Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Top 5 καλύτεροι θερμοπομποί 2024

Ο χειμώνας είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί ως ζεστός. Δεν μπορούν όλοι να αντέξουν το κρύο που τον συνοδεύει. Ευτυχώς, πλέον η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν την απάντηση σχεδόν σε κάθε πρόβλημα. Με την εφεύρεση των θερμαντικών σωμάτων, η θέρμανση σε μια κρύα μέρα δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Ωστόσο, αυτά τα θερμαντικά σώματα διαφέρουν ως προς την ποιότητά τους. Γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε τα πέντε κορυφαία θερμαντικά σώματα που διατίθενται στην αγορά. Ας ξεκινήσουμε με τα καλύτερα θερμοπομπός για κάθε περίσταση.

Καλύτερο συνολικά
5.0 / 5

Το Atlantic F129 ανήκει στην κατηγορία του καλύτερου καλοριφέρ συνολικά. Διαθέτει ισχύ 2500W και αθόρυβη λειτουργία. Προσφέρει άμεση ζεστασιά χωρίς να στεγνώνει το δωμάτιο, ενώ επίσης έχει πενταετή εγγύηση.

Πλεονεκτήματα

  • Συμφέρει ενεργειακά
  • Διαθέτει καλαίσθητο σχεδιαμό
  • Θερμαίνει γρήγορα

Μειονεκτήματα

  • Δεν είναι φθηνός
Καλύτερος μετατρεπόμενος θερμοπομπός
4.7 / 5

Το Heater Nobo NTL4T ανήκει στην κατηγορία του καλύτερου μετατρέψιμου καλοριφέρ για αγορά. Μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο ή να στηριχθεί με πόδια. Έχει ισχύ 1500W και βαθμό προστασίας IP24, με ισχύ αναμονής 0,5W.

Πλεονεκτήματα

  • Ευελιξία
  • Εξαιρετικά συμφέρουσα επιλογή για την τιμή του
  • Βαθμός προστασίας IP24
  • Ωραίο design

Μειονεκτήματα

  • Χαμηλή ισχύς
Η Καλύτερη Οικονομική Επιλογή
4.2 / 5

Το Mica Rohnson R072 είναι η καλύτερη οικονομική επιλογή καλοριφέρ. Διαθέτει τρεις ρυθμίσεις ισχύος και ισχύ 2000W. Έχει αδιάβροχη προστασία και ειδική λαβή που σας επιτρέπει να το μετακινείτε εύκολα.

Πλεονεκτήματα

  • Καλή ισχύς
  • Ανθεκτικός στο νερό
  • Έχει πολλαπλές ρυθμίσεις ισχύος
  • Καλή αξία για την τιμή του

Μειονεκτήματα

  • Χαμηλή ισχύς θέρμανσης
Καλύτερο design
4.8 / 5

Το Delonghi HCX9120E ανήκει στην κατηγορία καλοριφέρ με τον καλύτερο σχεδιασμό. Διαθέτει λειτουργία Eco Plus που του επιτρέπει να ελέγχει διαφορετικά επίπεδα ισχύος. Διαθέτει επίσης αυτόματη ασφάλεια και συναγερμό.

Πλεονεκτήματα

  • Λειτουργία Eco Plus
  • Σύστημα δύο ανεμιστήρων
  • Αυτόμετη ασφάλεια
  • Αποδοτική κατανομή θερμότητας

Μειονεκτήματα

  • Θέματα με την τοποθέτηση στη βάση τοίχου
Η καλύτερη πολυλειτουργική
4.3 / 5

Το Cecotec Totalpure 3 In1 ανήκει στην κατηγορία του καλύτερου πολυλειτουργικού καλοριφέρ. Έχει ισχύ 2000W, οθόνη LED και χρονοδιακόπτη για έως και 8 ώρες. Αυτό το ψυγείο σας επιτρέπει να επιλέξετε έως 14 ταχύτητες.

