρότερες και η αποτελεσματικότητα/ασφάλειά τους δεν εξαρτάται από την επαρκή κυκλοφορία. Επίσης, δεν δημιουργούν επικίνδυνους ρύπους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας θέρμανσης, σε αντίθεση με τα θερμαντικά σώματα αερίου.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας που π@ρέπει να αναζητήσετε σε ένα καλοριφέρ λαδιού

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε σε ένα καλοριφέρ λαδιού όσον αφορά την ασφάλεια.

Αυτόματη απενεργοποίηση

Η πλειονότητα των σύγχρονων μικρών θερμαντήρων διαθέτει αισθητήρα κλίσης για προστασία από τυχαία ανατροπή ή τοποθέτηση σε ασταθή επιφάνεια. Σε περίπτωση που ένα σώμα πέσει, μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Προστασία από υπερθέρμανση

Οι θερμαντήρες εσωτερικού χώρου για την πρόληψη υπερθέρμανσης ανιχνεύουν πότε τα εσωτερικά εξαρτήματα θερμαίνονται υπερβολικά. Για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση, ο διακόπτης απενεργοποιεί αυτόματα τη συσκευή όταν ανιχνεύεται επικίνδυνη θερμοκρασία.

Ρύθμιση αντιψυκτικού

Σε πολλά μοντέλα περιλαμβάνεται αντιψυκτικό για να μην παγώσει το λάδι στο εσωτερικό του θερμαντήρα. Το καλοριφέρ σας θα καταστεί άχρηστα εάν παγώσουν οι σωλήνες σας.

Καλυμμένες φέτες (θερμαντικά στοιχεία)

Τα καλοριφέρ λαδιού με καλυμμένες φέτες εμποδίζουν τους μικρούς μας φίλους και τα ζώα να έρθουν σε επαφή με καυτές επιφάνειες, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους.

Τι να αναζητήσετε σε ένα καλοριφέρ λαδιού

Αυτά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα σώμα λαδιού είναι το εξής.

Θερμοστάτης

Μπορείτε να εξατομικεύσετε τις προτιμήσεις θέρμανσης με ρυθμιζόμενους θερμοστάτες. Για παράδειγμα, οι θερμοστάτες επιτρέπουν στους θερμαντήρες λαδιού να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται αυτόματα για να διατηρούν μια κατάλληλη θερμοκρασία αντί να λειτουργούν συνεχώς, εξοικονομώντας χρήματα και αποφεύγοντας τα ζεστά δωμάτια.

Ευκολία ελέγχου

Για το λόγο αυτό, πολλά καλοριφέρ λαδιού διαθέτουν τηλεχειριστήριο. Όλες οι λειτουργίες του σώματος ελέγχονται από τα περισσότερα τηλεχειριστήρια, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση θερμότητας, να τροποποιήσετε τη θερμοκρασία ή να ρυθμίσετε το χρονοδιακόπτη χωρίς να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Σε ορισμένες θερμάστρες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές smartphone για τον έλεγχο της θερμοκρασίας.

Φορητότητα και ευελιξία

Τα καλοριφέρ λαδιού έχουν συχνά αρκετό βάρος, που μπορεί να δυσχεράνει τη μεταφορά τους. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι θερμαντήρες λαδιού διαθέτουν ρόδες. Πριν προβείτε σε αγορά, βεβαιωθείτε ότι το καλοριφέρ λαδιού που θα επιλέξετε είναι φορητό.

