Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Οι kαλύτερες kαφετιέρες 2024

Ο καφές είναι βασικό συστατικό στην πρωινή ρουτίνα πολλών ανθρώπων. Κάποιοι προτιμούν να τον παίρνουν από την τοπική τους καφετέρια τους στο δρόμο για τη δουλειά, άλλοι ετοιμάζουν τον δικό τους καφέ στο σπίτι με γαλλική πρέσα ή ιταλικό μπρίκι Moka και άλλοι επιλέγουν αυτόματες καφετιέρες. Κάθε προσέγγιση έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, ανάλογα με το αν ψάχνετε για άρωμα και γεύση, για μια γρήγορη δόση καφεΐνης ή και τα δύο.

Υπάρχουν πολλοί τύποι χειροκίνητων καφετιέρων εκεί έξω, αλλά σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στις αυτόματες μηχανές καφέ. Εάν αναρωτιέστε ποιες είναι οι καλύτερες καφετιέρες της αγοράς, συνεχίστε να διαβάζετε.

Αξιολόγηση
Αξιολόγηση
Αξιολόγηση
Αξιολόγηση

Οι διαφορετικοί τύποι καφετιέρων

Ενώ η χειροκίνητη καφετιέρα είναι η παραδοσιακή επιλογή, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν την ταχύτητα και την ευκολία των αυτόματων μηχανών καφέ. Ακολουθεί μια γρήγορη λίστα με τους καλύτερους τύπους αυτόματων καφετιέρων.

Μηχανές εσπρέσο

Ιδανικά για κάθε τύπο καφέ, αυτά τα μηχανήματα έχουν λόγο που είναι δημοφιλή. Οι μηχανές εσπρέσο ασκούν πίεση για να ρίχνουν τον καφέ στο φλιτζάνι σας, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλει τη συνοχή του. Οι μηχανές εσπρέσο μπορούν να είναι είτε ημιαυτόματες είτε πλήρως αυτόματες και η πίεση παρέχεται από μια αντλία, και στις δύο περιπτώσεις. Μπορούν επίσης να είναι χειροκίνητες, ωστόσο στην περίπτωση αυτή πρέπει να παρέχετε μόνοι σας την απαραίτητη πίεση μέσω ενός μοχλού.

Ιταλικά μπρίκια

Για καφέ που δεν είναι αλεσμένος λεπτή σκόνη, τα ιταλικά μπρίκια είναι ένας παλιός τύπος αυτόματης καφετιέρας που κατασκευάζεται ακόμα και σήμερα. Είναι απλά ανοξείδωτα μπρίκια με καπάκι, τοποθετημένα σε ζεστό μάτι. Όπως με τα στάνταρ μπρίκια που ζεσταίνουν νερό, αυτές οι συσκευές είναι όμορφες στην απλότητά τους, ενώ σας αφήνουν ελευθερία επιλογών. Και αυτό είναι καλό – μπορείτε να επιλέξετε πόσο νερό, πόσο καφέ, τι είδους καφέ θα χρησιμοποιήσετε και για πόση ώρα θα τον παρασκευάζετε. Ουσιαστικά, τα ιταλικά μπρίκια καφέ είναι η τέλεια μέση λύση μεταξύ χειροκίνητων καφετιέρων και των περισσότερων άλλων αυτόματων μηχανών καφέ.

Καφετιέρες φίλτρου

Ιδανικό για μεσαίο έως λεπτό αλεσμένο καφέ, αυτές είναι ίσως το πιο διάσημο είδος καφετιέρων. Μπορούν να συνοδεύονται με κωνικά ή επίπεδα φίλτρα αλλά με κάθε τρόπο η γεύση είναι συνήθως παρόμοια. Οι καφετιέρες φίλτρου είναι απλές και εύχρηστες, αλλά σπάνια παράγουν την πλουσιότερη γεύση. Φυσικά, η ποιότητα διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο της μηχανής. Έτσι, χρησιμοποιώντας μια υψηλής ποιότητας καφετιέρα φίλτρου με τους κόκκους καφέ που προτιμάτε μπορείτε να φτιάξετε την τέλειο για εσάς καφέ, με πλούσια γεύση και άρωμα.

Καφετιέρες ενός φλιτζανιού με κάψουλες

Βολεύουν για μικρά νοικοκυριά που έχουν μόνο ένα ή δύο άτομα που καταναλώνουν καφέ και που δεν έχουν υπερβολικά συγκεκριμένες προτιμήσεις γεύσης και αρώματος, τα μηχανήματα με κάψουλες είναι ιδανικά για μια γρήγορη δόση καφεΐνης. Ο καφές που χρησιμοποιούν διατίθεται σε προσυσκευασμένες κάψουλες που μπορείτε να αγοράσετε από τα τοπικά καταστήματά σας ή στο διαδίκτυο. Εξαιτίας αυτού, το αποτέλεσμα είναι συνήθως απλό και κοινό αλλά αυτό δεν είναι το δυνατό σημείο αυτών των μηχανών. Αν το μόνο που θέλετε είναι ένα γρήγορο φλιτζάνι καφέ που θα σας δώσει ενέργεια, αυτή είναι ίσως η πιο βολική επιλογή.