Πλεονεκτήματα

  • Καλή ισχύς
  • Πολυλειτουργικότητα
  • LED οθόνη
  • Smart χαρακτηριστικά

Μειονεκτήματα

  • Είναι ακριβός

Ενημερώσεις περιεχομένου:

Ενημερώνουμε συνεχώς τους καταλόγους των προϊόντων μας για να σας παρέχουμε τα πιο πρόσφατα μοντέλα στις καλύτερες τιμές, για να είστε βέβαιοι ότι επιλέγετε τα πιο ποιοτικά προϊόντα.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

θερμοπομποί buying guide

Τύποι θέρμανσης θερμοπομπών

Τα θερμαντικά σώματα θερμαίνουν το δωμάτιό σας μέσω μιας διαδικασίας μετάδοσης θερμότητας που ονομάζεται μεταφορά. Όταν το νερό στοκαλοριφέρ είναι ζεστό, ο αέρας στο δωμάτιο θα αρχίσει επίσης να ζεσταίνεται μέσω της μεταφοράς. Ο ζεστός αέρας θα αρχίσει να περιφέρεται στο δωμάτιο, δημιουργώντας έτσι ζεστασιά καθώς ο αέρας κυκλοφορεί. Υπάρχουν τρεις τύποι θερμοπομποί κριτικές, τους οποίους αναλύουμε παρακάτω.

Θερμοπομποί κεντρικής θέρμανσης

Τα θερμαντικά σώματα κεντρικής θέρμανσης λειτουργούν χρησιμοποιώντας το ζεστό νερό που παρέχει ο λέβητάς σας για να παράγει ζεστασιά. Μπορείτε να ελέγχετε αυτόν τον τύπο καλοριφέρ κεντρικά ως μέρος του συστήματος θέρμανσής σας. Για να δώσουν δύναμη και αντοχή στο θερμαντικό σώμα της κεντρικής θέρμανσης, έχουν συχνά κατασκευαστεί από χυτοσίδηρο που προσφέρει την ιδανική απόδοση θερμότητας.

Ηλεκτρικοί θερμοπομποί

Όπως υποδηλώνει το όνομα ηλεκτρικός θερμοπομπός, η πηγή ενέργειας για αυτό το καλοριφέρ είναι η ηλεκτρική ενέργεια. Σε αντίθεση με τα θερμαντικά σώματα κεντρικής θέρμανσης, οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί λειτουργούν εντελώς ανεξάρτητα από την κεντρική θέρμανση. Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ είναι γεμάτα με ανθεκτικά στη σκουριά διαλύματα και αντιδιαβρωτικά. Τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα θερμαίνονται από ένα στοιχείο που συνήθως προστίθεται κάτω από αυτά. Αυτός ο τύπος καλοριφέρ περιέχει θερμοδυναμικά υγρά, τα οποία θα θερμανθούν και θα επεκταθούν τη στιγμή που μεταφέρεται ηλεκτρισμός σε όλο το σύστημα. Η θερμότητα του υγρού γίνεται αισθητή στην επιφάνεια του καλοριφέρ, παρέχοντας ζεστασιά στο δωμάτιο.

Φορητοί θερμοπομποί

Μπορείτε να τους τοποθετήσετε στον τοίχο, κατά προτίμηση κάτω από το πηνίο στην περίπτωση των οριζόντιων καλοριφέρ. Υπάρχουν ορισμένα είδη ηλεκτρικών καλοριφέρ που είναι φορητά ή ημι-φορητά καλοριφέρ. Αυτά τα φορητά θερμαντικά σώματα καλοριφέρ λειτουργούν ανεξάρτητα από άλλα καλοριφέρ επιτρέποντάς σας να τα τοποθετήσετε οπουδήποτε θέλετε στο δωμάτιό σας. Τα φορητά θερμαντικά σώματα χρησιμοποιούνται συχνά ως συμπλήρωμα των συμβατικών καλοριφέρ, εκεί όπου δεν μπορούν να παρέχουν αρκετή θερμότητα.

Θερμοπομποί διπλής καύσης

Τα θερμαντικά σώματα διπλής καύσης είναι ένας συνδυασμός ηλεκτρικών και υδραυλικών θερμαντικών σωμάτων. Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ και τα θερμαντικά σώματα διπλής καύσης λειτουργούν παρόμοια. Ωστόσο, τα θερμαντικά σώματα διπλής καύσης συχνά συνδέονται με την κεντρική θέρμανση με μια υδραυλική εγκατάσταση, η οποία σας επιτρέπει να τα χρησιμοποιήσετε ως επέκταση n στην κεντρική θέρμανση του σπιτιού σας.

Υλικά θερμοπομπών

Τα θερμαντικά σώματα διατίθενται σε διαφορετικές μορφές και ποιότητες. Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο αποκαλύπτει πολλά για την ποιότητα και την αντοχή του θερμοπομπού. Παρακάτω σας παρέχουμε τα άλλα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα θερμαντικά σώματα.

