Toptest.gr αφιερώνει πολλές ώρες στην έρευνα για να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για αγορά. Κάθε προϊόν εδώ επιλέγεται ανεξάρτητα από την ομάδα μας. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενό μας, μπορούμε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Top 5 καλύτεροι εκτυπωτές 2024

Είτε πρόκειται για βασική εκτύπωση εγγράφων είτε για εκτύπωση φωτογραφιών επαγγελματικού τύπου, χρειάζεστε έναν εκτυπωτή στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι θα αποκτήσετε τον καλύτερο εκτυπωτή για τις καθημερινές σας ανάγκες.

Αξιολόγηση
Αξιολόγηση
Αξιολόγηση
Αξιολόγηση
Αξιολόγηση

EPSON Tank L3151

EPSON Tank L3151
Καλύτερος συνολικά

Πλεονεκτήματα

 • Είναι συμπαγής εξοικονομώντας πολύ χώρο
 • Υποστηρίζει εκτύπωση διπλής όψης
 • Είναι απλός στη χρήση και στη λειτουργία

Μειονεκτήματα

 • Η τιμή του είναι λίγο υψηλή
 • Δεν χειρίζεται καλά μεγαλύτερα φορτία εκτυπώσεων

Επισκόπηση

Ο EPSON Tank L3151 ανήκει στην κατηγορία του καλύτερου συνολικά εκτυπωτή. Είναι ένα πολυμηχάνημα εκτύπωσης λειτουργικό και εύχρηστο που απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους χρήστες.

Ελέγξτε την τιμή


LEXMARK MB2236ADWE

LEXMARK MB2236ADWE
Ο καλύτερος εκτυπωτής laser μονόχρωμης εκτύπωσης

Πλεονεκτήματα

 • Γρήγορη και αποτελεσματική ταχύτητα εκτύπωσης
 • Καλή ποιότητα εκτύπωσης και βολικές λειτουργίες
 • Εύκολος στη χρήση
 • Έχει δυνατότητα αναβάθμισης χωρητικότητας εισόδου
 • Έχει εντυπωσιακό μηνιαίο όγκο εκτυπώσεων

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι τόσο φθηνός ως προς τη λειτουργία και τη συντήρηση
 • Η συσκευή έχει μεγάλο βάρος και ογκώδη σχεδιασμό

Επισκόπηση

Ο LEXMARK MB2236ADWE είναι ο απόλυτος μονόχρωμος εκτυπωτής laser που διαχειρίζεται έως και 34 σελίδες ανά λεπτό. Επιπρόσθετα διαθέτει άκρως βοηθητικά χαρακτηριστικά όπως WIFI, μπροστινή θύρα USB και οθόνη αφής e-task.

Ελέγξτε την τιμή


HP DESKJET PLUS IA6075

HP DESKJET PLUS IA6075
Καλύτερος φθηνός εκτυπωτής

Πλεονεκτήματα

 • Υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης
 • Διαθέτει HP InstantInk
 • Δυνατότητα εκτύπωσης μέσω κινητού τηλεφώνου
 • Εξοικονομεί πολύ χώρο
 • Εύκολη εγκατάσταση
 • Φθηνός και άκρως λειτουργικός

Μειονεκτήματα

 • Το κόστος του μελανιού και των εκτυπώσεων είναι λίγο ακριβό

Επισκόπηση

Αυτός ο εκτυπωτής χαρακτηρίζεται ως ο καλύτερος φθηνός εκτυπωτής και συνδυάζει χαμηλή τιμή με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Μπορείτε να εκτελέσετε εύκολα και γρήγορα όποια εργασία εκτύπωσης χρειάζεστε.

Ελέγξτε την τιμή


EPSON ECOTANK L5190

EPSON ECOTANK L5190
Καλύτερος εκτυπωτής Wi-Fi

Πλεονεκτήματα

 • Διαθέτει φιαλίδια μελανιού χαμηλού κόστους που σας εξοικονομούν πολλά κατά τη διάρκεια της αναγόμωσης
 • Παρέχει καλή ποιότητα απόδοσης όταν χρησιμοποιείτε τις τυπικές ή υψηλότερες ρυθμίσεις ποιότητας
 • Διαθέτει οθόνη LCD

Μειονεκτήματα

 • Το χρώμα στην εκτύπωση εικόνων δεν είναι τόσο ιδανικό
 • Η συσκευασία δεν συνοδεύεται από καλώδιο USB

Επισκόπηση

Ο EPSON ECOTANK L5190 θεωρείται ο καλύτερος εκτυπωτής Wi-Fi με χαμηλό λειτουργικό κόστος. Ο εκτυπωτής συνοδεύεται από ένα πακέτο μελανιών τύπου InkTank που διαρκεί έως και για τρία χρόνια εκτύπωσης.