Τι πρέπει να προσέχω όταν αγοράζω καφετιέρα;

Ποιός τύπος έχει τα χαρακτηριστικά που θέλετε; Και ποια επιπλέον στοιχεία και λειτουργίες πρέπει να αναζητάτε; Εν συντομία:

Χωρητικότητα

Οι καφετιέρες μπορούν να παράγουν από ένα έως είκοσι φλιτζάνια κάθε φορά, οπότε επιλέξτε μια με τη σωστή χωρητικότητα για τις ανάγκες σας. Το να επιλέξετε κάτι που ξεπερνά για λίγο τις ανάγκες σας μπορεί επίσης να είναι έξυπνο – είστε νοικοκυριό με δύο καταναλωτές καφέ; Τότε ίσως μια μηχανή καφέ για δύο φλιτζάνια είναι κατάλληλη για εσάς, αλλά αν έχετε συχνά επισκέπτες, μια μηχανή τεσσάρων φλιτζανιών μπορεί να είναι καλύτερη.

Έλεγχος έντασης

Εάν αναζητάτε κάτι περισσότερο από μια σωτήρια πρωινή δόση καφεΐνης και θέλετε να προσαρμόσετε την εμπειρία του καφέ σας, ορισμένες μηχανές καφέ διαθέτουν ελέγχους ρυθμίσεων έντασης. Αυτά σας επιτρέπουν να ελέγξετε το πόσο δυνατός θα είναι ο καφές σας.

Φίλτρα νερού

Οι καφετιέρες λειτουργούν με νερό βρύσης, γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε μια με φίλτρο νερού.

Προγραμματιζόμενο ρολόι, αυτόματη απενεργοποίηση, κτλ

Όσο περισσότερα πράγματα μπορείτε να ρυθμίσετε με την καφετιέρα σας, τόσο ευκολότερα θα είναι τα πρωινά σας. Στο κάτω-κάτω, ο σκοπός της καφετιέρας είναι να κάνει τα πρωινά σας να κυλούν πιο ομαλά.

Επιπλέον χαρακτηριστικά που μπορεί να είναι χρήσιμα

Φυσικά, υπάρχουν πολλές δευτερεύουσες δυνατότητες και πρόσθετα που μπορεί να θέλετε σε μια καφετιέρα. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

  • Θερμή εστία. Δεν αρέσει σε όλους αυτή η προσθήκη, καθώς μπορεί να είναι κίνδυνος για την ασφάλεια όταν χρησιμοποιείται λάθος. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται σωστά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε τον καφέ σας ζεστό ενώ κάνετε άλλα πράγματα.
  • Παύση παρασκευής. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδανικό για καφετιέρες που μπορούν να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ταυτόχρονα. Σας επιτρέπει να διακόψετε τη διαδικασία για να βάλετε ένα ή δύο φλιτζάνια καφέ και στη συνέχεια να συνεχίσετε την παρασκευή για να ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα φλιτζάνια.
  • Κανάτα. Πολλές καφετιέρες διαθέτουν τη δική τους κανάτα. Είναι συνήθως γυάλινη και μονωμένη. Οι μονωμένες καφετέριες διατηρούν τον καφέ ζεστό, αλλά όχι το γυαλί, και είναι κλασική επιλογή.
  • Φίλτρα καφέ. Αυτά μπορεί να είναι είτε πολλαπλών χρήσεων είτε χάρτινα. Τα χάρτινα φίλτρα πρέπει να απορριφθούν και να αντικατασταθούν, ενώ τα φίλτρα πολλαπλών χρήσεων μπορούν να ξεπλυθούν και να ξαναμπούν στο μηχάνημα.

Κατάφερε κάποιος από αυτούς τους τύπους καφετιέρας να σας τραβήξει την προσοχή ή θα επιλέγατε μια χειροκίνητη καφετιέρα; Όπου και αν καταλήξατε, θυμηθείτε να ψάχνετε πάντα έναν συνδυασμό υψηλής ποιότητας και εξατομικευμένων λειτουργιών και χαρακτηριστικών. Δεν έχει νόημα να πληρώνετε για λειτουργίες που δεν θα χρειαστείτε, αλλά είναι επίσης ενοχλητικό όταν η νέα σας καφετιέρα δεν διαθέτει μια βασική και απαραίτητη λειτουργία. Όμως μόλις βρείτε το σωστό μηχάνημα για εσάς, οι ανάγκες σας για καφέ θα ικανοποιούνται για τα επόμενα χρόνια.

Back to top button