Χυτοσίδηρος

Οι θερμοπομποί που φτιάχνονται με χυτοσίδηρο ήταν σπουδαίοι πριν την σύγχρονη εγκατάσταση. Αυτό συμβαίνει επειδή τα θερμαντικά σώματα από χυτοσίδηρο χρειάζονταν πολύ χρόνο για να ζεσταθούν και να κρυώσουν. Τα θερμαντικά σώματα από χυτοσίδηρο είναι καλά κατασκευασμένα και υψηλής ποιότητας, αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα σε αυτό. Τα θερμαντικά σώματα από χυτοσίδηρο είναι πολύ βαριά. Όπως είπαμε νωρίτερα, τα θερμαντικά σώματα από χυτοσίδηρο χρειάζονται λίγο χρόνο για να ζεσταθούν. Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τους θερμοπομπούς είναι να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων, τοποθετώντας τους νωρίς πριν πλησιάσει η ώρα που θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε. Τα θερμαντικά σώματα από χυτοσίδηρο θα διατηρήσουν τη θερμότητά τους για λίγο αφού θερμανθεί.

Μαλακός χάλυβας

Τα θερμαντικά σώματα από μαλακό χάλυβα είναι τα πιο κοινά και συνήθως είναι πολύ φθηνά. Τα θερμαντικά σώματα από μαλακό χάλυβα είναι τόσο κοινά που τα περισσότερα καλοριφέρ που βλέπετε στην αγορά ή στο διαδίκτυο είναι κατασκευασμένα από μαλακό χάλυβα. Έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν εύκολα να σχεδιαστούν με διαφορετικά φινιρίσματα λόγω της αντοχής του υλικού τους. Ωστόσο, τα θερμαντικά σώματα από μαλακό χάλυβα συχνά σκουριάζουν εύκολα, ειδικά αν έχετε ένα σύστημα μέγιστης ροής ή συνδυασμένο λέβητα στο σπίτι σας. Μπορείτε να αποτρέψετε αυτήν τη σκουριά με την τακτική συντήρηση και την προσθήκη ενός αναστολέα στο σύστημα.

Ανοξείδωτο ατσάλι

Όπως τα θερμαντικά σώματα από μαλακό χάλυβα, τα θερμαντικά σώματα από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν παρόμοιες ιδιότητες, καθώς είναι ισχυρά και μπορούν να λάβουν οποιοδήποτε σχέδιο. Η κύρια διαφορά μεταξύ των θερμαντικών σωμάτων από ανοξείδωτο χάλυβα και των θερμαντικών σωμάτων από μαλακό χάλυβα είναι ότι τα θερμαντικά σώματα από ανοξείδωτο χάλυβα δεν θα σκουριάσουν όπως αυτά από μαλακό χάλυβα. Με αυτό κατά νου, η προσθήκη ενός αναστολέα δεν θα έβλαπτε. Επειδή ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ανθεκτικός στη σκουριά, συχνά διαθέτουν εγγυήσεις που κυμαίνονται από 5 έως 25 χρόνια. Το μειονέκτημα των θερμαντικών σωμάτων από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ότι είναι αρκετά ακριβά σε σύγκριση με τον μαλακό χάλυβα. Επίσης, τα θερμαντικά σώματα από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν λιγότερα σχέδια σε σύγκριση με τα θερμαντικά σώματα από μαλακό χάλυβα.

Αλουμίνιο

Το αλουμίνιο είναι το ιδανικό υλικό για την κατασκευή καλοριφέρ χάρη στην εξαιρετικά αγωγιμότητα θερμότητας, που του επιτρέπει να θερμαίνεται και να κρυώνει σχεδόν αμέσως. Λόγω της υπεραγωγιμότητάς του, τα θερμαντικά σώματα αλουμινίου παρέχουν περισσότερη θερμότητα από άλλους τύπους καλοριφέρ, σε σημείο που θα μπορούσατε να προσθέσετε τους διαφορετικούς τύπους καλοριφέρ. Αυτό συνεπάγεται ότι αντί να αγοράσετε ένα ή δύο θερμαντικά σώματα για το σπίτι σας, μπορείτε να πάρετε ένα καλοριφέρ αλουμινίου που θα καλύψει τις ανάγκες σας πλήρως. Τα θερμαντικά σώματα αλουμινίου είναι επίσης πολύ ελαφριά. Όπως συμβαίνει πάντα, τα θερμαντικά σώματα αλουμινίου έχουν το μειονέκτημά τους, καθώς είναι πραγματικά ακριβά. Το βάρος του καλοριφέρ αλουμινίου είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα μείον καθώς το αλουμίνιο αποδεικνύεται εύθραυστο.