Ενεργειακή απόδοση

Η ενεργειακή απόδοση είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά ενός θερμαντήρα, είτε πρόκειται για καλοριφέρ λαδιού είτε για άλλο είδος. Η αποδοτικότητα των θερμαντικών σωμάτων λαδιού είναι σημαντικά μεγαλύτερη από εκείνη των συμβατικών θερμαντήρων χώρου. Από πολλές απόψεις, η προσθήκη διαθερμικού ελαίου βελτιώνει την ικανότητα διατήρησης της θερμότητας. Ακόμα και μετά την απενεργοποίησή τους, τα θερμαντικά σώματα με λάδι μπορούν να παράγουν θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μέγεθος

Επειδή μπορεί να εκτιμάτε την κινητικότητα ή το χώρο στο δάπεδο, το μέγεθος είναι επίσης σημαντικό. Η γνώση του μεγέθους του προϊόντος σας θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη διασφάλιση της ασφάλειάς του και, σε ορισμένες περιπτώσεις, της ευκολίας χρήσης του. Τα μεγαλύτερα, για παράδειγμα, μπορεί να μην ταιριάζουν καλά στο χώρο σας, να γίνονται στενά και ίσως να αποτελούν αιτία για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ρυθμίσεις θερμότητας

Ρυθμίσεις θερμότητας

Κάθε αξιοπρεπές καλοριφέρ λαδιού θα πρέπει να διαθέτει πολλαπλές ρυθμίσεις θερμότητας. Αυτό θα σας παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο της απόδοσης θερμότητας στο χώρο, επιτρέποντάς σας να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Εγγύηση

Η εγγύηση για ένα προϊόν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη πριν από την αγορά του, και οι θερμάστρες λαδιού δεν αποτελούν εξαίρεση. Η συνήθης διάρκεια εγγύησης για αυτού του είδους τη συσκευή είναι ένα έτος- ωστόσο, οι εκάστοτε κατασκευαστές ενδέχεται να παρέχουν και μεγαλύτερες εγγυήσεις.

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός των σωμάτων θέρμανσης είναι ζωτικής σημασίας, καθώς καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας τους. Ορισμένες έχουν ως στόχο να προστατευτούν το σώμα από το να θερμαίνεται υπερβολικά, ενώ άλλες διαθέτουν μακρύτερο, ευρύτερο σχήμα που επιτρέπει την καλύτερη διασπορά της θερμότητας σε μεγαλύτερη επιφάνεια.

Καλύτερες μάρκες καλοριφέρ λαδιού

Οι καλύτερες μάρκες με τις καλύτερες κριτικές για τα καλοριφέρ λαδιού παρατίθενται παρακάτω.

Kerosun

Στην αγορά, η Kerosun είναι ένας σημαντικός κατασκευαστής φορητών θερμαντικών σωμάτων λαδιού. Τα περισσότερα από τα θερμαντικά τους σώματα διαθέτουν ενσωματωμένη ενδεικτική λυχνία λειτουργίας και προστασία από παγετό, καθιστώντας τα οικονομικά και ιδανικά για να ζεστάνετε το σπίτι σας και να απολαύσετε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Delonghi

Η DeLonghi κατασκευάζει υψηλής ποιότητας θερμαντικά σώματα λαδιού που είναι δημοφιλή στους καταναλωτές. Η πλειονότητα των θερμαντικών τους σωμάτων είναι κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής ποιότητας, καθιστώντας τα μακράς διάρκειας και άκρως ελκυστικά.

Moriss

Η Morris είναι γνωστή για την παραγωγή καλοριφέρ λαδιού με μοναδική κυψελοειδή αρχιτεκτονική που επιτρέπει την ταχύτερη εκπομπή θερμότητας. τους διαθέτουν επίσης καλυμμένες φέτες για περαιτέρω ασφάλεια και έξυπνη τεχνολογία που επιτρέπει τον τηλεχειρισμό.

Συμπέρασμα

Τα θερμαντικά σώματα λαδιού είναι μια εξαιρετική πηγή θερμότητας και μπορούν να σας προσφέρουν άνεση σε λογική τιμή. Εάν ψάχνετε για ένα τέτοιο, είναι ζωτικής σημασίας να εξετάσετε την ενεργειακή απόδοση, τα χειριστήρια, το μέγεθος, το σχεδιασμό και τις ρυθμίσεις θερμότητας.

Back to top button