Ελέγξτε την τιμή


CANON PIXMA G640

CANON PIXMA G640
CANON PIXMA G640

Πλεονεκτήματα

 • Μπορεί να εξυπηρετεί λειτουργίες εκτύπωσης είτε με περιγράμματα είτε και χωρίς
 • Διαθέτει μπουκάλι μελανιού μεγάλης διάρκειας
 • Έχει πολύ χαμηλό κόστος εκτύπωσης

Μειονεκτήματα

 • Δεν διαθέτει αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης
 • Δεν διαθέτει συνδεσιμότητα ethernet

Επισκόπηση

Ο εκτυπωτής αυτός θεωρείται ως ο καλύτερος για εκτύπωση φωτογραφιών άριστης ποιότητας. Συνδυάζει τη δυνατότητα εκτύπωσης μεγάλων ποσοτήτων με χαμηλό κόστος και την απαράμιλλη ποιότητα εκτύπωσης φωτογραφιών.

Ελέγξτε την τιμή


Οδηγός αγοράς

ektypotis

Σήμερα οι περισσότεροι αποθηκεύουν τα διάφορα αρχεία τους, όπως τα έγγραφα και τις φωτογραφίες τους στους δίσκους των laptops και στο cloud. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη εκτύπωσης αυτών των φωτογραφιών και εγγράφων για φυσική αναφορά, ιδίως κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων ή άλλων παρόμοιων περιστάσεων. Δεδομένου του τεράστιου εύρους επιλογών, το να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε τον καλύτερο εκτυπωτή δεν είναι πάντα το πιο εύκολο πράγμα.

Oι εκτυπωτές πλέον έχουν γίνει αρκετά προσιτοί και παρουσιάζουν εκπληκτικά χαρακτηριστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε την καλύτερη ποιότητα εκτυπωμένων εγγράφων και εικόνων. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα σας καθοδηγήσουν κατά την αγορά ενός εκτυπωτή.

Πότε είναι απαραίτητο να έχετε έναν εκτυπωτή;

Η εργασία από το σπίτι είναι πλέον μια πολύ οικεία και συνήθης συνθήκη. Εκ των πραγμάτων επομένως, θα χρειαστείτε έναν εκτυπωτή για να αντιγράφετε, να εκτυπώνετε και να σαρώνετε τα έγγραφα της εργασίας σας. Όπως αντίστοιχα και οι μαθητές πλέον χρειάζονται εκτυπωτές για τις εργασίες και τα μαθήματα τους.

Οι λάτρεις της φωτογραφίας επίσης και όλοι όσοι χρειάζονται εκτύπωση σε χειροπιαστό χαρτί θα εκτιμήσουν την απόκτηση ενός εκτυπωτή που θα τους λύσει τα χέρια. Έχοντας έναν εκτυπωτή στο σπίτι θα είστε ανά πάσα στιγμή σε θέση να εκτυπώσετε ότι επείγει χωρίς να χρειάζεται να αναζητάτε το πιο κοντινό κατάστημα εκτύπωσης.

 • Κανονικός εκτυπωτής – Αυτοί οι εκτυπωτές χρησιμοποιούν κυρίως μελάνι και είναι κατάλληλοι για παραγωγή χαμηλού όγκου εκτύπωσης. Εξυπηρετούν ως επί το πλείστον έναν σκοπό, που είναι η εκτύπωση.
 • All-In-One Εκτυπωτές- Πολυμηχανήματα – Αυτοί, ανάλογα με τη διαμόρφωσή τους, είναι εξοπλισμένοι με λειτουργίες αντιγραφής, σάρωσης, εκτύπωσης, μερικές φορές φαξ και άλλες λειτουργίες.

Είδη εκτυπωτών

Οι εκτυπωτές διατίθενται σε διάφορους τύπους και λειτουργούν όλοι με διαφορετικό τρόπο. Ακολουθούν οι τύποι που κυκλοφορούν στην αγορά:

Εκτυπωτές InkJet – έγχυσης μελάνης

Οι εκτυπωτές InkJet χρησιμοποιούνται ευρέως στα σπίτια για την εκτύπωση εγγράφων. Λειτουργούν ψεκάζοντας εκατοντάδες μικροσκοπικά σταγονίδια μελανιού στο χαρτί. Τα δοχεία μελανιών των εκτυπωτών InkJet διατίθενται συνήθως σε κίτρινο, ματζέντα (φούξια) και κυανό, τα οποία αναμειγμένα μεταξύ τους μπορούν για να σχηματίσουν οποιοδήποτε χρώμα θέλετε.