Τύποι θερμοπομπών

Τύποι θερμοπομπών

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τύπων καλοριφέρ τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε. Παρακάτω σας παρέχουμε μια επισκόπηση των διαφόρων τύπων καλοριφέρ.

  • Θερμοπομποί μονού πάνελ – Οι θερμοπομποί μονού πάνελ είναι συνήθως τοποθετημένοι στον τοίχο με θέα προς τα έξω στο δωμάτιό σας. Αυτός ο τύπος καλοριφέρ έχει μικρότερη επιφάνεια για να εκπέμπει θερμότητα. Επομένως δεν μπορεί να παράγει τόση θερμότητα όσο τα θερμαντικά σώματα διπλού πάνελ. Ωστόσο, τα θερμαντικά σώματα μονού πάνελ είναι ιδανικά αν τα χρησιμοποιείτε σε μικρό χώρο.
  • Θερμοπομποί διπλών πάνελ – Αυτός ο τύπος καλοριφέρ διαθέτει δύο ατσάλινα πάνελ καθώς και δύο συνδέσμους που ονομάζονται πτερύγια μεταφοράς. Αυτά τα πτερύγια μεταφοράς είναι υπεύθυνα για την παραγωγή περισσότερης θερμότητας. Η προσαύξηση δύο πτερυγίων μεταφοράς διευρύνει την επιφάνεια του ψυγείου, αυξάνοντας έτσι την παραγωγή θερμότητας.
  • Θερμοπομποί σωλήνες – Αυτός ο τύπος καλοριφέρ είναι κατασκευασμένος από σωλήνες διατεταγμένους σε σειρές που συνδέονται στο επάνω και στο κάτω μέρος για να σχηματίσουν ένα ενιαίο τμήμα. Οι θερμοπομποί σωλήνες είναι ιδανικοί για μεγαλύτερα σπίτια με ψηλά ταβάνια που απαιτούν πολλή θερμότητα. Σε σύγκριση με τα θερμαντικά σώματα πάνελ, οι θερμοπομποί σωλήνες έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια και παράγουν περισσότερη θερμότητα.
  • Πετσετοκρεμάστρες – Όπως υποδηλώνει το όνομα πετσετοκρεμάστρες, αυτοί οι τύποι καλοριφέρ είναι κατασκευασμένοι ειδικά για να θερμαίνονται οι πετσέτες, καθιστώντας τις αφράτες και ζεστές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θέρμανση δωματίων. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο πρωταρχικός τους στόχος.

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε θερμοπομπούς;

Θα πρέπει να προσέχετε ορισμένα πράγματα όταν αγοράζετε καλοριφέρ για το σπίτι σας, καθώς ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά θα καθορίσουν εάν μείνετε ικανοποιημένοι με το καλοριφέρ ή όχι. Αυτές οι λεπτομέρειες καθορίζουν εν πολλοίς τι θέση καταλαμβάνουν οι θερμοπομποί κριτικές.

Μέγεθος

Το μέγεθος του θερμοπομπού είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν πρέπει να παραβλέψετε. Μετριέται σε BTU (British Thermal Unit). Το μέγιστο μέγεθος χώρου που μπορεί να θερμανθεί ένα καλοριφέρ εξαρτάται από την τιμή του τετραγωνικού μέτρου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορείτε να υπολογίσετε τη μέτρηση BTU του δωματίου σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζατε τι μέγεθος καλοριφέρ ταιριάζει στο δωμάτιό σας. Για παράδειγμα, εάν το BTU του δωματίου σας είναι 3500 BTU, εννοείται ότι πρέπει να πάρετε ένα ψυγείο με ίσο BTU (3500).

Κόστος

Όταν αγοράζετε καλοριφέρ, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος του. Αλλά όχι μόνο το κόστος του καλοριφέρ, αλλά και το κόστος εκμετάλλευσής του. Για παράδειγμα, αν αγοράζετε ηλεκτρικό καλοριφέρ, οφείλετε να σκεφτείτε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς παίρνουν το δίκαιο μερίδιο ενέργειας τους. Εάν λαμβάνετε ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης με υδραυλικά καλοριφέρ, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πώς θα πληρώσετε για τη συντήρησή του. Ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του καλοριφέρ, το μέγιστο κόστος του καλοριφέρ πέφτει μεταξύ 200 και 450 ευρώ.