Η τεχνική που χρησιμοποιείται στους εκτυπωτές InkJet είναι απλούστερη από ό,τι στους εκτυπωτές laser, αν και μπορεί πιο εύκολα να οδηγήσει σε μουτζούρες. Οι εκτυπωτές InkJet είναι κυρίως κατάλληλοι για άτομα που χρειάζονται μικρό όγκο εκτύπωσης. Το πλεονέκτημα του InkJet έναντι του laser είναι ότι μπορεί να εκτυπώσει σε διάφορους τύπους χαρτιού.

Εκτυπωτές Laser (Λέιζερ)

Από την άλλη πλευρά, οι εκτυπωτές laser χρησιμοποιούν toner. Πρόκειται για μια σκόνη που λιώνει στο χαρτί για να σχηματίσει μόνιμες εικόνες. Οι εκτυπωτές laser λειτουργούν ταχύτερα από τους εκτυπωτές μελάνης και παράγουν έγγραφα ανθεκτικά στο ξεθώριασμα. Συνήθως, λειτουργούν με το να στρέφουν ακτίνες laser σε ένα περιστρεφόμενο φωτοευαίσθητο δοχείο για να λάμπει η εικόνα της σελίδας.

Οι εκτυπωτές laser είναι κατάλληλοι για χρήση σε γραφεία και για άτομα με υψηλές ανάγκες παραγωγής ασπρόμαυρων εγγράφων. Είναι σχετικά ταχύτεροι από τους εκτυπωτές InkJet και παράγουν έγγραφα καλύτερης ποιότητας.

Πολυλειτουργικοί εκτυπωτές

Αυτοί μπορεί να είναι είτε εκτυπωτές laser είτε εκτυπωτές έγχυσης μελάνης, αλλά πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με δυνατότητες αντιγραφής και σάρωσης και μαζί με ορισμένες άλλες λειτουργίες, όπως το φαξ.

Εκτυπωτές φωτογραφιών

Πρόκειται για εκτυπωτές μίας λειτουργίας που είναι γενικά κατασκευασμένοι μόνο για την εκτύπωση φωτογραφιών ή γραφικών εικόνων. Παρέχουν υψηλής ποιότητας ανάλυση και ποιοτικές εικόνες, αλλά συνήθως δεν είναι κατάλληλοι για οποιοδήποτε άλλο είδος εκτύπωσης. Ορισμένοι από αυτούς είναι διαθέσιμοι και σε πολύ μικρά μεγέθη που εκτυπώνουν εικόνες μικρού μεγέθους.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε έναν εκτυπωτή;

Θα ήταν καταστροφικό αν πηγαίνατε σε ένα κατάστημα και αγοράζατε τυχαία έναν εκτυπωτή χωρίς να λάβετε υπόψη σας τους ακόλουθους παράγοντες.

Κόστος συντήρησης

Είναι σημαντικό να αγοράσετε έναν καλό εκτυπωτή σε χαμηλή τιμή αλλά και με χαμηλό κόστος λειτουργίας. Για αυτό θα πρέπει πάντα να έχετε υπόψη σας και κάποιους επιπρόσθετους παράγοντες, όπως τα έξοδα για τα αναλώσιμα, μελάνι, κασέτες κ.τ.λ. και κάθε πότε και πόσο θα χρειάζεστε να ξαναγεμίσετε το δοχείο μελανιού.

Επιπλέον, ελέγξτε ότι η τιμή για τα ανταλλακτικά είναι δίκαιη και συμφέρουσα σε περίπτωση που κάποια εξαρτήματα σπάσουν ή φθαρούν. Γενικά να εξετάζετε τη διάρκεια ζωής του και όλους τους παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τη συνολική αποδοτικότητα/χρησιμότητα του εκτυπωτή.

Σύνδεση

Ορισμένοι εκτυπωτές είναι ασύρματοι που συνδέονται μέσω Wi-Fi στις συσκευές σας και εκτυπώνουν ό,τι χρειάζεστε. Ενώ κάποιοι άλλοι εκτυπωτές υποστηρίζουν τόσο ασύρματη συνδεσιμότητα, όσο και ενσύρματη, επιτρέποντας παράλληλα τη σύνδεση και μέσω καλωδίων.

Άλλοι χρησιμοποιούν USB/καλώδιο για να συνδεθούν στη συσκευή και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το USB για να συνδέσετε τον εκτυπωτή στο τοπικό δίκτυο ethernet.

Οι περισσότεροι πλήρως εξοπλισμένοι εκτυπωτές, ειδικά οι εκτυπωτές AIO, προσφέρουν πλέον λειτουργίες που βασίζονται στο διαδίκτυο. Αυτές οι λειτουργίες παρέχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο διαδίκτυο.

Εναλλακτικά, ορισμένοι εκτυπωτές υποστηρίζουν εκτύπωση απευθείας από κάρτα SD.

Εργαλεία εκτύπωσης

Οι εκτυπωτές διατίθενται σε δύο τύπους:

 • Ασπρόμαυροι (μονόχρωμοι εκτυπωτές) – ο πιο βασικός τύπος εκτυπωτή, φθηνός που παρέχει μόνο ασπρόμαυρα αντίγραφα από οτιδήποτε. Μπορούν να προσφέρουν την κατάλληλη δόση χρώματος για να δημιουργήσουν γκρίζες αποχρώσεις και μεταβάσεις χρωμάτων, καθιστώντας το εκτυπωμένο υλικό ποιοτικότερο.
 • Οι έγχρωμοι εκτυπωτές –  πολλαπλές αποδόσεις χρώματος και μπορούν να εκτυπώνουν πολύχρωμες εικόνες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους έγχρωμους εκτυπωτές γενικά είναι η απαίτηση να υπάρχουν πάντα όλα τα χρώματα στον εκτυπωτή, καθώς διαφορετικά μπορεί απλά να μην εκτυπώσουν καθόλου.

Ποιότητα εκτύπωσης

ektypoti output quality

Πρέπει να εξετάσετε το είδος της ποιότητας εκτύπωσης που θέλετε, επειδή ο κάθε εκτυπωτής παρουσιάζει διαφορετικές ποιότητες απόδοσης. Για παράδειγμα, οι εκτυπωτές laser δίνουν πιο ευκρινείς και ακριβείς λεπτομέρειες από τους εκτυπωτές ψεκασμού μελάνης, ειδικά όταν πρόκειται για λεπτές γραμμές ή μικρά γράμματα.

Ωστόσο, όταν εκτυπώνετε φωτογραφίες, οι εκτυπωτές InkJet είναι καλύτεροι, επειδή η λειτουργία έγχυσης μελάνης θα δημιουργήσει εξαιρετικούς και πλούσιους τόνους. Ορισμένοι εκτυπωτές θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες όταν ασχολούνται με κείμενα, ενώ κάποιοι άλλοι θα τα πάνε καλά όταν παράγουν φωτεινά και λεπτομερή γραφικά.

Μέγεθος εκτυπωτή και Υπόσταση

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη το μέγεθος και το αποτύπωμα ενός εκτυπωτή, ειδικά αν υπάρχει περιορισμένος χώρος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μικρότεροι εκτυπωτές είναι καλύτεροι για τα σπίτια, ενώ οι μεγαλύτεροι για τα γραφεία. Ίσως, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εκτυπωτές inkjet προτιμώνται για οικιακή χρήση σε αντίθεση με τους εκτυπωτές λέιζερ.

Γενικά, οι εκτυπωτές InkJet είναι μικρότεροι από τους εκτυπωτές laser και λιγότερο ογκώδεις. Ένα σπίτι εκ των πραγμάτων δεν απαιτεί έναν ογκώδη εκτυπωτή, ιδίως αν πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα.

Προδιαγραφές

Διάφορες προδιαγραφές αξιολογούν γενικά τους εκτυπωτές. Οι προδιαγραφές αυτές είναι βασικά τυποποιημένα σύνολα δοκιμών που αναπτύχθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO).

 • PPM (σελίδες ανά λεπτό)
 • DPI (κουκκίδες ανά ίντσα)

Εκτύπωση διπλής όψης

Πρόκειται για μια λειτουργία εκτύπωσης που σας επιτρέπει να εκτυπώνετε και στις δύο όψεις του χαρτιού. Αυτό επιτυγχάνεται είτε με αυτόματη περιστροφή των σελίδων κατά την εκτύπωση από το μηχάνημα είτε με χειροκίνητη περιστροφή της σελίδας όταν ολοκληρωθεί η μία πλευρά. Είναι μια λειτουργία σχεδόν απαραίτητη στους εκτυπωτές, καθώς συμβάλλει στην εξοικονόμηση χαρτιού, άρα και στο κόστους εκτύπωσης μακροπρόθεσμα.