Σχεδιασμός

Ενώ τα θερμαντικά σώματα είναι διαφορετικών μεγεθών και κόστους, είναι επίσης διαφόρων σχεδίων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε μια αγορά. Τα περισσότερα θερμαντικά σώματα είναι είτε οριζόντια είτε κάθετα. Το επιτοίχιο οριζόντιο καλοριφέρ συνήθως διατηρείται κάτω από τις κουρτίνες. Επίσης, τα καλύμματα των καλοριφέρ δεν σχεδιάζονται με γνώμονα την αισθητική. Τα κάθετα θερμαντικά σώματα, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν πολλαπλά σχέδια και φινιρίσματα, καθώς συνήθως διατηρούνται σε ανοιχτό χώρο.

Ρύθμιση θερμότητας

Ρύθμιση θερμότητας

Μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμότητα σχεδόν για οποιοδήποτε καλοριφέρ. Ωστόσο, για συστήματα κεντρικής θέρμανσης μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμότητα αλλάζοντας το συνολικό επίπεδο θερμότητας στο σύστημα. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τη θερμότητα χρησιμοποιώντας ξεχωριστό ρυθμιστικό μηχανισμό. Όταν επιλέγετε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ, θα πρέπει να πάρετε ένα με ρυθμιστή θερμότητας.

Κλίμα

Το κλίμα της περιοχής ή της χώρας στην οποία κατοικείτε πρέπει να ληφθεί υπόψη. Δεν θα σας ωφελήσει να αγοράσετε ένα σε μια πολύ ζεστή περιοχή. Σε χώρες όπως η Ελλάδα, το κλίμα είναι σχετικά ζεστό. Έτσι, δεν υπάρχει ανάγκη για συστήματα κεντρικής θέρμανσης. Οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί είναι ο κανόνας στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά ηλεκτρικού θερμοπομπού

Σε αυτήν την ενότητα, θα συζητήσουμε τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών καλοριφέρ. Τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα είναι περισσότερο μια αυτόνομη συσκευή, καθώς δεν χρειάζεται να αποτελούν μέρος ενός συστήματος καλοριφέρ κεντρικής θέρμανσης.

  • Τηλεχειριστήριο – Όταν παίρνετε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα που έρχεται με τηλεχειριστήριο. Το τηλεχειριστήριο μέσω Wi-Fi σας βοηθά να ελέγχετε το ηλεκτρικό καλοριφέρ. Ορισμένα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα έχουν τηλεχειριστήριο, παρέχοντας σας ορισμένες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να ελέγχετε και να προγραμματίζετε το καλοριφέρ χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία.
  • Οθόνη – Ένα βασικό χαρακτηριστικό του ηλεκτρικού καλοριφέρ είναι η οθόνη του. Τα περισσότερα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα διαθέτουν οθόνη LED. Έτσι, η οθόνη LED είναι πολύ χρήσιμη καθώς σας επιτρέπει να βλέπετε ορισμένες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τους κύκλους θερμότητας, τους θερμοστάτες κτλ. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να βιαστείτε πολύ να αγοράσετε μία χωρίς έξυπνη οθόνη.
  • Χρονόμετρο – Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό καλοριφέρ σας τακτικά ή, ας πούμε, σε καθημερινή βάση, τότε το χρονόμετρο είναι κάτι που θα σας φανεί πολύ βολικό. Με τη λειτουργία χρονοδιακόπτη στο ηλεκτρικό σας καλοριφέρ, μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένες ώρες που θέλετε να ενεργοποιηθεί η θέρμανση και όταν θέλετε να απενεργοποιηθεί.
  • Θερμοστάτης – Ο θερμοστάτης είναι ίσως το πιο κρίσιμο χαρακτηριστικό του ηλεκτρικού καλοριφέρ σας. Γιατί; Ο θερμοστάτης στο ηλεκτρικό καλοριφέρ σας είναι υπεύθυνος για τη μέτρηση και τη διατήρηση της θερμοκρασίας που θέλετε στο δωμάτιο ή το σπίτι σας. Η ικανότητα του ηλεκτρικού καλοριφέρ σας να διατηρεί το επιθυμητό επίπεδο θερμότητας καθορίζεται από το πόσο ακριβής είναι ο θερμοστάτης στο ηλεκτρικό καλοριφέρ σας. Εάν ο θερμοστάτης σας δεν είναι ακριβής, θα διαπιστώσετε ότι τα επίπεδα θερμότητας θα διαφέρουν το ένα από το άλλο και ορισμένα σημεία μπορεί να είναι θερμότερα από άλλα.
  • Προγραμματισμός – Ο προγραμματισμός ενός ηλεκτρικού καλοριφέρ είναι ζωτικής σημασίας, καθώς είναι υπεύθυνος για το χρονόμετρο του καλοριφέρ σας. Ο προγραμματισμός ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων συνήθως κυμαίνεται μέσω ενός χρονοδιακόπτη που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τους ηλεκτρικούς θερμαντήρες σε μια συγκεκριμένη ώρα που είχε προγραμματιστεί. Ο προγραμματισμός ηλεκτρικών καλοριφέρ σας βοηθά επίσης να ορίσετε χρονοδιαγράμματα θέρμανσης για διάφορα δωμάτια.
  • Οθόνη ενέργειας – Δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για το λογαριασμό ενέργειας; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεστε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ με οθόνη ενέργειας. Σας βοηθά να παρακολουθείτε την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό καλοριφέρ, εξοικονομώντας έτσι χρήματα. Έτσι, εάν θέλετε να παρακολουθείτε τη χρήση της ενέργειας σας, επιλέξτε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ με μια οθόνη ενέργειας.