Ευκολία χρήσης

Καλό θα ήταν να αγοράσετε έναν εκτυπωτή τον οποίο μπορείτε να χειριστείτε εύκολα χωρίς τη χρήση εγχειριδίου. Ένας εκτυπωτής με οθόνη αφής είναι ευκολότερος στη χρήση, επειδή τα πάντα εμφανίζονται στην οθόνη του. Ορισμένοι εκτυπωτές, ιδίως οι φθηνότεροι, διαθέτουν οθόνη υγρών κρυστάλλων 1-2 γραμμών που παρέχει περιορισμένες πληροφορίες και είναι έτσι δύσκολος στη χρήση.

Επιπλέον, επιβεβαιώστε ότι ο εκτυπωτής που θέλετε διαθέτει καλώδιο USB, ακόμη και αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την ασύρματη επιλογή. Ορισμένα μοντέλα απαιτούν καλώδιο για τη σύνδεση με το WIFI για πρώτη φορά. Το καλώδιο USB θα σας βοηθήσει επίσης σε περίπτωση που το δίκτυο WIFI δεν είναι διαθέσιμο.

Διεπαφή εκτυπωτή

Οι περισσότεροι εκτυπωτές διαθέτουν μια οπτική οθόνη για την εμφάνιση βασικών πληροφοριών σχετικά με την εκτύπωση, την αντιγραφή ή τη σάρωση. Ορισμένοι διαθέτουν ακόμη και λειτουργία οθόνης αφής που καθιστά τη λειτουργία ευκολότερη και ταχύτερη. Όταν αγοράζετε έναν εκτυπωτή, βεβαιωθείτε ότι η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη, διότι θα κάνει την εμπειρία σας καλύτερη.

Αν λάβετε υπόψη όλες τις οδηγίες που αναφέρονται παραπάνω, θα αποκτήσετε σίγουρα τον καλύτερο εκτυπωτή της αγοράς που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας.

Οι καλύτερες μάρκες εκτυπωτών

Για να θεωρηθεί ένας εκτυπωτής ο καλύτερος, πρέπει να διαθέτει όλες τις ιδιότητες ενός καλού εκτυπωτή. Οι μάρκες που επιλέξαμε ως τις καλύτερες είναι αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι γνωστές, διαχρονικές μάρκες που είναι δημοφιλείς για την καλή ποιότητα των υπηρεσιών τους. Ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες μάρκες εκτυπωτών.

Epson

Η Epson είναι μια ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών που ιδρύθηκε το 1946 και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης, κατασκευής και πώλησης εξοπλισμού πληροφορικής. Η εταιρεία δραστηριοποιείται μέσω διαφορετικών επιχειρηματικών τομέων, στην παροχή λύσεων εκτύπωσης, στις οπτικές επικοινωνίες και σε φορητά και βιομηχανικά προϊόντα. Η Epson είναι γνωστή για την παροχή εκτυπωτών και άλλων προϊόντων εκτύπωσης υψηλής ποιότητας.

Canon

Η Canon είναι κορυφαία εταιρεία παροχής επαγγελματικού και καταναλωτικού εξοπλισμού απεικόνισης, καθώς και συστημάτων πληροφοριών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1934 και από τότε ευδοκιμεί στον κλάδο. Αν χρειάζεστε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, φακούς, φλας, εκτυπωτές και άλλο εξοπλισμό εκτύπωσης, εμπιστευτείτε την Canon για να σας τα παρέχει στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

HP

Η Hewlett Packard, γνωστή και ως HP, είναι ένας δημοφιλής παραγωγός υπολογιστών, επιτραπέζιων υπολογιστών, εκτυπωτών, μελανιών και toner. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1939, στις 2 Ιουλίου, από τον Bill Hewlett David Packard. Παράγει διάφορα μοντέλα εκτυπωτών καθώς και προϊόντα εκτύπωσης και είναι άκρως αξιόπιστη για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Lexmark

Η Lexmark International είναι μια ιδιωτική αμερικανική εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή και παραγωγή εκτυπωτών laser, εκτυπωτών InkJet και συσκευών απεικόνισης. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 και ξεχωρίζει στον τομέα. Οι εκτυπωτές Lexmark είναι γνωστό ότι εκτυπώνουν, ασφαλίζουν και διαχειρίζονται τις πληροφορίες στο καλύτερο βαθμό.

Back to top button