Πού να τοποθετήσετε τον θερμοπομπό;

Με όλα όσα γνωρίζετε τώρα για τα θερμαντικά σώματα, δημιουργείται το εξής ερώτημα: «Πού να τοποθετήσω το καλοριφέρ;» Λοιπόν, έχουμε μια απάντηση σε αυτό. Για αποτελεσματική και αποδοτική χρήση, πρέπει να τοποθετήσετε το καλοριφέρ σας σε μια κεντρική θέση στο δωμάτιό σας. Με αυτόν τον τρόπο, το καλοριφέρ σας θα διανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα σε όλες τις γωνίες του δωματίου ταυτόχρονα και τη θερμοκρασία. Ωστόσο, εάν η βαθμολογία BTU του θερμοπομπού σας πληροί τις απαιτήσεις για το δωμάτιο, η περιοχή τοποθέτησης δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, καθώς θα κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα. Μπορείτε να τοποθετήσετε το καλοριφέρ σας κάτω από το παράθυρο επειδή πυκνός κρύος αέρας κοντά στο παράθυρο θα βυθιστεί στο πάτωμα, ενώ η θερμότητα από το καλοριφέρ θα αυξηθεί. Αυτή η διαδικασία αντισταθμίζει τον κρύο αέρα, αλλάζοντάς τον σε θερμό.

Καλύτερα brands θερμοπομπών

Τα καλύτερα brands θερμοπομπών είναι οι Atlantic, Nobo, DeLonghi και Rohnson. Αυτές οι εταιρείες είναι γνωστές για την ανθεκτικότητα και την απόδοση των προϊόντων τους. Παρακάτω παρουσιάζεται μια επισκόπηση των συγκεκριμένων εταιρειών.

Atlantic

Η Atlantic, που ονομάζεται επίσημα Groupe Atlantic, ιδρύθηκε το 1968 από τους Radat και Lamoure. Είναι μια γαλλική εταιρεία που βρίσκεται σε περισσότερες από δέκα χώρες παγκοσμίως και έχει πάνω από είκοσι εργοστάσια. Ειδικεύονται σε λύσεις θερμικής άνεσης και έχουν προσωπικό 6500 υπαλλήλους.

Nobo

Η Nobo είναι ένας γίγαντας στη διεθνή αγορά λύσεων θέρμανσης. Ειδικεύονται σε καινοτόμα συστήματα θέρμανσης και ελέγχου. Η εταιρεία Nobo εδρεύει στη Νορβηγία και υπάρχει εδώ και πάνω από εκατό χρόνια. Η μάρκα έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια θερμαντήρες παγκοσμίως.

DeLonghi

Η DeLonghi είναι επίσημα γνωστή ως DeLonghi S.p.A και αποτελεί μια ιταλική κατασκευαστική εταιρεία που ειδικεύεται σε μικρές συσκευές. Ιδρύθηκε το 1902 και έχει την έδρα της στο Travesco της Ιταλίας. Η εταιρεία διαθέτει προσωπικό 6554 υπαλλήλων.

Rohnson

Η εταιρεία Rohnson είναι η εμπορική εταιρεία Electra στην Πράγα. Ιδρύθηκε το 2002 και ειδικεύεται στη διανομή οικιακών συσκευών όπως θερμαντήρες, συσκευές περιποίησης μαλλιών και συσκευές κουζίνας.

Back to top button